Roma – 5 atracții turistice de poveste

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
rome, vatican, city, roma
Roma, Foto: pixabay.com

Roma, capitala fostului Imperiu Roman și a Italiei de astăzi, este situată în apropierea fluviului Tibru și se bucură de o popularitate extraordinară din punct de vedere turistic, datorită monumentelor pe care aceasta le posedă.

Roma, sau „Città Eterna” (Orașul etern), cum este numită de locuitori, reprezintă una dintre cele mai mari atracții turistice ale Europei, datorită arhitecturii de tip baroc și a celei renascentiste, care dau o modernitate aparte orașului.

Printre faimoasele monumente și atracții turistice ale acesteia se numără și Colosseumul, Fontana di Trevi, Columna lui Traian, Capela Sixtină, Treptele Spaniole și multe altele.

1. Colosseum

Cunoscut ca fiind cel mai mare amfiteatru antic de pe teritoriul Italiei, Colosseumul este un monument turistic vizitat anual de peste 6 milioane de turiști, ce se găsește în centrul Romei. Construit în timpul dinastiei Flaviene, acesta a fost folosit pentru concursuri cu gladiatori și spectacole publice, ca mai târziu să fie reutilizat ca spațiu pentru locuințe, ateliere sau cartiere de ordine religioasă. În ciuda pagubelor provocate de cutremure și de hoții de piatră, Colosseumul rămâne un simbol iconic al Romei, fiind regăsit și în lista celor 7 mari minuni ale lumii. 

 

2. Fontana di Trevi

Fontana di Trevi este și probabil va rămâne cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma, datorită arhitecturii de tip baroc. Construită în anul 19 î.H., Fontana di Trevi este situată la capătul unui apeduct și aprovizionează cu apă vechile fântâni ce se regăsesc în centrul Romei. Aceasta îl înfățișează pe Neptun, zeul mărilor, aflat într-un car tras de doi căluți de mare, având-o deasupra pe Agripa, fata după care a fost numit apeductul.

 

3. Columna Lui Traian

Aflată în imediată apropiere de Forul Roman, Columna lui Traian este un monument antic, construit la porunca lui Traian pentru a marca victoria sa din Dacia. Cu o înălțime de aproximativ 40 de metri, aceasta este formată din 18 blocuri masive de marmură, fiecare cântărind peste 40 de tone. Pe toată suprafața sa se regăsesc cu ușurință scene de luptă din timpul lui Traian, surprinse în 124 de episoade.

 

4. Capela Sixtină

Capela Sixtină (Capella Sistina în italiană) este una dintre cele mai mărețe clădiri artistice ale Europei. Construită între anii 1472 și 1483, aceasta se întinde pe o suprafață dreptunghiulară măsurând 40,93 metri în lungime și 13,41 metri în lățime și este cunoscută în toată lumea datorită picturilor murale pe care aceasta le adăpostește. Una dintre cele mai cunoscute opere de artă captivă pe pereții Capelei Sixtine este scena din „Facerea lui Adam”. Această pictură îl surprinde pe Dumnezeu care încearcă să se apropie de Adam.

aa

5. Treptele spaniole

Treptele spaniole, sau mai bine zis Scara spaniolă, este un monument istoric din Roma care leagă Piazza di Spagna de una dintre cele mai frumoase biserici ale Romei, și anume Trinità dei Monti. Numele le este dat de prezența ambasadei Spaniei, amplasată într-una din clădirile din apropierea acestora. Acestea au fost proiectate între anii 1723 și 1725 de către Alessandro Specchi și Francesco de Sanctis și au sporit dinamicitatea peisajului arhitectural, creând o privire de ansamblu de la care cu greu îți  poți lua ochii.

Surse:

Citește aici despre Cheile Bicazului și Lacul Sfânta Ana – 2 dintre cele mai frumoase locuri turistice din România.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.