5 actori din România care ți-au făcut copilăria mai frumoasă

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ahh, filmele vechi! Cine nu le iubește? Să recunoaștem, au farmecul lor aparte! De-a lungul timpului, acestea ne-au încântat atât ochii cât și sufletul. Putem spune, clar și răspicat, că avem cu ce să ne mândrim la capitolul actorie.

Perioada copilăriei nu ar fi fost la fel fără ele și fără marii actori de renume. Prin acest articol, vă voi trezi anumite stări sufletești prin câteva nume care, la momentul respectiv, s-au asigurat că nu plecăm din fața ecranului fără un zâmbet imens.

1. Lulu Mihăescu

Lulu Mihăescu s-a născut pe 15 noiembrie 1968, la Iași. Numele real al actriței este Luminița Petre, iar aceasta este cunoscută pentru celebrul rol din filmul cu același nume. Puteți să ghiciți? Exact, VERONICA! Cu siguranță, toată lumea își amintește de interesanta poveste a unei fetițe dintr-un orfelinat. Totul se schimbă atunci când, la aniversarea acesteia, apare o zână și îi oferă o așa-zisă traistă fermecată cu scopul de a i se îndeplini toate dorințele.

 

 

Aceasta refuză să-și împartă darul, iar pentru asta, trăistuța hotărăște să plece pe motiv că acest dar nu este pentru copiii obraznici. Veronica, fără ezitare sau teamă de pericol, pleacă în căutarea prietenei sale, unde întâlnește animale personificate, precum un motan, o vulpe, un corb, șoricei, etc.. Aceste personaje o ajută, mai mult sau mai puțin în misiunea ei. 

Lulu Mihăescu a jucat, de asemenea, în filme precum: Mama, Veronica se întoarce, Saltimbancii, Un Saltimbag la Polul Nord. În prezent, actrița trăiește în Canada, fiind profesoară de pian.

2. Dem Rădulescu

Dem Rădulescu, născut pe 21 septembrie 1931 în Râmnicu Vâlcea și decedat pe 17 septembrie 2000 în București, a fost un mare actor de comedie de teatru, film și televiziune. Pe lângă profesia de actor, acesta a urmat și o carieră didactică la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L Caragiale din București. În adolescență a fost nevoit să aleagă între sport și actorie. Era foarte priceput la ambele, câștigase chiar o medalie de aur într-o luptă în ring.

 

 

A jucat în peste 60 de opere cinematografice, printre care și O scrisoare pierdută, în rolul lui Farfuridi. În anul 1956 a câștigat premiul I la un concurs pentru actori tineri și, odată cu acest premiu, cariera sa a luat amploare fiind observat de însuși Sică Alexandru.

În 2016, de Ziua Mondială a Teatrului, în semn de apreciere și recunoștință pentru întreaga sa carieră, marele actor a primit post-mortem o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului și Placheta Bucureștiului.

3. Tamara Buciuceanu

Tamara Buciuceanu a fost o mare actriță de teatru, film și televiziune a generației de aur. Aceasta s-a născut pe 10 august 1929 și a decedat pe 15 octombrie 2019 la București. Fiind una dintre figurile reprezentative ale comediei, a primit titlul de Doamna comediei românești. Faimoasa actriță este cunoscută, mai ales, pentru rolul Profesoarei Isoscel din Liceenii.

 

 

Pe lângă Liceenii, aceasta a jucat în peste 25 de filme. În ceea ce privește teatrul, Tamara ne-a încântat sufletele prin apariția sa în piese, precum Romeo și Julieta la început de noiembrie, Scaunele, Nepotul, Coana Chirița.

4. Costel Băloiu

Costel Băloiu este un actor de film născut pe 17 mai 1959 la București. Acesta este cunoscut atât pentru celebrul rol principal în serialul cu același nume, Pistruiatul, cât și pentru rolul din filmul Roșcovanul.

 

 

 

Pe lângă aceste două roluri de mare succes, s-a remarcat și în roluri secundare, precum Noi, cei din linia întâi, Melodii, melodii, Pentru patrii și Nemuritorii. La momentul actual, Costel Băloiu este șofer profesionist.

5. Rodica Popescu Bitănescu

Rodica Popescu Bitănescu este o actriță născută pe 5 august 1938 la Răsuceni. Ea a avut o prezență semnificativă pe scena Teatrului Național I.L.Caragiale din București, cu peste 25 de apariții. În anul 2002 a primit de la Ion Iliescu Ordinul național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler pentru pasiunea cu care s-a dedicat actoriei.

 

 

Și lista poate continua la nesfârșit… Aceste nume au avut, au și vor avea un loc aparte în amintirile noastre. Putem spune, clar și răspicat, că avem cu ce să ne mândrim la capitolul actorie. Amintirile noastre sunt frumos colorate datorită lor.

Pentru articole, cel puțin la fel de interesante, nu ezitați să accesați Holistic Multilingual Magazine!

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.