Tom Holland, cel mai tânăr Spider-Man, sărbătorește 25 de ani

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Pe data de 1 iunie 1996, s-a născut Thomas Stanley Holland. Cunoscut sub numele de Tom Holland, astăzi împlinește frumoasa vârstă de 25 de ani.

În acest articol, hai să descoperim cum este viața lui Tom Holland și câteva motive pentru care merită să-l iubim!

Viața lui Tom Holland

S-a născut în Londra, Kingston upon Thames, pe data de 1 iunie 1996. Are o înălțime de 1.73 și o greutate de 64 kg. Tânărul nu este singur la părinți, are 3 frați mai mici, Patrick Holland și gemenii Harry și Sam Holland.

Educația sa începe la Școala Catolică Donhead, după urmează Colegiul Wimbledon. Acesta a fost adesea hărțuit în școală din cauza faptului că începuse o carieră în dans.

Pasiunea pentru artă

În 2012 a urmat BRIT, Școala de Artă și Tehnologie, care l-a ajutat să își dezvolte multiplele talente artistice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

A luat lecții de dans hip hop la Școala Niffy Feet din Londra și fost recunoscut pe parcurs de mai mulți coregrafi celebri. A participat de-a lungul anilor la multe musicaluri, iar în 2008 a acordat primul său interviu în cadrul televiziunii Chanel Five.

Debutul său actoricesc

Debutul său în cariera de actor a fost în „Paradisul spulberat”, film din categoria dramă, lansat în 2012, unde Tom joacă rolul lui Lucas Bennett, fiul de 12 ani al unei familii care se luptă pentru a supraviețui tsunami-ului din 2004 din Oceanul Indian.

Marea lovitură

Ca parte al universului cinematografic Marvel, Tom Holland a apărut prima dată în rolul de Spider-Man, în „Căpitanul America: Războiul Civil, 2016.

 

 

Primul film în care actorul a avut rolul principal de Peter Parker, a fost „Spider-Man:Homecoming”, în 2017.

Se anunță mai multe apariții ale actorului în numeroase filme de acțiune și aventură pe viitor:

 • Spider-Man: No Way Home”, cu premiera internațională pe 16 decembrie 2021, iar în România pe 17 decembrie. Tom apare în film cu rolul său neschimbat din seria de filme Marvel de Peter Parker sau Omul păianjen. Mai apar în rolurile principale și: Zendaya Coleman, JB Smoove, Marisa Tomei.
 • Va mai juca în „Uncharted, film adaptat după seria de jocuri americane de acțiune-aventură cu același nume. Filmul va fi unul de aventura produs de Sony Pictures Releasing, cu premiera în Statele Unite pe 18 februarie 2022. S-a discutat de prima lansare a filmului in anul 2016, dar producătorii au fost nevoiti să recurgă la amânarea repetată a acestuia până în anul 2022.

 

 

 • Pe site-ul „Fandom Movie Ideas, Tom Holland apare pe coperta filmului Peter Pan, ca și personaj principal, un musical de fantezie, produs de Walt Disney. Filmul este o acțiune live reimaginata al primului film din 1953 cu același nume, fiind un film cu zâne. Verifică aici știrea!
 • Primul film cu Spider-Man a debutat în anul 1977, produs de Columbia Pictures, având ca actor principal pe Nicholas Hammond în rolul lui Peter Parker.

Tom Holland și-a făcut des apariția și în filmele Marvel, prima sa apariție în seria de filme fiind în „Captain America: Civil War” (2016). A mai jucat și în: „Spider-Man Homecoming” (2017), „Avengers: Infinity War” (2018), „Avengers: Endgame” (2019), „Spider-Man: Far From Home” (2019).

Alte filme unde a avut roluri captivante au fost:
 • Lucas în „Paradisul Spulberat” (2012)
 • Eddie în „Locke” (2013)
 • Isaac în „Cum trăiesc acum” (2013)
 • Gregory Cromwell în „Curtea lupilor” (2015)
 • Thomas Nickerson în „Inima mării” (2015)
 • Jack Fawcett în „Orașul pierdut Z” (2016)
 • Samuel Insull în „Războiul curent” (2017)
 • Walter Beckett în „Spioni sub acoperire” (2019)
 • Jip în „Dolittle” (2020)
 • Ian Lightfoot în „Tot înainte” (2020)
 • Arvin Russell în „Întotdeauna diavolul” (2020)
 • Todd Hewitt în „Haosul mergând” (2021)
 • Nico Walker în „Cherry” (2021)

Tot pe 1 iunie o sărbătorim și pe Marilyn Monroe, care ar fi împlinit 95 de ani în această zi. Citește aici mai multe despre viața ei, care ar putea fi considerată o dramă.

Surse:

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.