Miss Univers – istoria impresionantă a primelor 10 caștigătoare

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Anii zboară și nici cele mai frumoase femei din Univers nu rămân neatinse de trecerea timpului. Fiecare dintre ele, la vremea ei, a fost cea mai frumoasă femeie din lume. Toate au câștigat coroana Miss Univers. Dar asta nu înseamnă că frumusețea lor a dispărut.

 

👑Armi Kuusela👑

Finlandeza Armi Helena Kuusela va rămâne mereu în istorie ca fiind prima Miss Univers. În 1952 a fost cea mai frumoasă femeie din lume. Înainte de reușita aceasta, a câștigat concursul național finlandez de frumusețe Suomen Neito.

Prima Miss Univers a fost finlandeză!

Într-o călătorie în jurul lumii, în 1953, Kuusela l-a întâlnit pe omul de afaceri filipinez Virgilio Hilario. La mai puțin de un an după ce a fost încoronată Miss Univers, ea a decis să renunțe la coroană pentru a se căsători și a avea cinci copii. Din păcate, soțul ei a murit în urma unui infarct. La trei ani după moartea soțului, s-a recăsătorit cu un diplomat american cu care trăiește și astăzi.

👑Christiane Martel👑

Christiane Martel a fost a doua Miss Univers din istorie, fiind încoronată în California, Statele Unite, în 1953. S-a născut pe 18 ianuarie 1936. În plus, este prima femeie de origine franceză care a primit coroana și singura cu acest titlu până la Iris Mittenaere, în 2016. A fost încoronată Miss Univers în anul 1952 de actrița Julie Adams, pentru că Armi Kuusela a renunțat la coroană.

După ce a câștigat concursul, Christiane s-a dedicat unei cariere de actorie. A apărut în filme precum Yankee Pasha, So This Is Paris sau Drop the Curtain.

Din 1953 până în 2016 a fost o singură femeie franceză care câștigase acest titlu!

Martel s-a căsătorit cu Ronnie Marengo, de care a divorțat în 1955. S-a recăsătorit cu Miguel Alemán Velasco (fiul lui Miguel Alemán Valdés, fostul președinte al Mexicului) în 1961. Au trei fiice și un fiu.

Christiane a fost jurat la concursul Miss Univers din 1978. Ultima ei apariție pe micile ecrane a fost în 2011, la concursul Miss France.

👑Miriam Stevenson👑

Miriam Jacqueline Stevenson s-a născut pe 4 iulie 1933. A fost încoronată Miss Univers în 1954. A fost a treia Miss Univers din istorie și prima americană care a câștigat titlul.

Stevenson a primit un punctaj final egal cu cel al Marthei Rocha din Brazilia. Pentru departajare, s-a decis că Stevenson avea un fizic mai bun și a primit coroana. La acea decizie a mai contat și faptul că Miriam avea șoldurile mai „în formă” decât Rocha. După ce a câștigat titlul, a decis să dea o parte din premiul său lui Rocha, oferindu-i mașina câștigată.

A treia femeie Miss Univers era cât pe ce să fie braziliancă!

După ce a câștigat titlul, a decis să-și termine studiile la Universitatea Lander. În Carolina de Sud și-a întâlnit soțul, Donald Upton. Au doi copii împreună. Până în anii 1970 Stevenson a lucrat ca model, prezentatoare de televiziune și actriță în reclame naționale. De asemenea, a participat ca jurat la mai multe concursuri Miss Univers.

👑Hillevi Rombin👑

Hillevi Rombin, de origine suedeză, a fost încoronată Miss Univers în 1955, fiind a patra femeie care a devenit Miss Univers, după ce a câștigat concursul Miss Sweden.

A crescut în Uppsala, Uppland și, înainte de a participa la concurs, a fost campioană națională la decathlon. După câștigul său, Hillevi s-a dedicat lumii modelingului, fiind imaginea unui număr mare de campanii publicitare care au avut un mare succes la acea vreme.

A patra Miss Univers a fost campioana națională la decathlon!

După încoronare, în timp ce călătorea în Statele Unite, și-a întâlnit viitorul soț, G. David Schine. Au avut șase copii, iar căsătoria lor a durat aproape 40 de ani, până când au murit împreună în 1996.

Ea, soțul ei și unul dintre copiii lor au murit într-un accident aviatic, rezultat în urma unei defecțiuni la motorului avionului, la scurt timp după decolare. Cu această tragedie, ea a devenit prima Miss Univers care a decedat.

👑Carol Morris👑

Carol Ann Laverne Morris a fost a doua Miss SUA care a câștigat titlul de Miss Univers în cea de-a cincea ediție a concursului din 1956. S-a născut pe 8 aprilie 1936.

A cincea Miss Univers i-a întâlnit pe președinții Harry Truman și Herbert Hoover.

Morris i-a întâlnit pe președinții Harry Truman și Herbert Hoover. După succesul din perioada în care a obținut coroana, aceasta a început o carieră de actorie. Unul dintre premiile pe care le-a câștigat cu titlul de Miss Univers a fost un contract de film pe un an. Primul său film a fost Crazy Love împreună cu co-starul Jeff Chandler.

