Château d’Hélécine (Belgia) – Raiul celor mici, relaxarea celor mari

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Château d’Hélécine, în traducere Castelul Hélécine, este, fără dar și poate, un adevărat Rai pentru copiii de toate vârstele. Cu toate astea, nici cei mari nu sunt privați de bucurie într-un astfel de decor. 

Belgia este renumită pentru parcurile verzi, frumos întreținute și fermecătoare indiferent de anotimp, iar domeniile, special amenajate pentru a petrece zile în sânul familie, sunt tot mai căutate. Tobogane, un teren de minigolf, castele gonflabile, sfori cățărătoare, plimbări cu trenulețul, mese de ping-pong, lacuri care parcă te invită să-ți alegi un loc pentru pescuit, dar și multe altele te așteaptă în incinta acestui domeniu. Haideți să le luăm pe rând 😉.

La început, castelul a aparținut unei vechi mănăstiri, fondată în secolul al XII-lea. Astăzi, acesta găzduiește întâlniri de afaceri, seminarii, nunți și orice alt fel de petreceri private, având o capacitate de până la 1000 de persoane.

Unde este Château d’Hélécine și cum ajungem aici? 

Parcul, situat în Belgia, între Bruxelles și Liege, se întinde pe o suprafață de 28 de hectare și aparține Regiunii Brabant Valon.

  •  Adresa completă: Château d’Hélécine 2 Rue Armand Dewolf 1357 Hélécine. 

🚙 Din Bruxelles până la Château d’Hélécine veți parcurge un traseu de aproximativ 35 de minute, cu mașina. Odată ajunși aici, nu vă rămâne decât să vă relaxați și să petreceți o zi de neuitat alături de cei dragi. 

Ce putem face în Château d’Hélécine? 

În primul rând, trebuie să vă relaxați pentru a putea profita din plin de frumusețea locului. În al doilea rând, luați totul rând pe rând, pentru ca nu cumva să ratați ceva. În plus, pentru copiii mai mari de 7 ani, domeniul pune la dispoziție un parc de aventuri, cu circuite din frânghii pentru acrobații și distracție maximă. Cu siguranță cei dornici de aventură vor fi încântați!

🚂 Un trenuleț simpatic face turul parcului la fiecare 30 de minute, iar pe parcursul traseului veți întâlni porci, capre, rațe, căprioare. Este important de precizat că toate aceste animale sunt protejatele domeniului. 

Două spații de joacă pentru copii vor aduce acestora atât de multă bucurie molipsitoare, încât și adulții vor dori să revină curând. Merită și părinții câteva momente de relaxare.

🏑 Parcul de minigolf pune la dispoziția vizitatorilor 19 trasee. Aici vă veți putea exersa abilitățile de maeștri ai țintei. 

🎭 Interesant este că Château d’Hélécine organizează periodic teatru de păpuși. Această activitate este susținută de animatorii parcului. 

Toboganele gonflabile sunt cele mai iubite de copii. Acestea sunt pe diferite dimensiuni și categorii de vârstă, astfel încât accidentele să fie evitate. 

Pentru iubitorii de pescuit, aflați că două iazuri ispititoare găzduiesc pești. Nu putem să vă spunem altceva decât ,,Fir întins!” 🎣 

Unde puteți mânca la Château d’Hélécine? 

Dacă vă simțiți istoviți după atâta joacă, un restaurant cu terasă vă stă la dispoziție pe tot parcursul zilei. Pentru un hotdog veți plăti 3€, pentru o porție de paste bolognese 9€, iar pentru o înghețată în jur de 3€. De altfel, vă puteți pregăti de acasă coșulețul cu merinde și vă puteți așeza la picnic în spațiul special amenajat. 

🚲 Plimbarea la pas sau pe bicicletă rămâne una din alegerile sănătoase. Ca totul să fie magic până la sfârșit, trebuie doar să aveți parte de o zi însorită.

🐕 Nici câinii nu o duc rău aici. Pentru ei este special amenajat un țarc unde pot alerga în tihnă sau pot chiar să-și găsească partener/ă de împerechere. Tot pentru prietenii patrupezi, pentru a-și potoli setea, din loc în loc, sunt puse la dispoziție boluri cu apă.

Parcarea la Château d’Hélécine este gratuită și se află în interiorul domeniului. 

În acest domeniu de vis vă puteți petrece ziua fără griji și este accesibil oricărui buzunar 😁. 

Orar
  • 1 aprilie – 31 mai : 08:00 – 21:00
  • 1 iunie – 31 august: 08:00 – 21:30
  • 1 – 30 septembrie : 08:00 – 21:00 
  • 1 octombrie – 31 martie : 08:00 – 18:30

Tarif: Totul este gratuit!

Citește și:

Surse:.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.