Stefanos Tsitsipas câștigă finala ATP Masters 1000 de la Monte Carlo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas, Foto: facebook.com/StefTsitsipas
Pe 18 aprilie s-a disputat finala turneului ATP Masters 1000 de la Monte Carlo, care i-a avut ca adversari pe Stefanos Tsitsipas (Nr. 5 ATP) și Andrey Rublev (Nr. 7 ATP).

 

Marele campion al acestui meci decisiv a fost Tsitsipas, care l-a învins pe Rublev cu scorul de 6-3, 6-3. Acesta a intrat pe teren foarte hotărât și determinat, pe când rusul a arătat ușoare semne de oboseală, atât fizică, cât și psihică.

Ambii jucători au avut un parcurs excelent în cadrul acestui turneu, întâlnind adversari de top cărora le-au făcut față cu brio. Andrey Rublev l-a învins pe Rafael Nadal (Nr. 3 ATP) în sferturile de finală cu scorul de 6-2, 4-6, 6-2, iar Stefanos s-a impus în semifinală împotriva lui Daniel Evans (Nr. 33 ATP) cu 6-1, 6-2.

În ciuda poziției nu foarte avansate pe care Evans o ocupă în clasamentul ATP, britanicul a reprezentat un posibil pericol pentru campionul grec. Evans a reușit să-l învingă în optimi pe Novak Djokovic (Nr. 1 ATP).

Cu ocazia acestei victorii, Stefanos Tsitsipas a câștigat primul său trofeu ATP Masters 1000, bifând un moment important în carieră. Conform ATP Tour, cele mai importante titluri din palmaresul lui Stefanos Tsitsipas sunt:

  • 2018 (Stockholm)
  • 2019 (Nitto ATP Finals), (Estoril), (Marseille)
  • 2021 (Marseille)
  • 2021(Monte Carlo)

Pe lângă aceste titluri importante, Stefanos Tsitsipas a reușit să ajungă până în semifinale anul acesta la Australian Open, unde a fost învins de Daniil Medvedev (Nr. 2 ATP) cu scorul de 6-4, 6-2, 7-5. 

Tsitsipas a reușit să mai atingă semifinalele unui turneu de Grand Slam în anul 2019 tot la Australian Open, dar și în 2020, la Roland Garros.

Deținătorul celor mai multe trofee câștigate la Monte Carlo este, fără doar și poate, Rafael Nadal (Nr. 3 ATP), care deține 11 titluri, între 2005 și 2012, acesta câștigând de 8 ori consecutiv. Prin acest rezultat, Nadal a devenit primul din istoria tenisului care a ajuns la o astfel de performanță în cadrul aceluiași turneu.

După meci, Stefanos a declarat:

,,Am avut o săptămână incredibilă la Monte Carlo. Nu-mi pot descrie sentimentele în acest moment. Sunt copleșit de atâtea emoții diferite și de atâta nostalgie. Este incredibil că pot fi în poziția în care sunt. Amândoi am meritat să fim în finală. Am purtat o luptă uimitoare și am oferit un spectacol uimitor… aș considera-o drept cea mai bună săptămână din viața mea.”

,,Știam că va fi un adversar greu de confruntat. Au fost o mulțime de nervi odată cu acest meci. Vrem întotdeauna să dăm ce este mai bun din noi când ne confruntăm. Confruntarea cu Andrey a fost un lucru foarte dificil de făcut astăzi, având în vedere și faptul că a fost o finală.

,,A existat un stres în plus și o importanță suplimentară în meciul pe care a trebuit să-l jucăm. Sunt mândru de felul în care am reușit să mă comport și să mă prezint pe teren astăzi.”

Stefanos Tsitsipas nu este singurul din familia sa care a câștigat un trofeu la Monte Carlo Country Club. Mama sa, Julia Apostoli-Salnikova, a câștigat un titlu la juniori în 1981, relatează ATP Tour.

  Surse:

Dacă doriți să citiți și rezultatul din prima zi a confruntării dintre România și Italia de la competiția Billie Jean King Cup, click aici.

 229 total views,  2 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *