Top 8 Castele din ţările vorbitoare de limbi romanice

Autor: Diana Gresoiu

Este adevărat, castelele sunt locuri nemaipomenite şi unice care ne pot face într-adevăr să ne imaginăm că trăim în propriul basm. Arhitectura şi mărimile lor impunătoare reuşesc să ne transpună într-un alt univers. Din acest motiv, vrem să vă prezentăm 8 dintre cele mai frumoase castele pe care trebuie să le vizitaţi, dacă vă place să călătoriţi în alte timpuri.

 

1. Castelul Scaligero, Italia

Castelul Scaligero este o fortăreaţă foarte îndrăgită, situată pe malul Lacului Garda, în nordul Italiei. Cu turnurile sale înalte şi minunatul său pod mobil, această fortăreaţă, care datează din secolul al XIII-lea, este unul dintre cele mai bine prezervate castele din vremea sa. 

Castelul Scaligero din Sirmione se află la numai o oră de mers cu maşina de Verona şi la 150 km de Veneţia. Pentru cei interesați, castelul este deschis pentru vizite pe tot parcursul săptămânii, cu excepția zilei de luni. Dacă vreţi să vizitați împrejurimile și castelul, prețul biletelor începe de la 397 lei.

 

2. Palatul Naţional Pena, Portugalia

Palatul Naţional Pena se află aproape de coasta Rivierei portugheze. Acest castel extravagant care datează din secolul al XIX-lea este una dintre principalele atracţii turistice din Portugalia. Mai mult decât atât, este atât de fascinant încât este considerat una dintre cele 7 minuni din Portugalia.

Palatul este situat în apropierea oraşului Sintra, la doar 27 km vest de Lisabona, iar vizitele se pot face pe tot parcursul săptămânii inclusiv în weekend, un bilet de intrare costând în jur de 250 lei.

 

3. Castelul Óbidos, Portugalia

Asemănător Palatului Naţional Pena, Castelul Óbidos este considerat una dintre cele 7 minuni ale Portugaliei. Înconjurat de ziduri medievale, drumuri pietruite şi case colorate, acest castel care datează din secolul al XIII-lea este una dintre principalele atracţii turistice din centrul Portugaliei. 

Castelul Óbidos se află la 84 km nord de Lisabona. Dacă doriţi să vizitaţi castelul, acesta este deschis pentru vizite pe tot parcursul anului, iar intrarea este gratuită. Dar dacă doriți să vă petreceţi vacanţa aici, vă recomandăm hotelul Pousada Castelo de Óbidos, care se află în interiorul castelului. În ceea ce priveşte preţul, acesta începe de la 794 lei (pe noapte). 

 

4. Alcázar de Segovia, Spania

Alcázar de Segovia este un castel magic localizat în centrul Spaniei, care a fost construit în secolul al XII-lea. Înainte de a deveni palat, acest castel a fost folosit ca fortăreaţă arabă. În secolele ce au urmat, Alcázar de Segovia a devenit închisoare, iar mai târziu academie militară. În ceea ce priveşte locul unde este situat, castelul se află la 93 km nord de Madrid.

Alcázar de Segovia a inspirat Castelul Cenuşăresei al lui Walt Disney.

Pentru cei care într-adevăr vor să viziteze, Alcázar de Segovia este deschis în toate zilele săptămânii. 

 • Orarul de iarnă începe de pe 1 noiembrie până pe 31 martie, între orele 10:00-18:00,
 • Orarul de vară se întinde de pe 31 aprilie până pe 31 octombrie, între orele 10:00-20:00. 

În ceea ce priveşte preţurile, acestea pot începe de la 45 lei şi pot ajunge până la 250 lei, dacă doriţi să vă însoţească un ghid. 

 

5. Castelul Peleş, România

Construit în 1914, Castelul Peleș se află printre cele mai recent construite castele. În orice caz, cu arhitectura sa neorenascentistă, merită cu siguranță un loc printre cele mai frumoase castele din lume. Castelul Peleș se află la 128 km nord de capitala României, București. 

 • Aici puteți citi mai multe informații despre Castelul Peleș. 

Castelul Peleş este deschis în zilele de miercuri, între orele 10:00 şi 17:00 și de joi până duminică de la ora 9:15 până la ora 17:00. În zilele de luni şi marţi castelul nu este deschis pentru vizitare. Pentru a afla mai multe despre tarife și orare, vă invităm să consultaţi site-ul oficial al Muzeului Naţional Peleş.

 

6. Castelul Bran, România

Castelul Bran este o fortăreaţă maiestoasă din secolul al XIII-lea, situat pe o stâncă abruptă. Datorită aspectului său proeminent este, fără îndoială, unul dintre cele mai faimoase și emblematice castele din România.

Arhitectura sa dramatică evocă o imagine din romanul Dracula al lui Bram Stoker (de aici și porecla sa – Castelul lui Dracula).

 Construcţia se află de-a lungul frontierei dintre Transilvania şi Valahia, în centrul României. De asemenea, se află la aproximativ 174 km nord de capitala României, Bucureşti.

Dacă doriţi să vizitaţi Castelul Bran, programul de vizite este următorul:  
 • luni, începând cu orele 12:00 până la orele 16:00, 
 • de marţi până duminică, de la 9:00 până la 16:00. 
Preţul biletelor este următorul:
 • adulţi: 45 lei
 • seniori (65+): 35 lei
 • studenţi: 25 lei
 • elevi: 10 lei.
 • grupuri organizate de copii (peste 20): 5 lei

 

7. Castelul Chambord, Franţa

Château de Chambord este o proprietate extravagantă care întruchipează cea mai pompoasă regalitate (și excesele) din Europa. Acest palat regal din secolul al XVI-lea, proiectat în stil franţuzesc şi clasic renascentist, este cel mai mare castel din Valea Loarei, din Franţa. Deşi se distinge de castelele medievale europene, este fortificat în mod corespunzător, cu turnuri și un șanț spectaculos. Castelul Chambord se află la 16 km est de Blois şi la 170 km sud de Paris.

Castelul este deschis pe tot parcursul anului, mai puţin pe 1 ianuarie, 29 noiembrie şi 25 decembrie, iar prețul biletelor începe de la 72 lei.

 • În perioada 2 ianuarie – 27 martie, la fel ca şi în perioada 26 octombrie – 31 decembrie, programul de vizite începe de la ora 9:00 şi ţine până la ora 17:00. 
 • În perioada 19 mai – 25 octombrie, orele de vizită încep de la 9:00 și țin până la 18:00. 

 

8. Alhambra, Spania

Alhambra din Granada este o fortăreaţă localizată în vârful unei coline şi este, probabil, cel mai fotografiat loc din Spania. Acest castel a devenit palatul familiei regale şi găzduiește o magnifică expoziţie de artă şi de arhitectură islamică, aduse în regiunea iberică de către mauri în perioada Evului Mediu.

Arhitectura sa complexă și grădinile luxuriante fac din Alhambra unul dintre cele mai frumoase castele din Europa și din lume.Mai mult decât atât, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând patrimoniul cultural divers al Spaniei. De asemenea, este una dintre principalele atracţii turistice din ţară.

Pentru vizite, castelul este deschis pe tot parcursul săptămânii, inclusiv în weekend, de la ora 8:30 până la ora 20:00. Preţul pentru biletul de intrare este de 70 lei, însă dacă doriţi să vizitaţi și grădinile acestuia, precum și alte împrejurimi, vă invităm să accesaţi site-ul oficial Alhambra y Generalife pentru mai multe tarife.

 

 • Pentru articolul original, în limba portugheză, dați click aici!

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.