Helen McCrory, faimoasa actriță din Peaky Blinders și Harry Potter a murit la vârsta de 52 de ani

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Damian Lewis, celebrul soț al actriței Helen McCrory a anunțat pe Twitter că soția sa a decedat, veste care a venit ca un șoc pentru toți.

 

Trecerea în neființă a actriței a zdruncinat o lume întreagă, mai ales pe fanii serialului Peaky Blinders, unde aceasta o interpreta pe Polly, mătușa fraților Shelby. Conform spuselor soțului său, Helen McCrory suferea de cancer, o boală incurabilă, împotriva căreia ,,a dus o luptă eroică’’ și pe care a ținut-o ascunsă de ochii publicului. Soțul ei a scris pe rețelele de socializare următorul mesaj:

,,Sunt îndurerat să vă anunț că după o bătălie eroică pe care a purtat-o cu cancerul, frumoasa și puternica Helen McCrory, a murit în liniște, acasă, înconjurată de un val de iubire venit din partea familiei și a celor apropiați. A murit așa cum a trăit. Neînfricată. Doamne, noi o iubim și știm cât de norocoși suntem că am avut-o în viețile noastre. Ea a strălucit atât de puternic. Du-te, micuțo, la cer. Îți mulțumim.’’

Pagina Oficială de Instagram a serialului Peaky Blinders i-a lăsat de asemenea un omagiu:

,,Toată iubirea și toate gândurile noastre se îndreaptă către familia lui Helen. Odihnească-se în pace.’’

De asemenea, aceștia au mai adaugat într-o postare recentă următorul mesaj:

,,Interpretarea lui Helen ca Polly Gray a fost inspirațională, veselă, hilară și incredibil de mișcătoare. Ca persoană, era carismatică și extrem de grijulie. Ne simțim foarte privilegiați că am lucrat cu ea în ultimul deceniu.’’

Născută în Paddington, Anglia, dintr-o mamă galeză și un tată scoțian, Helen McCrory s-a bucurat de o carieră de succes atât pe scenă cât și pe micile ecrane. La începutul carierei, a fost nominalizată la premiul ,,Laurence Olivier’’ în 2006 pentru interpretarea Rosalindei din ,,West End’’ într-o producție ,,As You Like It’’ și la premiul ,,London Evening Standard’’ pentru rolul Elenei din ,,Chekhov’s Uncle Vanya at the Donmar Warehouse.’’

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Peaky Family (@fuckingpeakyfamily)

Cel mai cunoscut rol interpretat de McCrory este, fără doar și poate, cel al mătușii Polly Gray, capul clanului Shelby, rol interpretat cu succes în toate cele cinci sezoane ale serialului Peaky Blinders de la BBC, de la începuturile acestuia în 2013.

La premierea celui de-al doilea sezon, în 2014, aceasta a afirmat despre personajul său că: ,,Alături de Tommy, ea chiar este creierul din spatele familiei, și poți vedea diferența între modul său de a conduce și al altora.’’ Steven Knight, creatorul serialului Peaky Blinders a spus că: „Helen a fost unul dintre marii actori ai generației sale. A fost extrem de puternică și controlată, iar vestea morții sale este un lucru atât de trist.”

Un alt rol remarcabil pe care l-a avut, în afară de cel al lui Polly, este cel al Narcissei Malfoy, mama lui Draco și soția lui Lucius din celebra serie de cărți și filme ,,Harry Potter’’. Wizarding World a scris, de asemenea, un mesaj emoționant pe rețelele de socializare:

„Suntem profund întristați să auzim despre trecerea în neființă a iubitei noastre Helen McCrory, care a interpretat-o ​​pe Narcissa Malfoy cu atâta profunzime și strălucire în seria de filme Harry Potter. A fost o actriță minunată și o prietenă foarte dragă. Le va lipsi mult fanilor Harry Potter.’’

JK Rowling, autoarea seriei Harry Potter, a comemorat-o de asemenea pe Helen. Rowling și-a exprimat tristețea și a trimis condoleanțe familiei.

„Sunt devastată să aflu despre moartea lui Helen McCrory, o actriță extraordinară și o femeie minunată care ne-a părăsit mult prea devreme ”, a scris Rowling. „Transmit cele mai profunde condoleanțe familiei, în special soțului și copiilor ei. O veste de-a dreptul sfâșietoare”.

Celelalte roluri ale sale au inclus soția fostului prim-ministru Tony Blair, Cherie, în filmul ,,Regina și relația specială’’, tot ea dublând si vocea Stelmariei, care era demonul leopardului zăpezii al lui Lord Asriel, în recentul serial al lui BBC, ,,One His Dark Materials’’.

Bafta, academia britanică de film și televiziune, a scris: „Ne pare rău să auzim despre moartea actriței Helen McCrory. Pe lângă neînfricata Polly Gray din Peaky Blinders, serie câștigătoare Bafta, Helen a fost în 2007 câștigătoarea filmului The Queen, printre multe alte filme și emisiuni TV.”

S-a căsătorit cu starul Damian Lewis în 2007 și alături de el are doi copii, în vârstă de 14 și 13 ani.

.

Surse:

Dacă doriți să citiți și despre viața prințului Philip, dați click aici.

 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.