6 documentare care îți vor provoca fiori pe șira spinării

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
documentari, documentário
Foto: pexels.com

Putem spune cu certitudine că viața bate filmul! În momentul vizionării unui film, unui documentar sau unui serial de groază, gândul că ce se întâmplă pe ecran se limitează la ficțiune… ne liniștește. Dar ce se întâmplă atunci când ficțiunea devine una cu realitatea?

Iată 6 documentare bazate pe fapte reale care, cu siguranță, îți vor provoca fiori.

 

1. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile este un documentar apărut în anul 2019 ce are în vizor viața criminalului în serie, Ted Bundy. Ne arată, mai exact, cum era acesta văzut de către fosta lui iubită, Elizabeth Kendall. Povestea începe cu scena în care aceștia se întâlnesc pentru prima dată, fiind descrisă ca o dragoste la prima vedere. Urmează o serie de scene în care cei doi și fiica lui Elizabeth, Molly Kendall, duc o viață de familie complet normală… sau cel puțin, așa pare.

Un eveniment nefericit lovește această familie: în urma confesiunilor unei victime, Ted este acuzat de tentativă de crimă. Acesta încearcă din răsputeri să-și demonstreze nevinovăția, iar Liz îl susține, orbită de dragostea ce o poartă pentru Ted. Timpul trece, numărul acuzațiilor crește, însă Liz continuă să-l susțină. Va reuși Elizabeth să aleagă ceea ce este corect pentru siguranța ei și a fiicei sale? Va primi Ted Bundy o pedeapsă pe măsura faptelor sale?

 

2. The Act

The Act este un documentar apărut în anul 2019, concentrat pe viața lui Gypsy Rose Blanchard, o adolescentă ,,grav bolnavă’’ care trăiește alături de mama sa, Dee Dee Blanchard, un părinte devotat și foarte sufletist. Un scenariu simplu până acum, nu-i așa? Acțiunea prinde ușor contur atunci când Gypsy află secrete macabre legate de starea ei reală de sănătate, iar aceasta ia o decizie ce-i va schimba radical viitorul. Este Dee Dee, într-adevăr, o mamă excelentă? Care este adevărul, de fapt?

 

3. Abducted in Plain Sight

Abducted in Plain Sight este un documentar bazat pe drama familiei Broberg, apărut în 2017, atunci când fiica lor, Jan Broberg, a fost răpită de două ori la rând de același bărbat. Această familie a devenit victima manipulării constante a unui vecin, întrucât el ajunge să le răpească fiica adolescentă când aceasta avea 12 ani, incidentul urmând să se repede 2 ani mai târziu. Va reuși familia Broberg să scape din mâinile manipulatorului? Ce impact vor avea aceste fapte asupra adolescentei Jan Broberg?

 

4. 3096 days

Povestea dramatică a unei fetițe de 10 ani este centrul acestui documentar, apărut în 2013. Într-o dimineață, Natascha Kampusch are un conflict cu mama ei, aceasta refuzând să o ducă la școală, așa că eleva pleacă pe cont propriu. Din păcate, nu ajunge la destinație, deoarece Wolfgang Priklopil avea alte planuri. O răpește pe fetiță și de atunci viața ei devine un coșmar, atât pentru ea, cât și pentru familia ei. Va reuși Natascha să scape cu viață din ghearele individului? Își va mai revedea vreodată familia?

 

5. Notes for my son

Notes for my son descrie viața lui Marie Vázquez, o mamă ce suferă de cancer terminal care își propune să creeze un jurnal plin de lecții de viață drept amintire pentru fiul ei. O poveste plină de emoție ce sigur ajunge la inimile tuturor. Bazat pe o poveste reală, Notes for my son ne oferă atât sfaturi, cât și învățături unice care merită luate în seamă. Va reuși Marie să finalizeze jurnalul pentru fiul său?

 

6. 12 years a slave

Bazat pe autobiografia lui Solomon Northup, 12 Years a Slave povestește coșmarul trăit de acesta pe străzile din New York. Solomon Northup este răpit în plină zi și este vândut ca sclav. Documentarul, apărut în 2013, are în vedere tragica istorie a persoanelor de culoare.

 

 

Nu putem ști niciodată dacă suntem 100% în siguranță. Trebuie să dispunem și de o doză de scepticism… Nu știm cu certitudine cine ne vrea binele cu adevărat. De aceea este indicat să fim preventivi.

Surse: bloguluotrava.ro

Vezi și articolul nostru legat de 10 filme psihologice pe care trebuie să le vizionezi.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.