Femeia însărcinată – 10 lucruri pe care are voie să le facă „fără dar și poate”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
femme enceinte
pixabay.com
Când vine vorba despre o femeie însărcinată, sfaturile nu se lasă așteptate. În viața de zi cu zi întâlnim tot felul de oameni. De la cei cunoscători despre toate, care doar te sfătuiesc, până la cei care chiar te forțează să faci ceva căci așa este bine; dar acest bine este considerat doar de ei, fără niciun studiu demonstrativ. 

 

Să nu pupi pisica că-ți iese copilul cu blană în loc de păr mătăsos, să nu cumperi hainele bebelușului dinainte să se nască fiindcă – ce crezi – nu-l mai naști, ori să nu dormi pe partea dreaptă că nu mai ajunge sângele în cordonul ombilical. Acestea sunt doar câteva din acele sfaturi nefondate primite de orice femeie însărcinată de la oameni pricepuți în ale obstetricii și ginecologiei.

Ei bine, în articolul ce urmează să-l parcurgi, vei citi doar lucruri pe care chiar te rugăm să le faci! 

  1. Bucură-te că vei primi, odată cu dezvoltarea embrionului, senzații pe care nu le-ai fi putut cunoaște fără acest capitol din viața ta!
  2. Fie că e pisică, cățel sau orice animal de companie, păstrează-ți prietenul aproape, dar ai mare atenție la igiena lui și a ta pentru a evita posibila infectare cu taxoplasmoză
  3. Ascultă muzică și dansează fiindcă muzica preferată va ajunge și la urechile micului bebeluș ce se dezvoltă în burtica ta și va fi mai distractiv știind că ai companie.
  4. Dormi pe orice parte îți este mai comod. Faptul că dormi pe partea dreaptă nu privează fătul de oxigen sau de sânge, dar este dovedit că dacă alegi să dormi pe partea stângă, digestia va fi mai bună.
  5. Cumpără hăinuțe, păturică sau cădiță bebelușului dinainte să se nască fiindcă nu lucrurile cumpărate înainte îi fac rău. Cumpărându-le din timp, te scutește după naștere să umbli prin magazine cu un nou născut în brațe.
  6. Fă sport! Sedentarismul este un stil de viață bolnăvicios care duce la afecțiuni grave. Mișcarea este chiar puternic recomandată pentru o femeie însărcinată.
  7. Păstrează-ți obiceiurile sănătoase și pe partea de mâncare. Faptul că ești însărcinată nu înseamnă că dieta ta trebuie să se dubleze sau, mai rău, să se tripleze în funcție de numărul bebelușilor ce urmează să se nască. 
  8. Vopsește-ți părul! Nu sunt studii care să confirme 100% că acest ritual de înfrumusețare afectează fătul. Așadar, dacă pentru tine este un răsfăț să-ți vopsești părul, bucura-te și în timp ce ești însărcinată.
  9. Continuă să mergi la locul de muncă dacă acesta nu-ți creează factori de stres. A sta acasă pe în timp ce ești însărcinată nu este întotdeauna un lucru pozitiv.
  10. Bucură-te, deși pare greu de înțeles, de kilogramele acumulate în cele 9 luni de sarcină. În acest fel ai reușit să dai viață unui pui de om și totodată, să dai sens vieții tale! 

Sarcina înseamnă binecuvântare dacă poți să-i vezi frumusețea în totalitate!

După nașterea bebelușului un subiect foarte important este alăptarea. Află aici mai multe. 

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.