valencia

Valencia – 7 locuri super ce trebuie vizitate

Autor: Delia Ionică
Traducere: Sabina-Aurora Nicolae 

 

Valencia este un oraș unic care merită vizitat, în primul rând, pentru clima și temperaturile înalte pe parcursul întregului an, pentru gastronomia mediteraneană și pentru plajele sale superbe. Totodată, ne putem bucura de spațiile verzi, de petrecerile și tradițiile sale și de câteva locuri unice și imposibil de găsit în oricare alt oraș.

În continuare îți vom prezenta 7 locuri pe care trebuie neapărat să le vizitezi în Valencia.

1. Orașul Artelor și Științelor

Se pot face două vizite într-una singură, adică: se poate admira de afară (arhitectura, armonia de ansamblu și unicitatea fiecărui edificiu) și, de asemenea, pe dinăuntru (unde întâlnim Muzeul de Știință, Oceanograficul și un cinematograf 3D imens). Se află pe vechea albie a râului Turia și ocupă în jur de doi kilometri. Îți atrage atenția de cum te apropii, prin arhitectura incredibilă a lui Santiago Calatrava și Félix Candela, dominată de doar două culori: alb și albastru.

 

Ce este de văzut în Orașul Artelor și Științelor?

  • „Hemisféric”: un cinema 3D grozav. A fost deschis publicului în 1998. Sub acoperișul imens în formă de ou, se află un cinema spațios dotat cu echipamente de cea mai avansată tehnologie de proiecție digitală 3D și IMAX.
  • Muzeul de Știință: foarte interactiv. Știința, tehnologia și mediul înconjurător sunt cele trei puncte de focalizare principale ale acestui muzeu, unde publicul se distrează și participă la toate experimentele prezentate. În plus, este dotat cu spații destinate copiilor.
  • „Oceanográfic”: cel mai mare acvariu din Europa. Este un acvariu imens unde puteți cunoaște ecosistemele Mediteranei și ale mărilor temperate și tropicale, pe cele ale oceanelor Antarctic și Arctic, precum și pe cele ale insulelor. De asemenea, puteți asista la spectacolul de la Delfinariu, unde există zone separate cu meduze și pești.

2. Catedrala și Piața Fecioarei Maria (Plaza de la Virgen)

Catedrala se află în centrul istoric al orașului, precum și Basílica de la Virgen de los Desamparados și Palacio de la Generalidad Valenciana. Plaza de la Virgen este locul unde a fost începută construcția orașului Valencia.


3. Piața Mătăsii (La Lonja de la Seda)

La Lonja de la Seda este unul dintre edificiile principale ale orașului, fiind în același timp unul dintre cele mai faimoase monumente aparținând stilului gotic pe care le oferă Europa. Piața este situată în centrul orașului și este formată din trei corpuri distincte și o grădină.

Pe data de 5 decembrie 1996, UNESCO a declarat La Lonja Patrimoniu al Umanității.

 

4. Cartierul lui Carmen (Barrio del Carmen) și palatele sale

Acest cartier din Valencia se află în centrul orașului și are un farmec aparte care poate ajunge să-i cucerească pe toți cei care vin să-l viziteze. Este plin de locuri emblematice, iar petrecerile de aici sunt unice. Carmen este un cartier medieval, unul dintre cele mai mari din Europa. Există multe terase, baruri, restaurante, magazine și, în timpul zilei, cartierul este plin de viață, plin de lume care respiră și se bucură de adevărata esență a orașului.

În același timp, se pot vizita numeroase atracții, de exemplu, Turnurile Serrano și Torres de Quart, La Lonja, Muzeul de Artă Modernă din Valencia, Muzeul de Preistorie și Muzeul de Etnologie. Noaptea, lumea obișnuiește să ia cina în oraș, să meargă la localuri care își servesc clienții cu tapas (aperitive) la comandarea oricărei beri sau să bea un pahar într-unul dintre localurile din centrul orașului și să se distreze.

 

5. Piața Centrală

Piața Centrală din Valencia este una dintre cele mai emblematice clădiri ale orașului, o construcție maiestuoasă reprezentând arhitectura modernistă de la începutul secolului XX. Combinația gastronomică și frumusețea locului transformă Piața Centrală într-unul dintre cele mai vizitate locuri din Valencia.

 

6. La Marina din Valencia și plajele

La Marina este vechiul port al orașului Valencia, un spațiu public. Este situat lângă Promenada plajei Cabañal. Astăzi s-a transformat într-un important centru de inovare al orașului.

Aici se organizează numeroase evenimente, cum ar fi concerte, concursuri sau festivaluri culinare. În La Marina se pot găsi los Tinglados (clădiri industriale în stil modernist valencian, construite în 1914), de la primul până la al cincilea, Clădirea Ceasului, Vechea Bază Alinghi, Clădirea „Veles e Vents”, pergola „Marítim” și auditoriul Marina Sur.

 

7. Parcul Natural Albufera

Parcul se află la aproximativ 10 km de oraș. Aici putem găsi natură pură, apusuri de vis, plimbări cu vaporul și deconectare de la tot ce ne înconjoară. Vom uita pentru puțin timp de toate celelalte lucruri din viața noastră și ne vom putea relaxa. Vă recomandăm să vizitați satul El Palmar pentru a încerca preparatele tipic valenciene; odată gustate, nu veți regreta și veți vrea să le gustați din nou. Tradițiile din Spania sunt unice și merită să fie descoperite.

  • Poți citi articolul despre Valencia și în spaniolă, aici.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.