Jean Pierre Adams a murit după aproape 4 decenii de comă

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Jean Pierre Adams a murit astăzi, 6 septembrie 2021, la Spitalul Universitar din Nimes, după 39 de ani de comă. Fotbalistul avea 73 de ani și a lăsat în urmă o soție devotată și 2 copii care n-au avut parte de atenția tatălui din cauza neatenției altora.. Condoleanțe familiei!

 

Pe 10 martie 1948, în Dakar, capitala Senegalului se năștea omul a cărui soartă urma să fie schimbată de neatenția unui medic anestezist obosit și a asistentului său. Jean Pierre Adams, fost fotbalist profesionist și fundaș central la Naționala Franței, a fost dus de urgență la spitalul din Lyon în urma unei accidentări unde s-a propus imediata intervenție pentru ruptură de ligamente.

Din păcate, în aceeași zi spitalul din Lyon era în grevă, iar pe tură se aflau doar un medic anestezist și un asistent, care se ocupau împreună de câte 8 pacienți în același timp.

Oboseala, stresul și neatenția au provocat coma fotbalistului.

Intubat incorect, plămânii și creierul fotbalistului nu au mai primit doza necesară de oxigen, provocându-i leziuni grave la nivelul creierului și lăsându-l în stare vegetativă timp de 39 de ani. Fotbalistul a fost externat din motive simple: nu există remedii și nici recuperare. 

Adams a fost îngrijit la el acasă, de iubitoarea lui soție Bernadette, care i-a fost alături încă din clipele în care Jean Pierre primea laudele de pe teren. Sunt căsătoriți din 1969 și au împreună doi copii, Laurent și Frederic, care au devenit între timp adulți.

Nu există vreo evoluție, nici în bine, nici în rău. Nu are riduri și aproape deloc fire de păr alb. Îmbătrânește mai greu decât mine. Am impresia ca timpul s-a oprit în ziua accidentului. Este aici, fără a fi aici. Cred că este în lumea lui. Nu se poate exprima, dar este viu

Aceasta a fost declarația soției sale, Bernadette, potrivit revistei cespun.eu

 

 

Jean Pierre Adams a necesitat îngrijire permanentă, fiind capabil doar să respire fără a fi intubat, să clipească și să digere mâncarea. Pentru celelalte nevoi, soția sa, Bernadette îi oferea tot timpul ei. 

Cred că simte ceva și cred că îmi recunoaște vocea. Altfel nu se explică de ce, atunci când lipsesc de lângă el, cei care îmi țin locul îmi spun că expresia feței lui parcă se schimbă, devine parcă mai tristă, adaugă Bernadette. 

Prea puține consecințe pentru suferința lui Jean Pierre Adams

În urma întâmplărilor, a fost deschis procesul împotriva anestezistului și a asistentului său și a durat 12 ani. 

Întreg procesul a durat 12 ani. Cred că e gândit în așa fel încât să descurajeze oamenii. Dacă nu aveam susținere din partea cluburilor de fotbal, cred că eram complet distrusă, susține Bernadette, potrivit postului CNN. 

Cei doi au fost declarați vinovați pentru rănire involuntară, iar pedeapsa a fost de o lună de închisoare cu suspendare și datoria plății unei amenzi de 800€, valoarea actuală. Tot soția fotbalistului afirmă că spitalul nu și-a cerut niciodată scuze pentru acest episod tragic. Familia fotbalistului a primit despăgubiri în urma procesului, iar pe lângă asta, Bernadette mai primește o pensie de la asigurarea de sănătate din Lyon. 

 

Surse: 

Citește și: Steaua București- 74 de ani de la înființare.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.