Cupa Davis: România joacă împotriva Portugaliei pe teren propriu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Cupa Davis, tennis, racket, court

Desfășurată de peste un secol în lumea tenisului, Cupa Davis mereu i-a surprins plăcut pe spectatori și pe jucători prin unicitatea sa.

Începând cu anul 2019 a fost adoptat un nou format, totuși destul de controversat. În acest an este posibil ca turneul să se desfășoare în trei orașe din Europa, transmite Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), citată de AFP.

CUPA DAVIS 2021 SE VA DESFĂȘURA ÎN PERIOADA 25 NOIEMBRIE – 5 DECEMBRIE

Reamintim faptul că ediția din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de Coronavirus. Potrivit unui comunicat al ITF, ediția finală din anul 2021 va avea loc pe parcursul a 11 zile, între 25 noiembrie și 5 decembrie. Până anul acesta, competiţia era programată în perioada 22-28 noiembrie.

Totodată, ITF informează că începând cu anul 2022 se va face trecerea de la 18 la 16 echipe și există posibilitatea introducerii mai multor orașe încă din acest an. Pe listă se află și Madridul, oraș care ar putea găzdui competiția. Celelalte două noi oraşe ar putea găzdui sferturile de finală și două grupe, în timp ce Madridul ar lua tot două grupe, dar și două sferturi, incluzând atât desfășurarea semifinalei cât și a finalei.

ROMÂNIA JOACĂ PE TEREN PROPRIU 

Spre surprinderea tuturor, România va juca pe propriul teren meciul împotriva Portugaliei, în data de 13 septembrie. Echipa României, în frunte cu cel mai bine clasat jucător de simplu, Marius Copil, face parte din Grupa Mondială I. Ultimul meci câștigat de România la Cupa Davis a fost la începutul anului trecut, cu China.

Citește și despre prima platformă de sănătate emoțională din România.

 576 total views,  1 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *