Cum să ai un stil de viață sănătos – 5 metode de succes

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
mode de vie sain, stil de viata, estilo de vida
pixabay.com

Majoritatea dintre noi am avut de suferit, la un moment dat, din multe puncte de vedere în ultimul an. Am lucrat de acasă și acest lucru ne-a afectat puterea de concentrare. În aceste condiții se mai pune problema unui stil de viață sănătos?

Uneori nu am avut motivație să continuăm, astfel încât nu mai reușit să dăm tot ce este mai bun din noi. În acest articol vom descoperi împreună câteva modalități pentru a ne regăsi determinarea de a munci, dar și câteva exemple pentru a ne folosi timpul liber într-un mod cât mai benefic.

1. Setează-ți câte un obiectiv în fiecare zi!

Înainte să ne apucăm de lucru, putem să ne alocăm câteva minute pentru a ne stabili și prioritiza un obiectiv în ziua respectivă. Acesta poate fi pe plan personal (de exemplu: petrece mai mult timp cu familia” sau citește 20 de pagini dintr-o carte”) sau pe plan profesional (învață minim 2 ore”,  participă la o conferință”). Țelurile alese nu trebuie să fie copleșitoare sau greu de atins, dimpotrivă, cu cât sunt mai ușoare, cu atât putem să ne prelungim lista, iar la sfârșitul zilei să ne simțim împliniți deoarece am reușit să ducem la bun sfârșit atât de multe lucruri.

2. Antrenează-ți corpul pentru un stil de viață sănătos!

Mișcarea este esențială, mai ales în contextul pandemic. Cu toții ne simțim prizonieri în casă și deseori uităm de nevoile corpului nostru: cea mai importantă fiind chiar antrenamentul! Plimbările în oraș cu prietenii, mersul la serviciu sau la școală erau sursele principale de mișcare, însă în ultimul an ne-am schimbat aproape total rutina zilnică

Astfel, dacă îți pasă cu adevărat de sănătatea fizică și vrei să ai un stil de viață sănătos, te invit să faci sport de minim 2 ori pe săptămână, alături de o alimentație cât se poate de sănătoasă. Un antrenament pentru toți mușchii corpului, poate yoga sau pilates, îți va răpi doar 20 de minute din timp și te va ajuta să-ți formezi un stil de viață sănătos!

3. Citește!

Cititul este una din activitățile mele favorite. Ne ajută să ne relaxăm, să ne detașăm de grijile cotidiene și să ne lăsăm frâu liber imaginației. O carte este o investiție inteligentă în sine și un factor important pentru eficiența la locul de muncă.

Citind, descoperi opinii ale unor oameni diferiți ție, ceea ce stimulează empatia și toleranța față de persoanele din jurul nostru. Dacă ai nevoie de recomandări, aici sunt câteva din cărțile mele preferate: „Cei frumoși și blestemați”- F.Scott Fitzgerald, „Efemeride”- Irvin Yalom, „Averea bunei educații”- Teodor Baconschi și „Ted Talks”- Chris Anderson.

4. Mănâncă sănătos!

În multe cazuri, alimentația zilnică ne afectează dispoziția și stilul de viață. Când mâncăm nesănătos, ne simțim vinovați, de parcă ne-am trăda propriul corp. O alimentație sănătoasă nu constă neapărat doar în salate sau fructe și legume în exces, ci într-un echilibru benefic între preparatele industriale și cele făcute în casă. Produsele lactate, cerealele integrale, carnea, legumele și fructele constituie sursa energiei noastre zilnice, iar fast-food-ul este efectul opus. Încearcă măcar o zi să mănânci echilibrat și vei observa și tu efectul imediat!

5. Găsește-ți echilibrul interior!

Această metodă poate fi considerată cea mai dificilă dintre toate enumerate mai sus. Echilibrul interior este starea ta de spirit, conștientizarea sentimentelor, socializarea, comunicarea, productivitatea. Dacă consideri că muncești destul pentru a-ți atinge scopurile și ești întru totul mulțumit cu tine însuți, atunci ești pe drumul cel bun! Nu trebuie să te lași copleșit de muncă, ci să lucrezi moderat, în așa fel încât vei avea timp și pentru tine.

Sfaturile enumerate pentru a avea un stil de viață sănătos, sunt dintr-o perspectiva subiectivă, deci în această listă pot fi adăugate mult mai multe metode. Prin toate acestea, ne putem forma un stil de viață mult mai eficient, productiv,  de care ne vom bucura mai mult. Totul începe, însă, de la motivația fiecăruia și determinarea de a se dezvolta atât pe plan personal, cât și profesional!

Sursă: policlinicamedica.ro

Vizionează și articolul unde detaliem 7 cele mai frumoase arte.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.