26 august – Ziua internațională a câinilor. Iată topul celor mai apreciați căței

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
cane, cães, câini, chiens
Foto: pixabay.com
De Ziua internațională a câinilor v-am pregătit un top al celor mai apreciați câini. Fie că vă plac cei de talie mare ori cei din rase de talie mică, în acest articol vă prezentăm mai multe tipuri de căței, pentru toate gusturile.

 

Cățelul este cunoscut ca fiind cel mai bun prieten necuvântător al omului. Și-a câștigat acest titlu prin devotament, prin iubirea ce le-o putem citi în ochi sau prin bucuria cu care îi întâmpină pe stăpâni. Astfel, oamenilor le place să primească și să dăruiască iubire prietenilor necuvântători și, spre încântarea iubitorilor de căței, există o varietate destul de mare de patrupede.

Top 3 cei mai mari câini

Pe locul 3 în topul celor mai mari  îi găsim pe cei din rasa Ciobănesc caucazian. Acesta poate ajunge să măsoare între 72-75 cm și să cântărească până la 100 de kilograme. Este un câine de munte, robust și foarte curajos.

 

Pe locul 2 ca mărime este Schnauzer. Un câine din această rasă poate ajunge să crească până la 90 cm și poate cântări până la 54 de kilograme. Dacă dorești un câine protector, impunător prin statură, dar și iubitor, el este modelul perfect.

 

Pe locul 1 în categoria celor mai mari câini din lume este, după cum îl prezintă însăși numele, Marele Danez. Această rasă ajunge să măsoare chiar și un metru, iar greutatea îi poate ajunge la 54 de kilograme. Este un câine iubitor, protector în special cu copiii și foarte prietenos. 

Top 3 rase de căței potriviți pentru familie 

Pe locul 3 în topul celor mai potriviți căței pentru familii sunt cei din rasa Labrador retriever. Sunt considerați extrem de protectivi, iubitori, jucăuși și se adaptează foarte ușor oricărui mediu. Pot locui fie în apartament, fie la casa. Așadar, ai toate motivele să alegi un Labrador retriever.

 

Pe locul 2 stă triumfător prin frumusețea lui rasa Golden retriever. Un câine cu extrem de multă energie, dar înzestrat cu multă răbdare, poate fi compania perfectă pentru copii tăi.

 

Pe locul 1 în topul celor potriviți pentru familii sunt considerați cei din rasa Metis. Trăiesc mai mult decât cățeii de rasă, sunt ușor de întreținut deoarece nu au nevoie de îngrijire specială și îi poți adopta, în loc de a plăti pentru o doză de iubire. 

Ultimul top, dar nu și cel din urmă, este topul celor mai buni câini de pază.

Pe locul 3 în acest top îi clasăm pe cei din rasa Câine lup – Ciobănesc german. Aceasta rasă este printre cele mai cunoscute rase de câini protectori. Sunt câini extrem de inteligenți și e nevoie ca mintea lor să fie stimulată cât mai des. Sunt, de asemenea, câini foarte loiali.

 

Pe locul 2 sunt cei din rasa Cane Corso. O rasă cunoscută pentru abilitățile patrupedelor de a doborî ușor un inamic uman. 

 

Pe locul 1 în topul celor mai buni câini de pază sunt cei din rasa Rottweiler. Prezintă un instinct puternic de a proteja, învață comenzile foarte rapid și sunt reticenți față de străini. 

 

Prin aceste 3 topuri sărbătorim Ziua internațională a câinilor și sperăm să vă fie de folos dacă doriți un prieten necuvântător. Dacă vreți să citiți mai multe despre acest subiect, apăsați AICI și veți afla mai multe despre Iditarod – cea mai lungă cursă canină din lume și 4 activități sportive pentru câini.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.