Pasiunea pentru limba coreeană și 5 moduri de a o învăța

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Pasiunea pentru limba coreeană mi s-a întrezărit și întrepătruns în suflet încă de când eram mic copil și aș vrea pe această cale să conving începerea unei noi evoluții în viața voastră.

Mereu am simțit că am o conexiune cu partea asiatică deoarece mi se zicea des „coreeanca” datorită formelor ochilor, dar nu asta e important, ci că tot ceea ce mă înconjura era cumva legat de această limbă. Uitându-mă la seriale, nu știu dacă știți serialele acelea vechi de pe TVR 1, efectiv, mi-am dat seama că m-am îndrăgostit de dialectul, comportamentul, țara lor și am decis să continui pe acest drum.

Interesul pentru limba coreeană este în plină creștere deoarece este foarte căutată pe plan profesional, dar este și o poartă spre distingerea culturilor și tradițiilor care nu fac parte din rutina noastră. Se spune că limbile asiatice sunt cel mai greu de învățat, dar studiind coreeana mi-am dat seama că nimic nu este imposibil. Tot ceea ce îți dorești poate deveni realitate dacă ești perseverent, ambițios și deschis spre o nouă oportunitate. Plăcerea învățării limbii coreene vine în timp depinzând de la caracter la caracter, dar recompensa pe care o vei simți pe propria piele este pe măsură și asta o să denote prin faptul că o să vrei să te perfecționezi și să te autodepășești.

Limba coreeană este cea mai facilă dintre toate celelalte limbi asiatice datorită alfabetului care are în jur de 24-25 de caractere, în timp ce chineza are peste 90 de mii de caractere și japoneza folosește 3 alfabete (hiragana, katakana și kanji). De asemenea, alfabetul coreean mai deține și cuvinte împrumutate din engleză, iar din chineză îndeosebi la calcule și numere. 

Alfabetul limbii coreene se numește Hangul, iar folosirea acestuia este prezent atât în Coreea de Nord cât și în Coreea de Sud neavând vreo schimbare între caractere. Dacă mereu ai avut acest impas în a studia sau a trece la un grad mai ridicat în ceea ce privește cunoștințele tale și nu ai avut curajul de a o face, acum este momentul să prinzi aripi și să te deslușești în arta asiatică.

Cum poți învăța limba coreeană singur și să ajungi la un rezultat eficace? Îți spun acum am făcut eu:

1. Pentru început focusează-te pe alfabet fiindcă acesta este miezul limbii coreene, fără acesta nu poți citi și nici scrie.

2. După ce ai trecut de prima etapă, fă-ți un caiet cu expresii, gramatică, lecții de pe Internet sau din cărți. Poți folosi și resurse cum ar fi: YouTube, site-uri cu diverse activități sau teme.

3. Începe să te uiți la seriale, poate dintotdeauna ai fost curios și ai auzit despre „Kdrama”. Nu rata ocazia de a afla cât mai multe despre asta pentru că aceste filme sau seriale te pot ajuta să te familiarizezi mai mult cu limbajul formal sau informal și cu pronunția. Site-ul pe care îl recomand este Blogul lui Atănase. Aici poți găsi toate genurile de filme sau seriale pe care dorești să le vizionezi.

4. Ascultă melodii în coreeană, „K-pop” este genul de muzică cunoscut cam în toată lumea. Notează-ți versurile și încearcă să le traduci, dar și să memorezi acele cuvinte. Cântatul este și el un atu prin prisma faptului că emiterea se poate diferenția și este cu prisosință să știm să percepem cuvintele sau grupurile de cuvinte asemănătoare.

5. Scrie foarte mult și repetă, nu te lăsa sustras. Știi cum se zice: „repetarea este mama învățăturii”.

Pentru mine, limba coreeană înseamnă diversitate, schimbare, dedicare, noutate și aspirație.

Lucrul pe care mi-l zic și mi l-am zis mereu este: ”Nu te descuraja!” și fac referire la acest memo din cauza faptului că trăind în acest cotidian, noi avem impresia că orice limbă față de a noastră este dificilă și ne culcăm pe o ureche chit că poate am dori să știm și alte limbi, dar nu avem tăria de a persevera.

Așa că, fii mândru/ă dacă ai acumulat noțiuni proaspete despre orice altă limbă și mai ales în ceea ce privește limba coreeană.


Această pasiune poate fi unică și de neegalat, iar capacitatea ta este de nedoborât. Limba coreeană te poate duce spre cheia succesului. 
Dacă vreodată o să se planifice o călătorie în Coreea, nu ezita să mergi și trăiește clipa deoarece vei avea șansa să vorbești cu nativi și să vezi cât de deosebită este această țară.

Fă-te auzit, dă drumul dorinței și alege limba coreeană dacă acesta este demersul tău.

 

Dacă vrei să-ți reîmprospătezi playlist-ul, dar în același timp ești pasionat de muzică, venim în ajutorul tău cu cinci dintre cele mai bune albume muzicale în limbile romanice.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.