Gigantul Google împlinește 23 de ani!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
google, internet
Foto: pixabay.com
Astăzi, 27 septembrie, sărbătorim 23 de ani de la înființarea celui care ne face viața mai ușoară. Da, vorbim despre Gigantul Google, cel mai căutat motor de căutare din lume. Cu toții îl folosim, dar puțini îi știm povestea.

 

Unde a luat naștere Google?

Originile motorului de căutare se află în BackRub, un proiect apărut în 1996 datorită lui Larry Page și Sergey Brin. Cei doi creatori studiau la Universitatea Stanford din California și l-au inclus în proiect și pe Scott Hassan, programatorul care a scris codul pentru Google. Scott Hassan a părăsit grupul înainte ca motorul de căutare să devină celebru, motiv pentru care este un fondator neoficial.

Prima versiune a fost dezvoltată în anul 1996, de către Page și Brin pe site-ul Universității Stanford și a folosit aproape jumătate din lățimea de bandă a rețelei Stanford. Page și Brin în acel moment erau studenți. Împreună au decis să își aprofundeze studiile cu privire la teoria analizei matematice și a relațiilor dintre site-urile web.

Domeniul Google a fost înregistrat la 15 septembrie 1997 și apoi la 4 septembrie 1998 fiind fondată compania Google LLC. Cu toate acestea, începând cu anul 2005, Gigantul Google este sărbătorit pe 27 septembrie, tocmai pentru că în acea zi din 1998 motorul de căutare s-a înregistrat în topul căutărilor de pagini indexate.

Google schimbă sigla în funcție de recurențele din aceeași zi, această siglă se numește doodle.

Cum a luat naștere numele Google?

Numele a fost inspirat de cuvântul „googol” care reprezintă numărul 1 urmat de 100 de zerouri, posibil pentru a reflecta că trebuia să fie încă de la început un proiect grozav. De asemenea, observăm că Google și „googol” au aceeași pronunție.

 

Actualizarea Google

Pe 7 mai 2010 motorul de căutare a suferit o actualizare majoră, adică aspectul grafic a fost reînnoit și au fost adăugate noi funcții. Una dintre caracteristicile importante a fost adăugată pe 9 noiembrie 2010 – Previzualizări instantanee, care ne permit să previzualizăm fiecare căutare direct din pagina de căutare fără a fi nevoie să facem click pe rezultat.

Amintiți-vă că, la 1 octombrie 2012, Google a depășit Microsoft la capitolul câștiguri: 249,19 miliarde de dolari comparativ cu 247,44 ale Microsoft. Dacă ne gândim că primul proiect Google a fost gândit într-un garaj și acum cu greu am putea face ceva fără acest mare motor de căutare.

Curiozități despre gigantul  Googl

  • Indexează 60 de trilioane de pagini web.
  • Poate filtra rezultatele.
  • Puteți asculta melodii pe Google direct din rezultatele afișate.

Citește acest articol și italiană, aici.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.