4 parcuri incredibile din Madrid pe care nu trebuie să le ratezi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Traducere: Recea Denisa

După cum bine știm, Madridul este un centru turistic important al Europei, atât pentru istoria sa măreață, cât și pentru multitudinea de obiective pe care trebuie să le vizitezi. Printre cele mai faimoase locuri din Madrid regăsim Parcul Buen Retiro, Puerta del Sol și Plaza Mayor.

În continuare, să facem o plimbare prin cele mai impresionante parcuri din Madrid.

1. Parcul El Capricho

Parcul El Capricho reprezintă unul dintre cele mai frumoase parcuri din Madrid și este situat în cartierul Barajas, în nordul orașului Madrid. Proprietate a Ducelui de Osuna, a fost ordonat să se construiască de către Ducesa de Osuna la finele secolului al XVIII-lea. Numele vine de la capriciile numeroase ale ducesei, care avea multe cereri speciale. Dacă ne plimbăm prin parc, putem întâlni o serie de clădiri unice, numite Capricho (Capriciul). Acestea sunt:

  • El abejero (Apicultorul), care reprezintă un simbol al hărniciei.
  • La Ermita (Schitul), una din caracteristicile cele mai curioase este că pentru decorarea lui s-a folosit tehnica iluziei optice, adică, pictatul motivelor „îmbătrânite” pe pereți falși.
  • El casino de baile (Cazinoul de dans), unde se organizau petreceri.
  • La Casa de Cañas (Casa de Stuf ) sau El Embarcadero (Debarcaderul), construit în stil chinezesc.
  • La Casa de la Vieja (Casa Bătrânei), o reprezentație a lumii simple și pastorale, legată de câmp și de pământ.

 

Plimbându-ne prin Parcul Capricho ne putem delecta cu niște peisaje pitorești ale Romantismului (singurul parc de acest fel din Madrid), cu numeroase opere arhitectonice, sculpturale și picturale. Una dintre piesele cele mai valoroase ale parcului este o statuie a lui Venus, opera lui Juan Adán. Printre cei mai importanți arhitecți ai Parcului Capricho se remarcă Jean-Baptiste Mulot și Pablo Boutelou.

În 1985 a fost declarat Patrimoniu Cultural și în prezent este proprietatea Primăriei din Madrid, precum și celelalte parcuri din Madrid.

2. Rosaleda del Parque del Oeste (Grădina de trandafiri din Parcul Vestic)

Parcul Vestic este foarte cunoscut și admirat pentru grădina de trandafiri situată pe o suprafață de 32.000 de m². Această gradină de trandafiri, denumită de asemenea și Grădina lui Ramon Ortiz, a fost creată de el însuși, în 1955. Aici sunt plantate în jur de 20.000 de trandafiri și 650 de soiuri din diferite țări, mai multe decât în toate parcurile din Madrid.

 

În fiecare an se desfășoară două concursuri cu trandafiri din toată lumea. Trandafirul care obține cele mai multe voturi devine parte din colecția permanentă a grădinii și câștigătorului i se oferă o tufă de trandafir. Trandafirul cel mai mic are dimensiunea unei unghii și se denumește (Da). Se spune că grădinarul care a plantat acest trandafir, mereu era întrebat dacă acela era cu adevărat un trandafir pentru că era atât de mic. Și el răspundea foarte iritat că „Da”.

3. Parcul La Quinta de Los Molinos

Această grădină a fost concepută la începutul secolului al XX-lea și a fost proprietatea contelui de Torre Arías. Plimbându-ne prin parc, putem găsi o gamă largă de arbori, de la măslini, stejari și pini, până la eucalipți și smochini. Însă, adevăratele protagoniste sunt florile albe de migdali care înfloresc în februarie și martie. După cum spune și denumirea, în parc sunt două mori de vânt care nu mai funcționează.

 

 

O clădire importantă a parcului este reprezentată deLa Casa del Reloj” („Casa cu Ceas”), o bijuterie arhitecturală a Madridului. A fost construită în 1925 ca reședință de vară care, ulterior, a devenit reședința familiei. Principalele caracteristici sunt pereții pictați cu roșu și ceasul din turnul central. De-a lungul timpului s-a transformat într-un atelier școlar de grădinărit administrat de Primăria din Madrid, ceva ce niciunul dintre parcurile din Madrid nu a reușit să facă.

4. Parcul Europa

Parcul Europa este situat în Torrejon de Ardoz în Comunitatea din Madrid și a fost inaugurat în anul 2010. Parcul se remarcă față de celelalte parcuri asemănătoare din Madrid prin faptul că găzduiește replicile unor monumente europene foarte importante. Acestea sunt realizate după dimensiunile monumentelor reale, de exemplu: Turnul Eiffel, Acropola, Podul Turnului, Fântâna lui Trevi, Turnul Belem și multe altele.

 

 

Pe lângă monumente, parcul numără 5.000 de arbori, 3 lacuri, o cascadă și parcuri de aventură. Costul parcului este de aproximativ 15 milioane de euro, mai mult decât oricare dintre parcurile din Madrid.

Mai sunt multe alte parcuri în Madrid, la fel de interesante, care așteaptă să fie descoperite de turiști ca tine. Nu le rata!

Nici Roma nu se lasă mai prejos când vine vorba de atracții turistice. Iată aici un articol despre cât de frumoasă este capitala Italiei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.