Roger Federer se retrage de la turneul Dubai Duty Free 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Roger Federer
Roger Federer, Foto: www.facebook.com/Federer

Jucătorul de tenis Roger Fedrer și-a anunțat pe rețelele de socializare retragerea de la Turneul Dubai Duty Free Tennis Championships, unde a câștigat 8 titluri, conform ATP TOUR

Federer a revenit pe teren săptămâna aceasta la turneul de la Doha, după mai bine de un an de pauză, după ce a suferit două operații la genunchiul drept, ca urmare a unei accidentări. Roger a ajuns până în sferturile de finală, unde a pierdut în 3 seturi cu scorul 3-6, 6-1, 7-5, împotriva georgianului Nikoloz Basilashvili.

Acesta trebuia să-și continue revenirea pe 14 martie, dar, în urma înfrângerii de joi, a decis să se retragă de la Dubai, cu scopul de a se antrena pentru meciurile și turneele viitoare. Federer a admis încă dinaintea turneului că nu vrea să se lase influențat și presat de rezultate în lunile ce vor urma și speră să se întoarcă cu forțe proaspete în iunie, la Wimbledon.

,,În momentul de față, să vedem cum decurg meciurile… Să vedem cum evoluează antrenamentele cu jucătorii de top. Este o chestiune de antrenament, pentru a deveni mai puternic, mai rapid, mai bun, mai fit, și tot ce mai e nevoie. Sper ca până la turneul de la Wimbledon să fiu 100%, și, abia după aceea începe pentru mine cu adevărat acest sezon. Până atunci, să vedem cum evoluează lucrurile”, a spus Federer înaintea evenimentului ATP 250

,,Am rămas chiar eu surprins. M-am antrenat deja în ultimele trei săptămâni. Am fost surprins de cât de bine au mers lucrurile. Dar după cum bine știm, meciurile sunt altceva, de aceea acum o iau încet în fiecare zi. Sunt bucuros să m-am întors în circuit.”

It’s been great to be back on the @atptour , loved every minute playing in Doha once again. 🙌🏼
A big thank you to the…

Publicată de Roger Federer pe Joi, 11 martie 2021

,,A fost minunat să fiu înapoi la @atptour, m-am bucurat de fiecare minut jucat din nou la Doha. Mulțumesc mult cele mai bune și loiale echipe care m-a ajutat să ajung aici. Am decis că cel mai bine ar fi să mă întorc la antrenamente, și ca urmare, mă voi retrage de la turneul de la Dubai de săptămâna viitoare”, a scris Federer pe rețelele de socializare.

Roger este fanul revenilor în forță după astfel de accidentări.

În 2016, Federer s-a recuperat după o operație serioasă la genunchi, iar apoi a câștigat două titluri de mare Slam, insistând că a sa carieră este departe de a fi încheiată.

 

Citește și despre Ziua Mondială a Tenisului, aici.

 346 total views,  1 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *