Sofia Corradi, „Mamma Erasmus”, împlinește astăzi 87 de ani

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

🌎👩‍🏫Sofia Corradi, născută la Roma pe 5 septembrie 1934, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 87 de ani.👩‍🏫🌎

Este supranumită „Mamma Erasmus” din momentul în care, datorită ei, a luat naștere programul Erasmus.

 

Când neîmplinirea dorințelor noastre devine împlinirea succeselor altora, poate ar trebui să ne bucurăm și să învățăm ceva din povestea lansată de Comisia Europeană în România pe o platformă de socializare. 

Povestea începe în 1957: după ce a obţinut o bursă pentru a studia în străinătate, la întoarcerea în ţară, universitatea ei, Sapienza Università di Roma, nu i-a recunoscut studiile iar Sofia Corradi nu a putut absolvi în acel an. De atunci, a luptat pentru ca tinerii să poată studia într-o altă universitate şi trăi într-o altă cultură, fără impedimente.

Lucrurile bune uneori necesită timp și răbdare din partea noastră pentru a se îndeplini, iar asta s-a dovedit încă o dată și pentru Sofia Corradi care, de curând, a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la aceeași universitate la care a studiat în urmă cu 60 de ani. De asemenea, în 2019 i s-a înmânat și Premiul Bellisario. Acesta se oferă femeilor care s-au dedicat muncii profesionale și au pus baze în domeniul științific sau al managementului, dar și în economie sau în viața socială italiană și internațională.

👩‍🎓Anual, sute sau chiar mii de studenți, masteranzi sau doctoranzi pot profita de această bursă prin care le sunt recunoscute atât meritele la învățătură, cât și curajul de care dau dovadă în drumul lor spre dezvoltarea profesională.👨‍🎓 

Află aici cum poți participa la cursuri online pentru a-ți dezvolta cunoștințele.

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.