Santiago de Chile – 5 dintre cele mai instagramabile locuri ale acestui oraș

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Autor: Violeta Potîrniche
Traducere: Sabina-Aurora Nicolae

 

Santiago (oficial în spaniolă, Santiago de Chile), este capitala statului Chile și cel mai mare oraș al său. Este localizat în regiunea Valle Central și face parte din Regiunea Metropolitană Santiago. Deși Santiago este capitala, Congresul Național își ține ședințele în Valparaíso.

Tuturor ne place să ne lăudăm cu pozele din vacanțe, mai ales dacă acestea ne pot aduce multe like-uri pe Instagram. Santiago de Chile este unul dintre locurile unde poți face poze foarte interesante, cu care să-ți impresionezi prietenii virtuali. Toți îți vor aprecia postările de pe Instagram și, de ce nu, poate chiar vei fi contactat de agențiile de turism din Santiago de Chile pentru a le promova.

1. Cartierul Bellavista

Probabil unul dintre cele mai instagramabile locuri din Santiago de Chile este cartierul Bellavista. Situată la poalele dealului San Cristobal, această zonă impresionează prin casele pline de culoare care adăpostesc teatre, universități, restaurante, discoteci. De asemenea, mulți artiști au construit aici case, inclusiv poetul chilian Pablo Neruda, a cărui casă este numită La Chascona („Roșcovana”) și poate fi vizitată. Nu numai că vei avea un curcubeu pe pagina de Instagram, ci te poți face remarcat printre ceilalți, punând versuri dintr-un poem de-al marelui poet în descrierea postării.

 

2. Castelul Hidalgo

Situat pe dealul Santa Lucía, Castelul Hidalgo are o poveste foarte interesantă. În timpul Reconquistei, Casimiro Marcó del Pont, guvernatorul din Chile, a ordonat construirea clădirii cu scopul apărării orașului. De-a lungul timpului, s-a transformat în muzeu istoric, care, pe vremuri, găzduia Expoziția Colonialismului, iar acum este un centru de evenimente foarte apreciat. Dacă treci prin Santiago de Chile, trebuie neapărat să faci câteva poze aici.

 

3. Gran Torre Santiago – Sky Costanera

Dacă faci poze aici, crede-mă, îți vei cuceri urmăritorii! Clădirea din Santiago de Chile are 62 de etaje și este al doilea cel mai înalt zgârie-nori din America de Sud. Este a patra cea mai înaltă clădire din emisfera sudică din punct de vedere arhitectonic și a treia luând în considerare numărul de etaje. Dacă te simți amețit doar gândindu-te la înălțime, imaginează-ți cum ar fi să faci poze de la al șaizeci și doilea etaj. Din 2015, platforma de observație, numită „Sky Costanera”, a fost deschisă publicului, oferind o vedere de 360° a orașului Santiago.

 

4. Bazilica Hirotonisiților

Situată în centrul orașului, Bazilica Hirotonisiților este un templu catolic declarat monument istoric datorită importanței culturale pe care o are. Edificiul a fost construit în anul 1911, după ce hirotonisiții ajunseseră în Chile. Cu stilul său impozant, romantic, cu o puternică influență bizantină, cu siguranță va face senzație pe profilul tău de Instagram.

 

5. Canionul din Maipo – la 25 km de Santiago de Chile

Dacă până acum ți-am arătat locuri în interiorul orașului, foarte cunoscute și vizitate, rămâne să-ți povestesc despre un loc mai puțin populat, de o frumusețe de nedescris. Este vorba despre Canionul din Maipo, un defileu imens în râul Maipo, la 25 km de Santiago de Chile. Nu numai că vei surprinde un peisaj inedit în fotografii, ci te vei putea, de asemenea, bucura de campament, plimbări cu barca, schi și ciclism. Dacă îți place vinul, poți vizita câteva bodegi din zonă.

 

Cu siguranță în Santiago de Chile vei găsi și alte locuri și clădiri interesante, cu o arhitectură unică. Dacă privești în jur și ești atent la detalii, cu siguranță vei găsi și alte minunății care merită să fie imortalizate.

 

Citește și:

Surse:

 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.