7 locuri uimitoare din Porto pe care trebuie să le vizitezi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Traducere: Carmen Deverdics

Cauți o destinație de vacanță diferită? Atunci fă-ți bagajele, pentru că Porto este unul dintre cele mai apreciate locuri pe care Portugalia le are de oferit. Aici veți găsi locuri minunate, istorie, cultură și o bucătărie excelentă la prețuri modeste.

 

Aici a început totul…

Situat în nord-vestul acestei țări iberice, Porto reprezintă al doilea cel mai populat oraș din Portugalia. De altfel, orașul Porto a fost cel care a dat numele Portugaliei în urmă cu mulți ani, când a fost numit Portus Cale, locul unde a început formarea Portugaliei.

Vrei să te lași impresionat de capitala culturii și istoriei portugheze? Aici vei putea citi despre obiectivele turistice ale Lisabonei.

Ce are orașul Porto de oferit?

Deși capitala țării este Lisabona, Porto este la fel de impresionant precum centrul Portugaliei, motiv pentru care în 2001 a fost desemnat Capitală Culturală Europeană. Deși este mai mic, acest oraș oferă vizitatorilor multe posibilități culturale și istorice, dar și o bucătărie diferită și multă distracție.

Este cunoscut și pentru oportunitățile sale educaționale, având mai multe universități, precum Universitatea din Porto, care a fost inclusă în 2017 în top 300 al celor mai bune universități din lume.

7 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Porto

Când treci prin orașul Porto, nu trebuie să ratezi aceste 7 obiective turistice:

1. Cais da Ribeira

Aici este zona de pe malul râului din Porto. Ribeira este unul dintre cele mai populate cartiere din întregul oraș, fiind un loc pitoresc cu adevărat autentic. După-amiaza și seara această zonă devine energică, întrucât există câteva restaurante cu terase și preparate tradiționale, care atrag din ce în ce mai mulți turiști în fiecare seară.

 

2. Serralves

În Porto poți găsi unul dintre cele mai vizitate muzee din lume. Muzeul Serralves reprezintă o instituție culturală foarte importantă pentru oraș, întrucât cuprinde mai multe spații, precum Muzeul de Artă Contemporană, dar și un parc și un sat, ambele prezentând o arhitectură contemporană impresionantă.

În fiecare an se organizează evenimentul Serralves em Festa, unul dintre cele mai mari și mai frumoase festivaluri din toată Europa. În cadrul acestui eveniment, vizitatorii pot intra gratuit pentru a admira obiectele de artă contemporană, dar și pentru a participa la activități în familie, concerte, spectacole de dans, teatru sau circ.

3. Casa da Música (Casa Muzicii)

Pe Avenida da Boavista se află Casa da Música din Porto, o sală de concerte minunată. Aceasta este un simbol al culturii orașului, deoarece a fost construită în numele acestuia, în urma desemnării drept Capitală Culturală Europeană, în 2001. Clădirea, acum o emblema pentru cultura portugheză, a fost apreciată la nivel internațional de multe personalități.

„Cel mai convingător proiect pe care l-a construit vreodată arhitectul Rem Koolhaas”, a declarat pentru New York Times Nicolai Ouroussoff, critic de arhitectură.

 

4. Foz do Douro

Este locul unde râul Douro întâlnește oceanul printr-o trecătoare splendidă cu palmieri și pini care însuflețesc zona. Potrivit The Crazy Tourist, farul Molhe do Douro a servit ca punct de orientare pentru nave timp de 120 de ani. Cu toate acestea, în anul 2009 Farul a fost oprit din funcțiune. Acum zona este plină de restaurante moderne și, când soarele apune, Foz do Douro devine o destinație foarte romantică pentru cupluri.

 

5. Vinho do Porto și francesinha

Vinul de Porto și francesinha nu sunt locuri de vizitat, dar sunt niște repere reprezentative pentru orașul portughez. Deci, dacă treci prin Porto, trebuie să încerci un pahar de vin de Porto! La aproape 100 km de oraș este produs unul dintre cele mai apreciate vinuri, o băutură făcută  în mod tradițional numai din struguri din Regiunea Demarcada din Douro.

Această zonă este bine cunoscută pentru diversitatea sa de vinuri, prezentând o întreagă colecție, de la vin roșu la vin alb. Cu toate acestea, de-a lungul timpului au fost create mai multe tipuri, precum  Ruby sau Vinul Tawny. De asemenea, aici găsiți câteva categorii speciale de vinuri, precum Reserve Port, LBV Port, Aged Tawnies sau Vintage.

Și, pentru că nu putem vorbi doar despre băuturile locale, iată una dintre cele mai populare mâncăruri din gastronomia din nordul Portugaliei. Francesinha este un sandviș făcut din cârnați proaspeți, șuncă, alte tipuri de mezeluri și carne de vită, învelite în multă brânză. Sosul este făcut din roșii, bere și piri-piri. Francesinha poate fi servită cu cartofi prăjiți și un ou deasupra.

Dacă îți place vinul și mâncarea bună, ar trebui să pui Porto pe lista destinațiilor de vacanță!

6. Livraria Lello

Livraria Lello este o clădire foarte populară și bine cunoscută a orașului Porto, situată în centrul istoric. Deși este o mică librărie, Lello, construită în stil neogotic, este considerată de multe personalități una dintre cele mai frumoase din lume, precum spun scriitorul spaniol Enrique Vila-Matas sau ziarul The Guardian.

Cea mai frumoasă librărie din lume, a spus Enrique Vila-Matas

7. Igreja do Carmo

Igreja do Carmo se află pe lista monumentelor naționale din 2013. Pe lângă arhitectura sa barocă (rococo), Igreja do Carmo este cunoscută pentru fațada laterală decorată cu un panou minunat de țiglă. Acest panou prezintă scene de la întemeierea Ordinului Carmeliților și a Muntelui Carmel.

https://www.youtube.com/watch?v=YcH5hf5VZ0c

Încă nu ți-ai făcut bagajele? Ei bine, trebuie să te grăbești! Lasă-ne părerea ta în secțiunea de comentarii.

 

Surse:

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.