Top 10 cele mai scumpe divorțuri de la Hollywood

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
divorce, divort
Pixabay.com

Divorțul reprezintă procesul de separare a doi parteneri în urma căruia aceștia au mai mult sau mai puțin de câștigat, vorbind atât din punct de vedere sentimental, cât și financiar. De cele mai multe ori, unul dintre parteneri se alege cu o anumită sumă, primită ca urmare a unei decizii juridice și a acțiunilor necugetate (maltratare fizică și psihică, relații extraconjugale, etc.) din partea persoanei care i-a fost alături.

Când vine vorba de divorțurile de la Hollywood, sumele încasate de celebrități după un astfel de proces sunt colosale. De aceea, astăzi vă vom prezenta Top 10 cele mai costisitoare divorțuri de la Hollywood!

10.   Harrison Ford și Melissa Mathison (85 de milioane de dolari)

Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei ,,Apocalypse Now” (1979), în regia lui Francis Ford Coppola, și au depus jurămintele 4 ani mai târziu. Căsătoria acestora a ținut o perioadă îndelungată, până în anul 2004, când scenarista a decis să divorțeze de celebrul actor. Motivul se speculează a fi incapabilitatea lui Harrison de a avea un mariaj fericit alături de o singură femeie, adică soția sa, a cărei răbdare s-a sfârșit în momentul în care actorul a fost sesizat în prezența altei domnișoare.

Despărțirea a fost una liniștită, în urma căreia scenarista de film s-a ales cu o sumă între 85 și 118 de milioane de dolari, iar cei doi au rămas în relații bune de dragul celor 3 copii rezultați în urma căsniciei și a trecutului frumos pe care l-au trăit împreună timp de 19 ani.

9.   Adele și Simon Konecki (90 de milioane de dolari)

Cuplul și-a început relația în anul 2011, iar cei doi s-au căsătorit într-o ceremonie secretă 5 ani mai târziu. Nunta a fost confirmată de către cântăreață abia în 2017, într-un speech pe care aceasta l-a oferit la premiile Grammy, în care îi mulțumea soțului său, fiului și manager-ului.

Cei doi și-au finalizat divorțul în 2019, la aproape un an după ce și-au anunțat separarea. Aceștia nu au semnat un contract prenupțial, motiv pentru care se speculează că fostul soț al cântăreței ar fi primit undeva la jumătate din averea ei, care este estimată la 182 de milioane de dolari. Procesul nu a fost deloc unul complicat sau scandalos, din contră, Revista People a declarat că: ,,Fiul lui Adele este totul pentru ea, viața ei gravitează în jurul lui”, iar o persoană din cercul apropiat de prieteni al cântăreței citează că: ,,Nu-mi pot imagina ca divorțul să iasă scandalos, deoarece este foarte grijulie când vine vorba de fiul ei”.

8. Madonna și Guy Ritchie (92 de milioane)

Divorțul celor doi a venit ca o surpriză pentru toți în 2008, la nici măcar 8 ani împliniți de căsnicie, în urma căruia fostul soț al celebrei cântărețe s-a ales cu suma uriașă de 92 de milioane de dolari.

Madonna afirmă ca ruptura a fost cauzată de lipsa comunicării și de sentimentele care s-au pierdut în timp, pe parcursul relației, pe când Guy Ritchie spune că mariajul lor devenise o ,,telenovelă” zilnică. Lucrurile au început să se deterioreze în 2005, când Madonna a avut un accident la echitație, căzând de pe cal. În urma accidentării, aceasta și-a fracturat numeroase oase, iar recuperarea a fost una de durată. Celebra cântăreață afirmă faptul ca fostul soț nu i-a fost deloc de ajutor în acele momente grele, motiv pentru care relația dintre cei doi decăzuse.

7. Steven Spielberg și Amy Irving (100 de milioane de dolari)

Regizorul Steven Spielberg și-a întâlnit prima soție pe platourile filmului său ,,Close Encounters of The Third Kind” (1977), unde actrița Amy Irving avea o audiție pentru un rol în peliculă. Filmul a fost un mare succes și i-a adus lui Spielberg o nominalizare la Oscar pentru ,,Cel mai bun director” în anul următor. Actrița nu a luat rolul, dar s-a ales cu regizorul, alături de care a avut o relație ,,On-Off”, timp de mai mulți ani. Cei doi s-au reunit în 1985, când au decis să-și depună jurămintele, an în care au conceput primul și singurul lor copil, Max Spielberg.

Relația a durat până în anul 1989, când Amy a completat actele pentru divorț. Unul dintre motivele pentru care fosta soție a directorului a primit suma de 100 de milioane de dolari este faptul că acordul prenupțial a fost mâzgălit pe un șervețel, prin urmare, acesta a fost respins de către judecător. Cauzele despărțirii sunt vaste, dar principalul motiv este răcirea relației dintre cei doi, deoarece actrița a citat faptul că pe parcursul relației s-a simțit ca ,,soția unui politician”, impunându-i-se anumite lucruri, care nu îi stăteau în fire.

Pe lângă acest aspect, se speculează că Spielberg ar fi avut o relație de scurtă durată pe platourile de filmare ,,Indiana Jones and The Temple of Doom” (1984), alături de actrița Kate Capshaw, care îi este actuala soție. Doi ani mai târziu, cei doi s-au reunit, dar de data aceasta, Spielberg era împreună cu Amy. După ce au finalizat divorțul, directorul s-a căsătorit cu Kate, alături de care încă duce o căsnicie fericită, având împreună 5 copii.

6. Michael Jordan și Juanita Vanoy (168 de milioane de dolari)

Michael Jordan și Juanita Vanoy s-au căsătorit în 1989, pe vreme când Michael juca pentru Chicago Bulls, în al doilea sezon. Relația acestora a început să se deterioreze în anul 2002, datorită dependenței de jocuri de noroc și a infidelității baschetbalistului. În ciuda lucrurilor care începeau să deraieze, cei doi au decis să lucreze la problemele care apăruseră pe parcurs.

Relația nu a durat mai mult de 4 ani, după ce în 2002 îndoielile și speculațiile fanilor au început să apară, iar în 2006, cei doi au decis să pună punct mariajului după atâția ani. Divorțul a fost unul liniștit, care s-a încheiat amicabil și mutual, după cum au citat cei doi. În urma separării, Juanita s-a ales cu 168 de milioane de dolari, custodia copiilor și vila din Chicago care odată le aparținea ei și soțului său.

5. Arnold Schwarzennger și Maria Shriver (250 milioane de dolari)

Căsătoriți din 1986, cuplul și-a încheiat relația în 2011, când Maria a depus și semnat actele pentru divorțul care a fost finalizat în 2017. Pentru că soții nu au avut un contract prenupțial semnat, jurnalista s-a ales cu 250 de milioane de dolari în urma procesului.

Motivul despărțirii este aventura pe care Arnold, celebrul actor, a avut-o în urmă cu 24 de ani cu menajera din casa celor doi, de unde a rezultat și un fiu (Joseph), despre care actorul nu bănuia să fie al său. După ce a aflat, l-a susținut financiar, dar l-a păstrat secret deoarece nu voia ca soția sa să afle.

El a fost ultimul copil al lui Arnold, dar ceea cea a șocat multă lume a fost faptul că acesta s-a născut la doar o săptămână după Christopher, ultimul fiu al lui Arnold și al Mariei. Joseph a fost păstrat secret pentru mai bine de un deceniu. Imediat ce a aflat despre acesta, în 2011, Maria Shriver a anunțat că vrea să divorțeze.

