films, filme, películas

Top 10 filme care te vor captiva

O problemă cu care se confruntă lumea în această perioadă în care statul în casă a devenit o normalitate, iar ieșitul cu prietenii la un suc sau pur și simplu la o plimbare în parc sunt evenimente speciale, o reprezintă găsirea unor activități plăcute. Eu una prefer să-mi petrec timpul uitându-mă la filme și seriale. De aceea, m-am gândit să vă prezint top 10 filme care vă vor captiva.

1.Before I Go to Sleep

Este un thriller misterios cu celebra actriță, Nicole Kidman, în frunte.  În film se relatează povestea de viață a unei femei care suferă de amnezie, trezindu-se în fiecare zi lângă soțul ei ca lângă un străin. Aceasta începe, însă, să caute o explicație a cauzei care a dus la această problemă.

2. The Curious Case of Benjamin Button

Este un film dramatic în care fantasticul și romantismul se îmbină armonios. Acesta îl are în rol principal pe Brad Pitt și prezintă povestea de viață a lui Benjamin Button, un om care se naște bătrân. Filmul este scris de Eric Roth și a câștigat trei premii Oscar, alte peste 80 de titluri și 158 de nominalizări.

3. Meet Joe Black

Este un film romantic cu câteva elemente fantastice, lansat în 1998 și regizat de Martin Breast. A fost a doua oară când Brad Pitt și Anthony  Hopkins au jucat împreună, prima fiind în Legendele Toamnei. În acest film, moartea este personificată și ia forma unui bărbat care vine în vizită pe Pământ.

4. Collateral Beauty

Este un film dramatic și fantastic, avându-l în rol principal pe Will Smith. După o tragedie din viața sa, un om începe o „discuție” cu universul, trimițând scrisori în care adresează întrebări despre Dragoste, Timp și Moarte. Filmul este scris de Allan Loeb și a fost lansat în 2016.

5. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Este un film bazat pe fapte reale care m-a impresionat profund și care mi-a ajuns la inimă. În acesta se expune povestea de dragoste a lui Ted Bundy, un criminal în serie, din perspectiva lui Liz Kendall, fosta sa iubită. Actorii care îi joacă pe cei doi sunt Zac Efron și Lily Collins. Filmul este scris de Elizabeth Kendall (după cartea „The Phantom Prince: My Life With Ted Bundy“) și Michael Werwie.

6. The Girl on the Train

Este un thriller psihologic bazat pe romanul cu același nume, scris de Paula Hawkins.  Este vorba despre o tânără divorțată care este implicată în investigarea unei dispariții. A fost lansat în anul 2016. Regizat de Tate Taylor, a fost nominalizat la BAFTA Film Award și a obținut patru premii. Actrița în rolul principal este Emily Blunt. Constituie unul dintre multele filme bazate pe cărți, însă vă promit că este unul reușit.

7. Legends of the Fall

Este o dramă care ne transportă în niște vremuri destul de controversate. Legătura specială dintre Brad Pitt și Anthony Hopkins, care se transpune pe marele ecran, a adus acestui film un premiu și două nominalizări Oscar. Acesta îmbină idei despre secretele iubirii, ale trădării și despre cele ale legăturilor familiale. A avut premiera în România în 1994.

8. Hawaii

Este, în opinia mea, un film de excepție, care reușește să surprindă destul de bine disperarea din perioada comunistă ce duce la mobilizarea unei întregi comunități. Cu Dragoș Bucur, Andi Vasluianu, Cătălin Cătoiu, Gheorghe Ifrim și alți actori, filmul reușește să redea tensiunea simțită în acele momente. Este regizat de Jesús del Cerro și a avut premiera pe 17 noiembrie 2017. Din păcate, foarte puține filme românești sunt mediatizate.

9. Focus

Este o combinație între un film de comedie, unul dramatic și unul de dragoste. Cu Margot Robbie și Will Smith în rolurile principale, este subliniată importanța atenției și a subconștientului, arătând câte lucruri interesante putem face dacă știm să le controlăm și să profităm de ele. A fost lansat în România pe 27 decembrie 2015.

10. Inception

Un film ficțional și de acțiune care te poartă într-o lume uimitoare și anume în subconștientul uman. A câștigat patru premii Oscar și a fost lansat în România pe 30 iulie 2010. Leonardo DiCaprio are un rol extrem de important, reușind să transmită stările și sentimentele potrivite filmului.

Când nu vizionezi filme, poți citi despre Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei românești aici!

Loading

1 thought on “Top 10 filme care te vor captiva”

  1. Catrinel, ca întotdeauna, mă surprinzi! Acum, citind articolul scris de tine, mă surprinde maturitatea ta intelectuală, in primul rand! La vârsta ta ( și nu vreau sa par clichee 😋), unele dintre aceste filme ar părea inaccesibile rațiunii adolescentine…De exemplu INCEPTION? Crede.ma, am prieteni ( generația mea, deci antici) care nu au răbdarea să vizioneze, nici logica sa înțeleagă aceasta capodopera.
    DA, categoric, you are wise beyond your age, love!!
    Îți mulțumesc și mai aștept să te citesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.