La 23 de ani s-a căsătorit cu Ed „Buzz” Burke (45 de ani), un bogat antreprenor petrolier din Texas. Împreună au avut trei copii. După moartea soțului, s-a recăsătorit și a mai avut un copil.

👑Gladys Zender👑

Gladys Rosa Zender de Meier a devenit, în 1957, prima latino-americană care a câștigat coroana pentru cea mai frumoasă femeie din lume, în ciuda faptului că avea doar 17 ani la acea vreme. Fiică de tată elvețian și mamă peruană, aceasta a reprezentat statul Peru. S-a născut pe 19 octombrie 1939.

Avea doar 17 ani și nu avea vârsta minimă necesară pentru a participa!

Abia după ce a primit coroana, s-a dezvăluit faptul că avea doar 17 ani și nu îndeplinea vârsta minimă cerută de concurs. Oficialii concursului au decis că ar putea păstra coroana după ce au aflat că în Peru era considerată majoră. 

S-a căsătorit cu Antonio Meier cu care a avut patru copii, unul dintre ei fiind cunoscutul actor de telenovele Christian Meier. A decis să părăsească publicitatea pentru a avea o viață de familie liniștită.

👑Luz Marina Zuluaga👑

Luz Marina Zuluaga a fost regina frumuseții columbiene și a câștigat Miss Univers în 1958. A fost singura columbiană care a câștigat concursul până la Paulina Vega,  care a obținut coroana în 2014. S-a născut pe 31 octombrie 1938.

Puțini știu că a devenit Miss Columbia, pentru că în acel an a fost, de fapt, o altă câștigătoare, Doris Gil Santamaria. Doris a trebuit să renunțe la titlu pentru că a decis să se căsătorească înainte de concursul final. Zuluaga a încheiat concursul Miss Columbia doar ca vicecampioană, dar datorită regulilor Miss Univers, nicio candidată nu se poate căsători înainte de concursul final.

Regulă: candidatele nu se pot căsători înainte de concursul final.

Zuluaga nu a putut să se întoarcă imediat în țara sa. Personalul Miss Univers se temea pentru siguranța ei, deoarece în acel moment Columbia trecea printr-o perioadă de extremă volatilitate politică.

S-a căsătorit cu un medic și s-a mutat în Statele Unite, dar în 1966 a decis să se întoarcă în Columbia, unde a lucrat ca director la un institut de turism. A avut trei fii și o fiică. A murit pe 2 decembrie 2015, la vârsta de 77 de ani, din cauza unei insuficiențe respiratorii, la domiciliul său din Manizales.

👑Akiko Kojima👑 

Modelul japonez Akiko Kojima a primit coroana Miss Univers în 1959 și a devenit prima japoneză și prima asiatică care a câștigat titlul.

S-a născut la 29 octombrie 1936. La 22 de ani avea doar 1,68 m și măsurătorile sale erau 94–58–97. Ea a negat că și-ar fi făcut implanturi mamare.

Din 1959 până în 2007 o singură japoneză reușise să câștige acest concurs!

A fost singura japoneză care a câștigat concursul până când Riyo Mori a devenit Miss Univers în 2007.

După ce a predat mai departe coroana de Miss Univers, Kojima a avut o viață de familie liniștită, dar acum este divorțată de actorul japonez Akira Takarada.

👑Linda Bement👑

Modelul american Linda Jeanne Bement este regina frumuseții care în 1960 a devenit a treia Miss SUA și, totodată, încoronată Miss Univers în același an. S-a născut pe 2 noiembrie 1941.

Concursul din 1960 a fost primul care a fost televizat la nivel național.

În 1962, s-a căsătorit cu Manuel Ycaza, viitorul jockey de curse, născut în Panama. Cuplul a avut doi copii înainte de divorțul din noiembrie 1969. Din păcate, pe 19 martie 2018, Linda a murit din cauze naturale la casa ei din Salt Lake City.

👑Marlene Schmidt👑

Actrița și prezentatoarea TV germană Marlene Schmidt a fost încoronată Miss Univers în 1961. S-a născut pe 11 noiembrie 1937.

A câștigat concursul Miss Univers împotriva altor 47 de concurente. La acea vreme, a fost a zecea participantă germană consecutivă care a ajuns în semifinalele evenimentului și, până acum, prima și singura germană care a fost încoronată Miss Univers.

Marlene – singura germană care a câștigat concursul în toată istoria competiției!

În 1962, Schmidt a devenit a treia dintre cele opt soții ale actorului american Ty Hardin. S-au stabilit în Statele Unite, iar căsătoria a durat până în 1966. Au avut o singură fiică.

Din 1972 până în 1986, Schmidt a fost implicata în industria cinematografică, unde a obținut credite ca actriță, producător și scriitor în unsprezece producții.

Surse

Citește despre revista noastră, HOLISTIC și află de ce motto-ul nostru este ,,Aventura este combustibilul nostru!”

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.