4. Mel Gibson și Robyn Moore (425 de milioane de dolari)

La 31 de ani de la căsătorie, Robyn Moore și Mel Gibson au divorțat în 2011. După ce Mel a fost prins de către poliție băut la volan, Robyn a decis că este timpul să pună capăt relației. Deoarece nici ei nu au avut un contract prenupțial, divorțul l-a costat pe actor aproape jumătate din averea sa de 850 de milioane de dolari la momentul respectiv. Cei doi au 7 copii împreună, dintre care doar unul nu era major când separarea a avut loc, motiv pentru care Robyn, soția sa, a cerut custodia comună.

3. Rupert Murdoch și Anna Mann (1.7 miliarde de dolari)

Unul dintre cele mai scumpe divorțuri de la Hollywood, este cel al lui Rupert Murdoch și al Annei Mann. După 31 de ani de căsnicie, aceștia au decis să își spună adio, pentru motive care nu au fost complet divulgate. Jurnalista a declarat într-un interviu că fostul său soț se schimbase, devenise nemilos și rece, motiv pentru care lucrurile nu mai mergeau la fel de bine ca la început. Aceasta admite că i-a oferit nenumărate șanse miliardarului pentru a se schimba, dar el niciodată nu a profitat de ocazie.

În urma divorțului, Annei i-au fost acordați 1.7 miliarde de dolari, dintre care 110 milioane în bani cash. Se pare că între cei doi nu au fost remușcări după separare, motiv pentru care Rupert s-a căsătorit la numai 17 zile cu Wendi Deng, iar la 6 luni, Anna s-a măritat cu William Mann, bărbatul alături de care formează un cuplu și în ziua de astăzi.

2. Alec Wildenstein și Jocelyn Wildenstein (3.8 miliarde de dolari)

Pe locul doi în categoria celor mai costisitoare divorțuri de la Hollywood, se află soții Wildenstein. Căsătoriți în 1988, cei doi au avut o relație tumultoasă, care a avut ca urmare un divorț la fel de agitat. Cauza ar fi infidelitatea omului de afaceri, dar și răcirea care s-a produs între foștii soți.

În urma procesului de divorț, controversata Jocelyn s-a ales cu 2.5 miliarde de dolari, iar pentru următorii 13 ani, aceasta a primit lunar câte 100 de milioane de la fostul său soț, făcându-se astfel cu 3.8 miliarde de dolari la mai bine de un deceniu de la separare.

1. Jeff  Bezos și Mackenzie Scott (38 de miliarde de dolari)

CEO-ul companiei Amazon a divorțat de soția sa în 2019, după 25 de ani de căsnicie, din care au rezultat 4 copii. Divorțul a fost unul amicabil, ale cărui cauze nu au fost în totalitate divulgate, dar se speculează ca Jeff ar fi început o relație secretă, în paralel, cu una dintre angajatele Amazon. Cei doi s-au cunoscut încă dinainte ca business-ul Amazon să fi început, iar lucrurile au evoluat rapid.

După 3 luni de relație s-au logodit, iar la 6 luni s-au căsătorit. Imediat după dizolvarea căsniciei, Jeff a postat pe Twitter un mesaj emoționant, în care îi mulțumea fostei sale soții pentru cei 25 de ani minunați petrecuți împreună, pe care i-ar trăi cu siguranță din nou, dacă ar avea posibilitatea de a da timpul înapoi.

Divorțul celor doi este pe departe cel mai costisitor de până acum, în urma căruia Mackenzie s-a ales cu 38 de milioane de dolari, ocupând locul 3 pe lista celor mai bogate femei din lume, top oferit de Revista Forbes. Nu este concret dacă foștii soți au avut sau nu un contract prenupțial semnat, dar aceștia au case în 9 dintre cele 50 de State ale Americii, în care rezidenților le este intitulat 50/50 din bunuri în urma separării.

Dacă ești interesat să afli câte ceva despre tipurile de relații dă click aici!

Surse:

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.