Positano – 5 motive care te vor face să vizitezi această regiune din Italia

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
positano, italy, holiday-1615510.jpg
pixabay.com

Positano a devenit o destinație de lux pentru iubitorii de natură și istorie, un loc puternic dominat de romantism și unicitate, fiind alegerea perfectă pentru cupluri. Peisajele montane, arhitectura căsuțelor, Marea Tireniană, toate conferă un spațiu excelent, copleșitor, ca într-un vis.

Regiunea este formată din 3 insule: Gallo Lungo, Rotonda și Castelluccio. Insula Gallo Lungo are forma unui delfin, iar în jurul acesteia a luat naștere legenda sirenelor. Se spune că acest arhipelag de 3 insule a fost cândva locuit de sirene, iar cântecul lor ademenea marinarii.

Positano este un vechi sat din sudul Italiei, plasat pe Coasta Amalfi. Și-a păstrat cultura și farmecul de-a lungul anilor. Printr-o plimbare pe străzile înguste din acest sătuc, veți observa culorile saturate ale căsuțelor, florile multicolore, natura mediteraneană și tarabele cu obiecte din ceramică. În rândurile de mai jos, veți găsi informații despre 5 locuri de vizitat în această regiune.

1. Palatul Murat / Palazzo Murat

Istoria palatului datează încă din 1808 pe când regele provinciei Napoli, alături de Napoleon, a descoperit acest loc de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Aici, regele a petrecut cele mai fierbinți nopți și intrigi, departe de curtea provinciei. În prezent, palatul este transformat într-un hotel de lux, care păstrează în proporție de 90% arhitectura barocă. Palatul pune la dispoziție turiștilor o grădină botanică ce merită vizitată.

2. Plajele 

După cum v-am mai spus, Positano are deschidere la Marea Tireniană. Prin urmare, punctele principale de atracție sunt plajele. Marina Grande este cea mai populară și cosmopolitană plajă de pe Coasta Amalfi. Totodată, este și cea mai scumpă, deoarece este frecventată de oameni cu influență din întreaga lume. Dacă ești în căutarea unei plaje liniștite, îți recomandăm Plaja Fornillo și Plaja Arienzo. Cea din urmă este cunoscută pentru cele 300 de trepte pe care turiștii trebuie să le coboare. Priveliștea este minunată, de aici puteți zări grădinile vilelor de pe coastă și vă puteți lăsa mângâiați de razele soarelui, fiind cea mai luminoasă parte din această regiune. Apa mării este cristalină, iar nisipul, fin.

3. Viața de noapte

Ești o fire libertină, dornică de distracție și de dans? Viața de noapte din Positano nu îți va dezamăgi așteptările. Cel mai legendar club de noapte este Music On The Rocks plasat pe plaja Marina Grande. Lasă-te absorbit de întregul spectacol.

Preferi romantismul, plimbările lungi pe plajă și pline de tandrețe? Positano are o multitudine de restaurante și baruri cu terase panoramice, perfecte pentru a capta momente de vis și apusuri nostalgice. Majoritatea restaurantelor au mobilierul produs chiar aici. Arhitectura pitorească cuprinde culori pastelate și printuri jucăușe.

4. Calea Zeilor

Pentru iubitorii de aventură, Calea Zeilor este cea mai potrivită atracție turistică. Plasată în Muntele Pertuso, aceasta leagă Positano de Bomerano. Itinerarul este de aproape 8 km, și poate fi parcurs în 3 ore și jumătate.  Locul are vedere la mare, iar aici timpul pare că stă în loc. O legendă spune că au avut loc lupte eterne între forțele binelui și răului. De-a lungul plimbării, veți putea observa o gaură într-o stâncă, semn că Binele a învins. Așadar, este de preferat să fiți foarte bine echipați cu o ținută sport și multă apă.

5. Peștera de smarald

Doamnelor și domnișoarelor, vă prezint una dintre cele mai incredibile rezervații naturale. Această peșteră este considerată bijuteria de pe Coasta Amalfi datorită frumuseții razelor solare care se reflectă în apa marină.

Nici România nu este mai prejos. Iată 6 cascade pe care trebuie să le vezi măcar o dată. Click aici. 

 Ponturi care te pot ajuta în alegerea următoarei vacanțe:

  • Un bilet de autobuz costă 8 euro și îți oferă șansa de a călători în împrejurimi timp de 24 de ore.
  • Poți să parcurgi ușor distanțele dintre localități cu barca.
  • Prețul unei cine în oraș pentru 2 persoane costă aproximativ 25-30 euro.
  • Cea mai delicioasă pizza pe care o poți comanda la orice oră o găsești la Pizza Express Amalfi

Positano rămâne un loc plin de viață, vibrant și impresionant.

 

SURSE:

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.