Algarve în 10 locuri care îți taie respirația

Autor: Diana Gresoiu

Pentru că ne place portugheza, trebuie să recunoaștem că această limbă este doar una dintre frumusețile pe care Portugalia le are de oferit. Este ușor să iubești locurile de belvedere și peisajele Portugaliei, de aceea, îți vom prezenta una dintre cele mai frumoase regiuni ale acestei țări. Iată 10 dintre cele mai frumoase locuri turistice din Algarve.

Algarve este una dintre cele mai cunoscute și mai vizitate regiuni din Portugalia. Poziția sa, în sudul țării, cu deschidere către Oceanul Atlantic, face din Algarve unul dintre cele mai atractive locuri din lume, mai ales pentru iubitorii de sporturi precum surfingul. Regiunea este renumită și pentru gastronomia sa, datorită apropierii de ocean, dar este cunoscută și pentru frumoasele peisaje rurale, agricultura fiind practicată mai mult în partea de nord.

Este greu să alegi doar 10 obiective turistice – pentru că sunt nenumărate – aici poți găsi totul, de la arhitectură la peisaje mistice. Așa că stai confortabil si hai să plecăm într-o călătorie de neuitat!

1. Plaja Marinha

Potrivit Algarvetips, aceasta este „cea mai frumoasă plajă din lume” și este situată în orașul Lagoa. Motivul pentru care este considerată astfel este culoarea apei, unică în lume. Este un fel de albastru care te face să crezi că ești într-o altă lume. De asemenea, deși este una dintre cele mai populare din Algarve, nu este la fel de populară ca altele din regiune, ceea ce înseamnă că este păstrată în stare naturală, cu ape curate și zone netede.

Praia da Marinha este înconjurată de stânci, una dintre ele având forma literei „M” și reprezintă simbolul acestei plaje.

2. Plaja Benagil

Benagil este, de asemenea, aproape de orașul Lagoa. Este mai mică decât alte plaje din regiune și este și ea înconjurată de stânci. Cu toate acestea, frumusețea sa nu este diminuată de dimensiuni. Potrivit Algarvetips, în această zonă găsim celebra peșteră Algar de Benagil. Ceea ce o face unică, este așa numitul „Ochi”.  În partea de sus, în „tavanul” său, există o gaură numită astfel.

Această gaură face din peșteră un loc perfect pentru cei pasionați de fotografie sau, în general, pentru cei care caută locuri care să le taie răsuflarea.

3. Ria Formosa

Potrivit wetravelportugal, Ria Formosa este considerat unul dintre cele mai frumoase și unice parcuri naturale din Portugalia, fiind denumit „a șaptea minune a Portugaliei”.

Acest parc natural este deosebit în comparație cu altele, deoarece este o lagună de coastă care se modifică în funcție de vânt și curenți. Parcul este un mediu protejat de „Institutul pentru Conservarea Naturii și Pădurilor”, un refugiu important pentru fauna sălbatică, reprezentată în principal de animale marine și păsări.

Mai mult de atât, pentru cei care vor să se bucure de natură, plaje și cultură, Ria Formosa poate oferi toate aceste experiențe. Te poți relaxa vizitând Praia da Ilha da Farol, Praia de Faro, Praia da Cacela Velha, Ilha da Culatra sau poți cunoaște cultura Faro, capitala Algarve sau Olhão, un oraș de pescari în care vei găsi cea mai bună piață de pește din regiune.

4. Castelo de Silves

Regiunea are un bogat trecut în ceea ce privește istoria locului și, prin urmare, trebuie să amintim Castelul Silves, care se numără printre cele mai vechi clădiri din orașul cu același nume. Datează din secolele VIII-XIII, când maurii încă stăpâneau sudul. „Cetatea-castel” a fost eliberată de sub stăpânirea maurilor de către Sancho I și, pentru a-l onora, în interior a fost ridicată o statuie a acestuia. O caracteristică unică a castelului este poziția sa pe vârful unui deal, cu vedere la oraș și a întregii regiuni.

5. Quinta de Lago

Pe lângă plajele frumoase și bucătăria specifică, bogată în delicatese din pește, Algarve este cunoscut și pentru iubitorii de golf. Stațiunea Quinta de Lago este printre cele mai frumoase, dar reprezintă și unul dintre cele mai scumpe terenuri de golf din întreaga lume. Quinta de Lago este situat în apropiere de Parcul Național Ria Formosa și promite să vă ofere nu numai o experiență de lux, ci și vederi magnifice ale oceanului și naturii.

6. Plaja Três Irmãos

Este situată în orașul Alvor și atrage atenția, în principal, prin numele său. Numele plajei este legat de unele dintre stâncile care o înconjoară. Cele trei stânci care i-au dat numele și s-au despărțit una de cealaltă, arată ca niște santinele care protejează locul. Deși plaja în sine nu este atât de mare și impunătoare, este un loc în care o persoană care dorește să se relaxeze se poate refugia și bucura de magia pe care locul o emană.

7. Praia da Rocha

Să mergem în Las Vegas-ul lusitan în timp ce, conform Algarve-Tourist, Praia da Rocha este locul în care poți avea parte de cel mai mare divertisment din regiunea Algarve. Singurul său scop este să îți ofere o experiență incredibilă.

Trebuie să menționăm că acest loc nu este tocmai pentru iubitorii de cultură și istorie. Este mai mult pentru cei care doresc să se bucure de mâncare bună, de viața de noapte și de alte activități, precum mersul cu barca, mersul la parcurile acvatice sau plimbarea cu jeep-ul. Cu toate acestea, dacă vrei să te distrezi, dar și să cunoști puțin despre cultură și istorie, poți vizita locuri precum Silves, Portimão și Ferragudo, care sunt aproape de Praia da Rocha.

8. Plaja Amoreira

După cum am menționat deja, Algarve este vizitat și de iubitorii de surf, în principal în vestul regiunii unde întâlnim deja Oceanul Atlantic. Potrivit Algarvetips, Praia da Amoreira este excelentă pentru surfing. Situată în Aljezur, aici turiștii se bucură de valurile și de priveliștile frumoase.

Cel mai fascinant lucru la această plajă este că face parte din Parcul Natural Coastal Vicente, care se află sub protecția țării. Acest lucru face ca plaja să nu fie aglomerată, ci să fie păstrată în starea sa naturală.

9. Capul São Vicente

Este recunoscut ca cel mai sud-vestic punct al Europei și este situat în Sagres. În trecut, oamenii credeau că aici se termină lumea terestră, iar dincolo de această porțiune, totul este doar ocean. Este și locul unde infantul Henrique, fiul lui D. João I, și-a petrecut cea mai mare parte a vieții, mai ales în perioada în care și-a început expedițiile de-a lungul coastei africane.

Aici se află și faimosul far de 24 de metri înălțime, a cărui legendă spune că în trecut a fost mănăstirea care l-a găzduit pe São Vicente, o importantă figură portugheză ale cărei oase au fost păstrate și transferate la Lisabona în 1417. Astfel, locul se numește Cabo de São Vicente în cinstea sa.

 

10. Orașul Faro

Frumusețea plajelor și a peisajelor este esențială în regiunea Algarve, dar sunt prezente și arhitectura și ornamentele istorice, care vorbesc atât de mult despre trecutul bogat al portughezilor. De aceea este necesar să vorbim despre unul dintre cele mai cunoscute orașe din această regiune și capitala acestuia, orașul Faro.

Este unul dintre cele mai vechi centre istorice din Algarve, înconjurat de ziduri, în inima orașului, unde turiștii pot călători în trecut și pot descoperi poveștile acestor locuri unde au domnit maurii. Clădirile vechi în stil arhitectural, care încă mai păstrează stilurile arabe combinate cu clădirile nou construite, sunt fascinante, însuflețind orașul și atrăgând privirile curioșilor și pasionaților de istorie și arhitectură.

De asemenea, pentru cei care nu se îndrăgostesc de aceste lucruri și preferă să se distreze și să profite la maximum de viața de noapte se pot bucura de numeroasele mall-uri din zonă.

 

În concluzie, sperăm că ți-a plăcut articolul nostru și că ți-am putut atrage atenția asupra acestor locuri incredibile din Algarve. Așa că du-te să-ți faci bagajele! Frumusețea zonei nu poate decât să reînvie în tine dorința de a călători și de a descoperi noi culturi!

  • Poți citi acest articol și în portugheză, aici.
  • Dacă ești un iubitor al culturii portugheze și vrei să descoperi mai multe locuri fantastice, citește articolul despre orașul Porto!
Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.