COVID-19: vaccinarea femeilor însărcinate poate transmite anticorpi noului născut (studiu)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
baby, hand, hold, covid-19, covid
pixabay.com
Vaccinarea femeilor însărcinate împotriva virusului COVID-19 ar putea oferi anticorpi și bebelușilor, conform unui studiu preliminar efectuat în Israel, anunță Reuters, informează Agerpres.

Autorii studiului au menționat că sunt necesare investigații suplimentare datorită faptului că studiul actual prezintă dimensiuni reduse. Aceștia mai spun că trebuie să evalueze efectul vaccinării în alte stadii ale sarcinii și efectele altor vaccinuri disponibile până în prezent.

Conform cercetării efectuate în luna februarie, au fost localizați anticorpi la toate cele 20 de femei vaccinate, împotriva Covid-19, în trimestrul 3 de sarcină, cu vaccinul Pfizer/BioNTech. Anticorpii au fost prezenți și la nou născuți prin transfer placentar.

„Constatările noastre subliniază faptul că vaccinarea femeilor gravide poate oferi protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2”, se arată în studiul preliminar, dupa cum este dezvăluit în studiu, conform Digi24.

Un alt studiu efectuat în Statele Unite, ce așteaptă confirmarea și a altor cercetări, a constatat că anticorpii realizați la vaccinarea COVID-19 femeilor gravide cu serul bazat pe ARN mesager, precum Pfizer/BioNTech și Moderna, au fost transferați bebelușilor prin lapte matern sau placentă.

În Florida, o femeie vaccinată în săptămâna 36 de sarcină a dat naștere unei fetițe cu anticorpi COVID-19, după cum susțin medicii, conform The Guardian.

Medicii susțin că s-au găsit anticorpi în cordonul ombilical al nou-născutului după ce mama fusese vaccinată cu serul Moderna. Cercetătorii au examinat sângele din cordonul ombilical și au menționat că anticorpii au fost localizați la momentul nașterii. Astfel, există potențial de reducere a riscului de infecție și de protecție împotriva COVID-19.

Însă, conform sursei citate, încă este nevoie de cercetări amănunțite pentru a spune precis dacă sugarii sunt protejați de acești anticorpi. 

Dacă doriți să aflați mai multe despre șansele procentuale ale vaccinării copilului dumneavoastră împotriva COVID-19, puteți urmări acest clip.

Sursă: www.digi24.ro

Mai departe să invităm să citiți Colectiv: Primul film românesc nominalizat la Oscar 2021.

 374 total views,  2 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *