Michael Jackson: Cele 4 secrete întunecate ale Regelui muzicii pop

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Michael Jackson, king, pop, singer-4619880.jpg
Pixabay.com
Moartea lui Michael Jackson, regele Pop-ului, a adus amărăciune și regrete în sufletul familiei, dar și al fanilor. Ceremonia de înmormântare a fost transmisă live și urmărită de întreaga planetă. Cu toate acestea, prea puțini cunoșteau secretele sumbre pe care cântărețul le ascundea.Viața sa personală, de altfel mult prea controversată, devenise o obsesie pentru paparazzi, mass-media încurajând, chiar și după moartea acestuia, elaborarea teoriei precum că și-ar fi înscenat moartea. Oare este doar un mit sau purul adevăr?

 

1. Neverlands

Neverlands i-a devenit reședință în anul 1988, loc în care și-a petrecut o bună parte din viață. Interiorul casei era plin de marionete, manechine și jucării, un adevărat rai al copiilor. Fiind acuzat de abuz asupra minorilor, poliția a făcut o serie de investigații, descoperind camere secrete și păpuși aparent inofensive, dar care ascundeau camere video, ce înregistrau fiecare mișcare 24/24. Unul dintre dulapurile de haine conținea o ușă spre o cameră secretă. 

Motivul pentru care Michael ascundea asemenea camere nu a fost dezvăluit niciodată, accentuând misterul cântărețului. Mai mult, clădirea era dotată cu un set de alarme în aproprierea propriului dormitor, ceea ce îl făcea din ce în ce mai suspect.

 

2. Jurnalul

Michael Jackson a ținut ascuns ani la rând un jurnal în care își dezvăluia dorințele și emoțiile , dar mai ales temerile. După moartea sa, acest jurnal a fost descoperit de către polițiștii ce i-au percheziționat locuința. Scrisul de mână era haotic, pe unele pagini erau scrise cuvinte spontane ce nu dădeau nimic de înțeles, ci doar arătau o persoană încărcată de probleme și neliniști. Pe una dintre pagini, Michael dezvăluia: ,,Mă tem că cineva vrea să mă omoare’’ . 

Pasajele din propriul jurnal le-a ridicat anchetatorilor întrebări cu privire la moartea sa. A fost sinucidere sau ceva pus la cale? Tot pe aceeași pagină era scris: ,,Oameni răi-pretutindeni. Vor să mă distrugă.’’. Totodată, scrisul său varia, de la dimensiuni mari ale literelor, accentuând încrederea în sine, până la dimensiuni mai mici, psihologii susținând că acest lucru indică insecuritățile pe care le avea. Un lucru este sigur, dincolo de succesul și talentul său, Michael Jackson era o persoană introvertită, ce se camufla într-un personaj iubit de lume, dar pe care în final propriile gânduri și singurătatea l-au condus spre dependența de medicamente, distrugându-l.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Jackson (@michaeljackson)

 

3. Problemele medicale

Se cunoaște faptul că starul Michael Jackson și-a făcut o serie de operații estetice, însă de această dată cântărețul a ascuns o porțiune cheală de pe scalp. Se presupune că a suferit un accident pe platoul de filmare al unei reclame Pepsi în 1984, moment în care i-a ars părul. Pentru a ascunde porțiunea fără păr, și-a tatuat scalpul cu o culoare închisă.

Conrad Murray, cel ce i-a fost doctor lui Michael și care din nefericire a fost acuzat pentru uciderea regelui muzicii pop, a dezvăluit după moartea acestuia că i s-au făcut injecții hormonale în perioada adolescenței. Michael Jackson i-a divulgat doctorului său faptul că tatăl lui, Joe, l-ar fi forțat la numai 13 ani să fie injectat în scopul de a-și menține vocea încântătoare.

 

4. Copilăria

Michael Jackson a încercat întotdeauna să ascundă perioada tristă a copilăriei sale, însă dramele de atunci s-au evidențiat în acțiunile sale. Din cauza faptului că era permanent singur în copilărie, acesta devenise din ce în ce mai posesiv cu proprii copii. Copiii săi apăreau în fața publicului purtând măști pentru a nu le arăta identitatea. Din nefericire, toate aceste lucruri au condus la probleme de natură socială. Chiar și atunci când își sărbătoreau zilele de naștere, cei trei copii ai săi nu aveau oaspeți invitați la petrecere. Într-un interviu acordat celebrei realizatoare TV, Oprah Winfrey, a declarat că obișnuia să plângă mult în copilăria sa tocmai pentru că nu putea să se joace ca un copil normal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Jackson (@michaeljackson)

 

Retrospectiva nopții decesului

Era 24 iunie 2009, moment în care Michael Jackson se pregătea temeinic pentru următorul său turneu. Simțea din ce în ce mai mult presiunea și stresul, confruntându-se cu tulburări de somn. Ultima repetiție s-a încheiat aproximativ la  miezul nopții. Michael și-a luat rămas-bun de la echipă și le-a urat un călduros noapte bună.

Ajunge acasă extenuant, iar problema somnului persistă. A doua zi dimineață este găsit mort în dormitorul său. Pe data de 26 iunie, autopsia arată cauza morții: supradoză de medicamente.

Un an mai târziu, doctorul său, Conrad Murray este pus sub acuzație. Ce este mai interesant de precizat este faptul că Murray avea o înregistrare audio cu o lună înainte de moartea starului în care Michael cerea persistent medicamente pentru a-l ajuta să doarmă. Judecătorii au perceput înregistrarea ca un șantaj. În final, Conrad Murray a primit o sentință de 4 ani, însă a fost eliberat după 2 ani.

 

Teorii cu privire la moartea lui Michael Jackson

  • Michael și-a înscenat moartea pentru a scăpa de problemele financiare și de un potențial faliment.
  • Un ofițer a susținut că a fost văzut trecând granița dintre California și Mexic, însă urmele acestuia nu au fost găsite nici astăzi.
  • Fiica sa, Paris, crede că a fost ucis, declarațiile sale îndreptându-se către grupul numit Illumnati.

Michael Jackson va rămâne viu în sufletele noastre, lăsându-ne moștenire amintiri și adevărate capodopere muzicale. El este cel ce a marcat industria muzicală cu o jachetă de piele roșie, cu un machiaj fantomatic și cu pași de dans legendari.

 

SURSE:

 

 

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.