Prin proiectul „Școala în Natură”, profesorul Bărbosu-Ene Cristina Daniela se alatură Misiunii Holistic

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Școala în Natură

Școala în Natură întărește demersul educațional al Holistic – Centrul Interdisciplinar de Educație Nonformală, urmărind stimularea și cultivarea curiozității, a spiritului de colaborare și creativitatea copiilor prin experiențe în natură menite să-i ajute să-și descopere unicitatea, inspirându-i totodată să-și descopere și să-și cultive puterea interioară.

Școala în Natură

Ne dorim ca toți copiii să parcurgă un drum de-a lungul căruia să descopere motivația intrinsecă, reziliența, curajul de a lua decizii, asumarea de riscuri, cum să gândească și nu ce să gândească, puterea colaborării, cum pot deveni promotori ai valorilor. Vrem ca participanții la activități să simtă că părerea lor este importantă și că poate fi valorificată.

Activitățile sunt concentrate în jurul conceptului de învățare experiențială, copiii putând să descifreze lumea prin propria experiență și având libertatea de a exploata lumea reală, de a participa la procesul de organizare a activităților, de a exersa diferite roluri pentru a-și dezvolta abilități și competențe necesare societății actuale, dar și societății viitorului. În cadrul activităților, copiii vor fi permanent împuterniciți, ei devenind co-creatori alături de facilitatorul adult, iar în fiecare experiență se folosesc elemente din natură, pentru ca participanții să-și exerseze cât mai multe simțuri.

Activitățile propuse prin „Școala în Natură” urmăresc dezvoltarea următoarelor arii de competențe:
  • multi-literație (citit, scris, vizual, media);
  • comunicare și vorbit în public;
  • artă;
  • a învăța să înveți;
  • gândire critică și rezolvare de probleme;
  • inovare și imaginație.
As. Tenis Club Focșani, ONG-ul a cărui viziune a declanșat schimbări de substanță în județul Vrancea, are astăzi în componență alte două ramuri educaționale, pe lângă Clubul de tenis:

Conceptul încurajează explorarea și descoperirea aptitudinilor prin activități din sfera științelor exacte și umaniste, a artei și sportului, toate realizate în spirit practic.

Holistic este despre cine ești!

Educație Nonformală

Nu uita să îți înscrii chiar acum copilul la cursurile pe care Holistic – Centrul Interdisciplinar de Educație Nonformală le pune la dispoziție. Pentru detalii, te aşteptăm pe www.holistic-edu.ro

Nu rata această șansă, locurile sunt limitate!

Centrul Interdisciplinar de Educație Nonformală te așteaptă cu brațele deschise, la sediul din Clădirea Federal Coop, et. 4, Cam. 404, Focșani. De asemenea, puteți lua legătura cu echipa Centrului Holistic prin intermediul paginilor de Facebook, Instagram, LinkedIn, dar îi găsiți şi pe YouTube, Twitter, Pinterest, TikTok sau pe Whatsapp la numărul de telefon 0723171958.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.