Tokyo 2020: Ancuța Bodnar și Simona Radiș – Fetele de ,,Aur’’ ale României

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ancuța Bodnar și Simona Radiș
Foto: facebook.com/mapn.ro
Anul acesta Jocurile Olimpice de vară se desfășoară în inima Japoniei, la Tokyo, în cel mai modern oraș din lume. Până în acest moment, România ocupă poziția a 19-a și se bucură de un succes extraordinar după ce Ancuța Bodnar și Simona Radiș au obținut aurul la proba de canotaj la doar 22 de ani.

Canotajul este un sport ce are în vedere dezvoltarea armonioasă a corpului, solicitând multă forță și coordonare. Acest sport constă în punerea în mișcare a unei ambarcațiuni cu ajutorul unor vâsle. În general, canotajul se desfășoară pe lacuri sau canale amenajate. Anul acesta proba de canotaj se desfășoară în perioada 23-30 iulie la Sea Forest Waterway și constă în 7 probe pentru bărbați, respectiv, 7 pentru femei.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au obținut aurul la categoria Dublu Vâsle, unde au dominat întreaga cursă, stabilind un nou record olimpic. În calitate de campioană olimpică, Ancuța Bodnar a declarat:

A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat cu încredere și am reușit să aducem medalia. Ne-am îndeplinit visul, i-am făcut mândri pe cei de acasă și suntem foarte fericite. Am bătut recordul olimpic….Ne doream, dar nu ne așteptam. Am dat tot ce am avut mai bun azi.

 

Ancuța Bodnar și Simona Radiș concurează împreună din anul 2019:

Au fost doi ani grei, cu muncă, fără pauze și vacanțe. Am muncit mereu pentru același vis.  Ne-am antrenat singure, acasă, în timpul pandemiei, și parcă eram unite prin același vis.

Simona Radiș, colega sa, a mărturist că a simțit o multitudine de emoții, de la mândrie la extaz, de la fericire la eliberare. De asemenea, aceasta a destăinuit pentru Gazeta Sporturilor:

Au fost doi ani în care am muncit enorm și am reușit să aducem acest rezultat mult dorit. Deși am condus, cursa a fost foarte grea. Condițiile au fost destul de dificile, dar am reușit să gestionăm bine toată situația.  Pe lângă faptul că am adus medalia de aur, am reușit să batem și recordul olimpic.

Drumul nostru e încă la început și pornim cu încredere. Vom crește și vom fi mai puternice. Avem încredere că lucrurile vor decurge mai bine. Am vorbit una cu cealaltă. Am avut emoții pentru că mereu apar gânduri negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine. Am vorbit cu Ancuța înainte de start și i-am zis : Ancuța, împreună până la finish și o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Asta facem mereu și o facem bine.

 

Cele două tinere, Ancuța Bodnar și Simona Radiș, au dat dovadă de sincronizare, suplețe, rezistență în fața presiunii și forță. Palmaresul lor este impresionant, cele două obținând în anul 2019 medalia de argint la Campionatul Mondial din Austria și la Campionatul European de la Lucerna. Astăzi, Ancuța Bodnar și Simona Radiș, ne-au umplut inima de fericire, imnul României răsunând pentru prima dată la Tokyo. România are nevoie de tineri talentați și muncitori ca aceste două fete!

 

Citește și despre Ana-Maria Popescu și drumul ei spre câștigarea medaliei de argint.

SURSE:

 

 2,043 total views,  2 views today

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *