Malaga, spain, costa de la luz

Malaga: 6 comori culturale ascunse

Autor: Denisa David
Tradus de: Sabina-Aurora Nicolae

 

Din categoria vacanțelor în destinații de vis, îți prezint câteva locuri pe care trebuie să le vezi în călătoria ta prin Andaluzia. Fă un popas în Malaga și te asigur că nu vei regreta!

Fondată în secolul VIII de fenicieni, Malaga este unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Este al doilea cel mai mare oraș din Costa del Sol, situat pe țărmul Mediteranei, în comunitatea autonomă Andaluzia.

Malaga este un oraș plin de cultură, culoare, istorie… un oraș prietenos, cu plaje, catedrale și miros de portocale. Este un oraș impresionant pe care oricine ar trebui să-l cunoască. Centrul Pompidou, transformat într-un adevărat simbol, cu elemente istorice precum Castelul Gibralfaro, Teatrul Roman, face ca orașul să fie cel mai frumos din Spania.

În speranța că deja ți-am stârnit curiozitatea, îți prezint 6 locuri pline de cultură și istorie din Malaga.

1. La Alcazaba

Este una dintre cele mai mari fortărețe arabe din Andaluzia, ce a fost construită între anii 756 și 788 de arabi. Este cel mai vizitat loc din Malaga, și, în același timp, un simbol al orașului.

De aici, te poți bucura de o priveliște incredibilă a orașului, chiar se spune că, în zilele cu cer senin, poți vedea continentul african.

În interiorul monumentului vei putea admira arhitectura arabă în toată splendoarea ei. Vei putea admira și grădinile, fântânile, terasele și coloanele romane care înconjoară fortăreața. Cuvântul „alcazaba” provine din arăbescul „al-qasaba” și înseamnă „spațiu fortificat în interiorul unei populații fortificate”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alcazaba Malaga (@alcazabamalaga)

2. Castelul Gibralfaro

Alt loc impresionant pe care trebuie să-l vizitezi în Malaga este Castelul Gibralfaro, construit în secolul VIII de fenicieni.

Gibralfaro este faimos pentru asediul regilor catolici, regele Fernando al Aragonului și regina Castiliei, care a avut loc în 1487 și a durat trei luni. Asediul s-a terminat cu predarea arabilor, care nu mai puteau îndura foamea. A fost ultimul episod al cuceririi orașului Malaga.

În secolul XIV, castelul a fost restaurat cu scopul de a proteja Alcazaba în timpul asediilor și, datorită faptului că se află pe o colină, orașul este păzit cu ușurință. Oricât de obositor ar fi, te sfătuiesc să mergi pe jos până la castel, ca să te poți bucura de minunatele panorame ale orașului pe tot parcursul drumului.

3. Catedrala din Malaga

Construită între 1528 și 1782, catedrala este o combinație de elemente arhitectonice baroce și renascentiste. Catedrala are 87 metri înălțime, ceea ce face ca interiorul să pară uriaș.

Dacă vei vizita catedrala, vei observa că are două turnuri, însă numai unul este finalizat. Deși în planul inițial al construcției catedralei apăreau două turnuri, din cauza lipsei banilor, un turn a rămas nefinalizat.

Acesta este motivul pentru care catedrala poartă numele de „la Manquita”, care înseamnă „o singură mână”.

Chiar dacă nu ești o persoană religioasă, crede-mă, merită să vizitezi catedrala. Este o adevărată operă de artă, care te va lăsa fără cuvinte.

4. Teatrul Roman

Teatrul este cel mai vechi monument al orașului și este locul din care se poate observa puternica influență romană. Cum este foarte aproape de Alcazaba, nu trebuie să treci cu vederea acest obiectiv turistic în vacanța ta prin Malaga.

Chiar dacă a fost construit în secolul I d. Hr., teatrul Roman a fost folosit ca atare în secolul al II-lea, apoi a ajuns o ruină. S-a descoperit că 1951 a fost anul în care clădirea, care se afla în partea superioară, a fost distrusă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Courtney (@courtexploring)

5. Muzeul Picasso

Unul dintre motivele pentru care Malaga este faimoasă este că aici s-a născut faimosul pictor Pablo Picasso. Muzeul are peste 200 de opere de artă expuse. Poți admira munca de-o viață a artistului, dar și evoluția stilului și diversitatea operelor.

6. Centrul Pompidou

O imitație a faimosului centru Pompidou din Paris, această construcție este încadrată în arta modernă. Centrul este conceput în forma unui cub și este format din cuburi multicolore pline de exponate aparținând unor faimoși artiști spanioli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Málaga today (@malaga_today)

Sper că ți-am trezit interesul pentru acest oraș și că îl vei adăuga pe lista ta de călătorii.

Citește și:
Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.