libri, libro, carti, casatorie, casamento

8 cărți care merită citite, fără dar și poate

Cititul este o activitate neglijată de tot mai mulți oameni în prezent. Majoritatea aleg să nu mai citească, ci să-și petreacă timpul liber desfășurând alte activități. Cartea trebuie să fie permanent prezentă în viața copiilor, adolescenților, dar și a adulților. Lectura influențează viața într-un mod pozitiv, ajută la dezvoltarea personală, la extinderea universului propriu de cunoaștere, exprimare și imaginație.

În articolul de mai jos vei descoperi top 8 cărți care merită citite. Dacă îți atrage atenția unul sau mai multe titluri prezentate, nu ezita să începi o aventură cu totul magică și specială în lumea lecturii.

Lectura hrănește sufletul!

1. Tatuatorul de la Auschwitz

Romanul ,,Tatuatorul de la Auschwitz”, scris de Heather Morris, este genul de carte care îți produce emoție cu fiecare pagină citită. Este atât de sensibil și de realistic, încât te face să conștientizezi că și în cele mai cumplite și sumbre locuri a existat speranță și iubire. Romanul este inspirat din realitate și se bazează pe fascinanta poveste a tatuatorului de la Auschiwitz-Bierkenau și a femeii pe care a iubit-o din tot sufletul. Captivi amândoi în lagărul de concentrare, unde toată lumea se ruga pentru ziua de mâine, ei își puneau viața în pericol doar pentru câteva clipe împreună.

Tatuatorul de la Auschwitz – 34 lei

2. Femeia din cabina 10

Adepții Agathei Christie vor iubi romanul thriller ,,Femeia din cabina 10, scris de Ruth Ware. Suspans e cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie această carte. O croazieră ce pare să înceapă în regulă se sfârșește în cel mai neașteptat și șocant mod. Sunt multe momente tensionate care trezesc o dorință și mai intensă de a citi în continuare și de a desluși misterul. Fiecare capitol o să îți dea fiori reci pe șira spinării.

Femeia din cabina 10 – 31 lei

3. Fata din tren

Bestsellerul internațional ,,Fata din tren”, scris de Paula Hawkins, este un thriller psihologic de excepție, ecranizat și la Hollywood într-un film apreciat în 2016. Povestea tristă a personajului principal îi captează pe cititori, le intră sub piele și îi „bântuie” de-a lungul întregii lecturi. Personajul principal are probleme cu alcoolul, acest fapt stricându-i căsnicia. Romanul ne arată realitatea dură și neplăcută în care trăim.

Fata din tren – 30 lei

4. Sub aceeași stea

Romanul fascinant ,,Sub aceeași stea”, scris de Jonh Green, reprezintă o luptă cu boala, care se oprește într-un moment neașteptat, fără să ofere vreo explicație. Cartea ne arată că, dacă ai voință și speranță, poți să trăiești cu această boală, cu toate că este nemiloasă în fața oricui. Protagonista este diagnosticată cu cancer la plămâni în fază terminală și se îndrăgostește de un băiat care a suferit, la rândul lui, de cancer. John Green a reușit, pe lângă celelalte cărți cunoscute, să scrie o capodoperă ce se scufundă în sinceritatea despre dragoste, viață și boală. 

Sub aceeași stea – 30 lei 

5. La cinci pași de tine 

În romanul ,,La cinci pași de tine”, scris de Rachael Lippincott cu Mikki Daughtry și Tobias Iaconis, este descrisă o formă de iubire supremă. Ecranizarea cărții din 2019 a avut parte de un succes uriaș. Stella și Will sunt conștienți că iubirea lor este imposibilă, dar, cu toate acestea, decid să înfrunte destinul. O carte pe care cu siguranță o vor aprecia și cititorii lui John Green, garantând un amalgam de emoții și trăiri. 

La cinci pași de tine – 21 lei

6. Pacienta tăcută

,,Pacienta tăcută” este romanul thriller cu care Alex Michaelides și-a început cariera de scriitor, reprezentând un real succes. Un veritabil joc al minții în care protagoniștii sunt un psihoterapeut care lucrează într-un spital pentru persoane cu probleme psihice și pacienta sa criminală care nu vorbește. Ce pot să-ți dorești mai mult decât o carte ce ascunde între cele două coperte elemente de mister, intrigă, secrete și crime? 

Pacienta tăcută – 24 lei 

7. Un băiat pe lista lui Schindler

Numele cărții ,,Un băiat pe lista lui Schindler” este cunoscut datorită filmului regizat de Steven Spielberg. Însă cartea are cu totul altă perspectivă, fiindcă este povestită de un băiețel de 10 ani. Leon Leyson, autorul cărții, își deschide sufletul și vorbește despre copilăria sa înainte și după război. Emoția intensă cu care sunt relatate întâmplările te face să ai impresia că iei și tu parte la acele evenimente cumplite, înscriindu-se în lista cărților pe care nu le vei putea uita vreodată. 

Un băiat pe lista lui Schindler – 13 lei 

8. În numele lui Gucci

Titlul cărții, „În numele lui Gucci”, te poate induce în eroare, făcându-te să crezi că este vorba despre un univers al modei și faimei. În schimb, Patricia Gucci, autoarea cărții, relatează povestea colosală de la început și până în prezent a lui Guccio Gucci, care a ajuns, din angajat la un hotel, să aibă propria casă de modă. Pe lângă asta, fiica sa nelegitimă povestește și despre viața personală a creatorului, mai exact despre relația palpitantă și dramatică dintre mama sa și Gucci. Această carte este una dintre cele mai profunde confesiuni din lumea modei.

În numele lui Gucci – 32 lei 

Când nu citești, poți viziona unul dintre filmele recomandate de noi aici!

 

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.