Social Media vs. viața reală – 5 ipostaze arătate pe rețelele de socializare

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
réseaux sociaux, Réalité, poses, Réseaux sociaux,redes sociais
pixabay.com
Ipostazele arătate pe rețelele de Social Media versus ipostazele reale depășesc uneori orice imaginație. Fie că umplem memoria telefonului încercând să captăm cea mai bună fotografie, fie că ne folosim de filtrele speciale sau de programele de modificat poze, cu toții am înșelat, cândva, realitatea. 

 

Pentru a ne amuza puțin și pentru a reda încrederea în cei ce consideră că viață altora este perfectă și că  pentru ei soarele nu va mai răsări, am decis să relatez câteva ipostaze în care putem păcăli prietenii virtuali.

1. Cupluri perfecte

Te-ai întrebat vreodată câte cupluri dintre cele ce se arată pe rețelele de Social Media mereu fericiți, strâns îmbrățișați sau ținându-se de mână, sunt cu adevărat fericiți precum o arată fotografiile? Ei bine, realitatea este, din păcate, diferită pentru unele dintre aceste cupluri. Nu am aflat niciodată de vreo pereche de îndrăgostiți care să-și filmeze o ceartă sau o despărțire și să o încarce pe aceste rețele de socializare. Suntem conștienți că oamenii au păreri diferite și că disputele sunt inevitabile. E posibil ca, înainte sau chiar după ce s-au fotografiat, acel cuplu minunat să fi avut o neînțelegere. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Couple by 9GAG (@couple)

 

Psihologul Angela Nuțu are și o explicație pentru acest exemplu:

Dacă ne convingem că alţi oameni văd relaţiile noastre că fiind fericite, suntem mai fericiţi în ceea ce le priveşte, pentru că în mod subconştient ne influențează, ne schimbăm punctul de vedere.

Concluzia este că: pentru unii sunt mai importante ipostazele cum sunt văzuți de alții decât ce trăiesc ei cu adevărat. 

2. Părinți cu copii frumos îmbrăcați, zâmbitori toți în fotografii și foarte fericiți 

Pornind de la ultima descriere, și anume că acești părinți sunt fericiți, reține: orice părinte este fericit în ipostazele alături de copilul lui, indiferent de cum sunt fotografiați. Ideea este că toți părinții știu că este nevoie de multe, chiar foarte multe încercări ca o fotografie cu puii lor să iasă reușită. Ori pruncul se uită în altă parte decât în obiectivul camerei, ori fix atunci ceva nu îi convine și începe a plânge sau hăinuța lui frumos călcată tocmai s-a pătat. Dar, ca orice părinte mândru de copilul său, te încarci cu o doză de calm și mai apeși o dată butonul camerei de fotografiat; nu uita să zâmbești! 

3. Animale de companie dormind vs. animale care îți distrug îmbrăcămintea 

În categoria asta majoritatea dintre noi am văzut nenumărate fotografii sau filmulețe cu animale de companie în diverse ipostaze. Spre amuzamentul prietenilor din mediul virtual, mulți posesori de patrupede afișează astfel de situații. Trebuie să recunoaștem că ne distrăm vizionând astfel de secvențe. Probabil, după ce stăpânilor le trece șocul, văzându-și papucii distruși sau bradul frumos ornat căzut pe podea, se amuză și ei. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Pets | Official Pets Page (@pets)

 

4. Persoane care-și etalează bunuri materiale de valoare în mediul on-line

Fie că sunt oameni muncitori care după muncă își culeg roadele, fie că pur și simplu le plac lucrurile scumpe, se întâmplă să avem și astfel de cunoștințe în lista noastră de prieteni virtuali.

Reține: specialiștii dezaprobă etalări de acest gen, deoarece cresc șansele de a-ți fi furate sau distruse bunurile. 

5. Femeile machiate vs. femeile nemachiate

În prezent, în mediul on-line circulă o sumedenie de clipuri video cu persoane care-și arată talentele în ale make-up-ului. Datorită multitudinilor de produse cosmetice, este foarte ușor și la îndemână să își îmbunătățească trăsăturile chipului sau, spre uimirea noastră, unele reușesc chiar să-și transforme chipul. Aceste fotografii cu femei machiate și mereu aranjate în orice ipostaze fac ca persoanele cu probleme ale pielii să își piardă stima de sine. 

Rețineți faptul că frumusețea este trecătoare și nu machiajul îl face pe om frumos! 

Citește și: 8 dintre cele mai cunoscute stiluri vestimentare pentru femei.

Sursă:

Social Media Social Media Social Media Social Media Social Media

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.