NASA transmite că misiunea Marte 2020 va ajunge pe suprafața Planetei roșii

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Marte 2020
Foto: pixabay.com

După șapte luni, misiunea Marte 2020 va ajunge pe 18 februarie pe suprafața Planetei roșii. NASA vrea să se convingă de faptul că există posibilitatea reproducerii vieții pe o altă planetă cu ajutorul științei. Aceștia vor culege părți din pământul aflat acolo, iar ulterior îl vor cerceta pentru a încerca să producă oxigen din dioxid de carbon. Aceasta se alătură celorlalte două misiuni interplanetare lansate de Emiratele Arabe Unite și China, pentru a pregăti aterizarea oamenilor pe a patra planetă de la Soare.

Marte 2020 reprezintă o excursie de explorare a Planetei Roșii cu un rover (un vehicul care se poate deplasa pe suprafețele altor planete, diferite de Pământ, sau pe suprafețele unor asteroizi), dezvoltat de NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL). A fost lansat pe data de 30 iulie 2020 și va ateriza pe planeta roșie, probabil, pe 18 februarie 2021, adică mâine.

Misiunea va cerceta îndeaproape planeta Marte, urmând să fie extrase și trimise primele mostre de sol marțian pe Pământ. Aceasta mașinărie conține drona Ingenuity care are o greutate de 1.8 kilograme. NASA plănuiește să investească  2.8 miliarde de dolari în Marte 2020. Până acum, costurile mașinăriei Perseverance Rover au ajuns la 2.2 miliarde de dolari, iar Mars Helicopter Ingenuity la 80 de milioane.  

La momentul de față se știe că “nava speranței” a trecut cu succes de orbita planetei Marte.

Pentru a acumula mai multe cunoștințe vezi și 10 discursuri TED Talks ce îți vor schimba gândirea    

 351 total views,  1 views today

1 thought on “NASA transmite că misiunea Marte 2020 va ajunge pe suprafața Planetei roșii”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *