(Interviu) Andreea Mihăilă – Pasiunea pentru limbile străine este ceea ce o reprezintă

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Andreea Mihăilă
Andreea Mihăilă
Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (spaniolă-portugheză) în cadrul Universității din București, Andreea Mihăilă folosește în mod constant limbile străine atât în mod informal, cât și formal, deoarece la locul de muncă a avut colegi din mai multe țări precum Spania, Brazilia, Portugalia, Mexic, Ungaria și Polonia. 

Pasiunea pentru limbile străine este ceea ce mă reprezintă. Îmi place să le folosesc, să le studiez și să le predau. (Andreea Mihăilă)

Mai jos vă prezentăm curricula parcursă în cadrul Atelierului interactiv de limba spaniolă pentru începători la Centrul Holistic. Structura cursului este pe parcursul a 3 luni, câte 1 curs pe săptămână și se adresează în special copiilor. 

Lectură
 • Alfabetul și cum spunem pe litere (deletrear)
 • Litere și sunete
Gramatică
 • Substantivul, verbul, pronumele personale
 • Când folosim ¿Por qué? / Porque / Para / Por
 • Articolele hotărâte și nehotărâte
 • Cuantificatori: muy bien, bien, bastante bien, un poco, etc.
Comunicare
 • Numerele cardinale
 • Formule de salut și fraze utile
 • Nume, naționalitate, profesie, pasiuni și hobby-uri
 • Cum oferim și cerem informații legate de date personale
 • Cum exprimăm intențiile și planurile
 • Activități de sfârșit de săptămână
Cultură
 • Aspecte din cultura spaniolă: muzică, gastronomie, cărți
 • Limbile oficiale din Spania

Înscriere cursuri 👉 .

Încă vă întrebați cine este Andreea, cea care abia așteaptă să-i învețe pe cei mici tainele limbii spaniole? Vom Facem cunoștință cu Andreea Mihăilă, prin intermediul acestui interviu.

Bună, Andreea! Spune-ne, te rugăm, câteva cuvinte despre tine.

Andreea Mihăilă: Bună! Sunt Andreea, lucrez de aproximativ 5 ani în multinaționale folosind zilnic limbile străine studiate, iar de aproximativ 2 ani lucrez în domeniul financiar. Sunt pasionată de limbile străine și încă din facultate folosesc constant engleza, spaniola și portugheza atât în modinformal, cât și formal, deoarece la locul de muncă am avut și am în continuare colegi din mai multe țări precum Spania, Brazilia, Portugalia, Mexic, Ungaria și Polonia. 

Ai studiat la Universitatea din București, spaniolă și portugheză. Ce te-a determinat să studiezi cele două limbi?

Andreea Mihăilă: Așa este, am studiat spaniolă și portugheză în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Am descoperit pasiunea pentru limba spaniolă încă de la vârsta de 16 ani, modul în care sună această limbă, pronunția și gramatica acesteia, o face sa devină una dintre cele mai dulci limbi. Mi-a plăcut atât de mult încât am decis să o învăț singură, cu ajutor unei cărți de gramatică. Ulterior, am studiat-o în liceu și în facultate, ajungând să lucrez zilnic cu nativi. În ceea ce privește limba portugheză, primul contact cu aceasta a fost în facultate. Recunosc, mi s-a părut dificil să o învăț, însă nu am renunțat și mă bucur enorm!

Cum decurge o zi din viața ta?

Andreea Mihăilă: Fiecare zi este o zi diferită, dar activitățile sunt cam aceleași: lucrez atât la job-ul pe care îl am cât și în cadrul revistei Holistic, unde mă ocup atât de coordonarea Departamentului de Spaniolă cât și a celui de Portugheză. În ceea ce privește viața personală, factorul care îmi ocupă cel mai mult timp este câinele meu. Încerc să îi ofer cât mai multă atenție și mă bucur enorm că programul de telemuncă îmi oferă această ocazie.

Dacă ar fi să o iei de la capăt, ai parcurge același drum?

Andreea Mihăilă: Da. Cred ca am avut foarte multe de învățat din toate experiențele pe care le-am trăit până acum, mai ales în urma job-urilor pe care le-am avut și a oamenilor cu care am avut ocazia să colaborez, atât români cât și străini. Desigur, toți mai avem lucruri pe care am vrea să le schimbăm sau să le abordăm puțin diferit, însă cel mai important este să punem în practică toate cunoștințele acumulate atât din întâmplările pozitive cât și din cele nu tocmai plăcute. În ceea ce mă privește, îmi face o deosebită plăcere să împart cu oamenii din jurul meu experiențe pe toate planurile. 

Ce te-a determinat să iei parte la proiectul Holistic? Cum ai luat decizia de a preda?

Andreea Mihăilă: Fac parte din proiectul Holistic încă de la început și sunt fericită că sunt aici. Am început ca redactor la redacția de spaniolă și portugheză, ajungând redactor-șef adjunct și redactor-șef. Am acceptat provocarea de a îi învăța spaniolă pe toți cei care iubesc această fără a sta pe gânduri și mă bucur mult că prin munca noastră putem să ajutăm mai departe atât pe copii cât și pe adulți.

În cadrul Centrului Holistic vei preda limba spaniolă. Cum se vor desfășura efectiv aceste activități?

Andreea Mihăilă: Activitatea se va desfășura online. Eu am pregatit deja materialele de curs, care sunt destul de intense și interactive, zic eu, pentru ca la sfârșitul fiecărui curs să fie dobândit cât mai multe cunoștințe de limba spaniolă.

Ce le transmiți tuturor celor care iubesc limba spaniolă pentru a-i convinge să se însccrie la cursul de Limba spaniolă și implicit să devină cursanți ai Centrului Holistic?

Andreea Mihăilă: În zilele noastre este foarte important să vorbești cât mai multe limbi străine. Cunoscând mai multe limbi străine, ai mai multe oportunități de muncă și nu numai. 

Dorești să ne mai transmiți ceva în încheiere?

Andreea Mihăilă: Vă doresc succes în orice vă propuneți și vă aștept cu drag la atelierele de limba spaniolă!

Vezi oferta completă a cursurilor desfășurate de Holistic – Centrul Interdisiplinar de Educație Nonformală.

 

Citește și: „Limba franceză pentru copii” cu Manuela Hlușcu, un atelier dedicat micilor francofoni

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.