Cascada Niagara – 5 curiozități despre această atracție turistică cu totul magică

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Autor: Antonia Muraru
Traducere: Eliza Gagu

 

Situată la granița dintre Canada și Statele Unite, Cascada Niagara este una dintre cele mai iubite și surprinzătoare atracții turistice din întreaga lume. În ceea ce privește minunile naturale, numele acestei cascade ne vine în minte poate cel mai des când ne gândim la frumusețea de neînlocuit a naturii.

Dar în afară de poziția geografică și popularitatea sa, ce știm de fapt despre Cascada Niagara? Iată 5 curiozități despre această atracție turistică care îți pot satisface spiritul de călător și lărgi orizonturile de cunoaștere!

1. Numărul și numele cascadelor

Puțini oameni știu că nu este vorba doar de o singură cascadă care se numește Niagara, ci, de fapt, de trei cascade care sunt cunoscute sub acest nume generic. Astfel, în spatele celebrului nume Niagara care a fost dat acestei minuni naturale, fiecare cascadă are propriul său nume care, din păcate, este rareori cunoscut de turiști.

În acest sens, este foarte interesant să descoperim că una dintre ele se numește „Cascada potcoavă” datorită formei și aspectului său de potcoavă. Astfel, această cascadă reprezintă partea cea mai importantă în privința debitului, înălțimii și lungimii cascadelor, pentru că transportă 90% din debitul râului Niagara, are o înălțime de 54 de metri și o lățime de 670 de metri.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Niagara Falls (@niagarafalls)

De asemenea, o altă cascadă care face parte din ansamblul cascadelor râului Niagara este „Cascada americană” care, după cum indică numele său, se află la granița cu Statele Unite. Contrar „Cascadei potcoavă”, „Cascada americană” are o înălțime de 59 de metri, o lățime de 250 de metri și un debit mult mai mic.

În cele din urmă, a treia cascadă se numește „Cascada vălul miresei” și este cea mai mică dintre cele trei cascade, însă asta nu înseamnă că nu este destul de impresionantă. Ceea ce este cu adevărat minunat la această atracție turistică este „Peștera Vânturilor”, care este situată în spatele perdelei de apă care se scurge din partea de sus. a

       Apasă aici pentru a-ți rezerva vizita la Cascada Niagara!

2. Care este semnificația numelui de Cascada Niagara?

La prima vedere, s-ar putea spune că numele dat acestei minuni naturale ne înseamnă nimic, pentru că nu există nicio asemănare sonoră între acest nume și cuvintele din limbile europene pe care le vorbim în mod normal. Totuși, trebuie menționat faptul că „Niagara” este un cuvânt de origine amerindiană care a căpătat o dublă semnificație în zilele noastre.

Dacă ne referim la Niagara drept cascadă, numele înseamnă „tunet de apă”. Dar dacă ne gândim la râul Niagara, atunci numele se referă la „gât” sau „acolo unde se micșorează”.

3. „Niagara nu a fost mereu scris în acest fel

Având în vedere că numele cascadei vine din limba unuia dintre cele două grupuri importante de amerindieni, acesta nu s-a scris mereu așa. De fapt, ortografia veche era „Onguiaahra”, iar ortografia modernă „Niagara” apare pentru prima dată în 1676 într-un memoriu al lui La Chesnaye.

4. Un posibil anunț al sfârșitului lumii

Data de 29 martie 1848 marchează unul dintre cele mai ciudate evenimente legate de această cascadă: vuietul apei care se auzea în fiecare zi a încetat, deoarece râul a secat până la un firicel de apă. Mulți oameni au venit acolo pentru a vedea cu ochii lor ceea ce se credea că este imposibil și mulți au crezut că acest lucru însemna că sfârșitul lumii era foarte aproape. Din fericire, în acea zi nu s-a întâmplat nimic catastrofal.

5. Sursa unei legende

Această cascadă reprezintă, de asemenea, o minune naturală care este învăluită nu doar într-o anumită magie vizuală, ci și într-o legendă emoționantă și feerică. Se crede că o tânără foarte frumoasă, pe nume Lelawala, a coborât cu canoea pe râul Niagara și a fost prinsă de Heno, zeul tunetului, care locuia într-o peșteră din spatele „Cascadei potcoavă”, cu care a trăit în cele din urmă o viață fericită.

Această poveste are multe variante, deoarece este foarte veche și a fost spusă în multe feluri de-a lungul timpului, dar rămâne totuși foarte emoționantă.

 

Sources :

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.