Billie Jean King Cup 2021: rezumatul confruntării de vineri dintre România și Italia

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Mihaela Buzărnescu la Billie Jean King Cup 2021
Foto: facebook.com/MikiBuzarnescu

În perioada 16-17 aprilie 2021, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, au loc meciurile confruntării dintre România și Italia, din cadrul competiției Billie Jean King Cup (anterior Fed Cup). Partidele contează pentru menținerea în Grupa Mondială.

 

Programul din prima zi a confruntării de la Billie Jean King Cup a fost următorul:

  • Irina Maria Bara (132 WTA) – Elisabetta Cocciaretto (111 WTA): 1/6 4/6
  • Mihaela Buzărnescu (137 WTA) – Martina Trevisan (99 WTA): 2/6 6/2 6/7

Din păcate, România a pierdut ambele partide de sâmbătă, ceea ce înseamnă că Italia are un avantaj important, mai precis conduce deja cu 2-0. Irina Bara s-a văzut copleșită de emoții din lipsa experienței în ceea ce privește Fed Cup, în timp ce Mihaela Buzărnescu a avut un meci istovitor care a durat mai mult de 3 ore.

Buzărnescu nu a reușit să fructifice șansele de a închide partida la 5-4, 40-15, ruperea de ritm declanșându-se imediat după ce Trevisan a făcut break-ul crucial. Totuși, românca nu a încetat să lupte, ea revenind și procurându-și un alt game în față, la 6-5. 

Tiebreak-ul a fost unul cu răsturnări de situație, întrucât Mihaela începuse încurajator, distanțându-se la 3-1. Din păcate, problemele medicale de la piciorul drept au împiedicat-o pe Miki să facă minibreak-ul, italianca egalând fără drept de apel la 3-3. 

În final, Martina Trevisan s-a impus cu 7-5 în tiebreak. Cu siguranță va fi un val de frustrare și dezamăgire în echipa noastră, dar trebuie să ne revenim cât de repede și să demonstrăm că România este o prezență valoroasă la această competiție.

Mai jos găsiți programul de sâmbătă dintre România și Italia de la Billie Jean King Cup:

  • Irina Maria Bara (132 WTA) – Martina Trevisan (99 WTA)
  • Mihaela Buzărnescu (137 WTA) – Elisabetta Cocciaretto (111 WTA)
  • Monica Niculescu / Gabriela Ruse – Jasmine Paolini / Giulia Gatto-Monticone

Totuși, rămâne de văzut dacă Trevisan și Buzărnescu vor mai juca, deoarece amândouă au avut nevoie de îngrijiri medicale în prima zi a competiției.

Meciurile se dispută fără spectatori, din cauza măsurilor de protecție împotriva pandemiei de Covid-19. Partidele pot fi vizionate pe LookSport+, Telekom Sport și Digi Sport.

→ Dați click aici pentru a afla despre absența Simonei Halep de la Billie Jean King Cup.

 277 total views,  1 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *