livros sobre cães, faust, obiceiurile zilnice

10 cărți despre câini care merită citite dacă ești un iubitor al animalelor

Sunt sigură că uneori nu puteți lua prietenul patruped cu voi în deplasări sau vacanțe, dar în lipsa prezenței sale fizice, vă puteți ocupa timpul cu una din aceste cărți despre câini.

 

Mai jos am pregătit o mică selecție de lecturi cu cărți despre câini, destinate tuturor vârstelor, ce au ca subiect central, bineînțeles,  lumea canină. Enjoy!

1. Eu și Marley – John Grogan

Reputația labradorilor este aproape nepătată, ai spune că Jenny și John Grogan fac cea mai bună alegere când decid să își mărească tânăra familie cu un membru patruped. Cu toate acestea, în paginile respectivei cărți despre câini veți descoperi adevărata aventură pe care și-o asumă un viitor proprietar de câine, cu bune și cu rele.

2. Drumul unui câine către casă – W. Bruce Cameron

Această lectură prezintă povestea lui Lucas Ray și a Bellei, o cățelușă din rasa Pitbull. Lucas o adoptă pe aceasta, dar este nevoit să îi găsească altă familie, deoarece câinii din rasa Pitbull sunt interziși în Denver. Mânată de dorul pentru Lucas, Bella fuge de la noua familie într-o călătorie de 650 de kilometri pentru a-și revedea prietenul. Pe baza acestei cărți despre câini, s-a realizat un film de succes în anul 2019.

3. Cujo – Stephen King 

Pentru cei a căror gusturi se înclină spre horror/thriller, recomand cartea „Cujo”, scrisă de Stephen King. Romanul urmărește povestea unui Saint Bernard ce pare câinele perfect, până când, în goana după un iepure, intră într-o vizuină și este atacat de un liliac turbat. Acest eveniment face ca toată viața familiei lui Cujo să se schimbe, acesta devenind de nerecunoscut.

4. Arta de a pilota pe ploaie – Garth Stein

Între paginile acestei cărți despre patrupezi veți găsi un câine aproape uman, pe Enzo, a cărui stăpân este pilot de curse. Enzo descoperă că și în viață, precum și pe pistă nu este totul doar despre viteză. Cățelul nostru crede în reîncarnare și speră ca în viitoarea lui viață să fie om.

5. Supraviețuitorii – Erin Hunter 

O carte destinată în special preadolescenților, prezintă povestea lui Norocel ce a învățat să se ferească de pericole de unul singur, însă totul se schimbă când își găsește sora și alți câini fără stăpân. Peste noapte, eroul devine, dintr-un singuratic, un membru al unei haite.

Dr. Vet. Carmen Totolici ne oferă 10 super sfaturi pentru cei cu animale de companie, aici.

6. Prietenii copilăriei mele – Wilson Rawls

Billy își dorește din tot sufletul doi câini de vânătoare să îi fie parteneri de drumeții și nu numai, însă știe că părinții lui nu își permit. El muncește și strânge fiecare bănuț pentru a-și vedea visul devenit realitate. În povestea acestei cărți despre câini, veți descoperi o legătură specială dintre un tânăr și două necuvântătoare.

7. Prietenul – Sigrid Nunez

Adesea cei dragi  pleacă de lângă noi, uneori mai repede decât ne-am aștepta, dar ne lasă amintiri dulci-amărui și uneori lucruri ce ne amintesc de ei. Pe lângă o mulțime de amintiri, personajul principal al acestei cărți despre câini, primește moștenire de la un drag prieten un câine, la fel de afectat ca ea de pierdere. Aceștia leagă o prietenie, deși câinele era deja în vârstă, iar ea o mare iubitoare de pisici. Apollo și scriitoarea se vindecă unul pe altul, iar aceasta speră ca patrupedul să îi fie alături cât mai mult, deși e conștientă de apropierea sfârșitului.

8. Chemarea Străbunilor – Jack London

Acest roman prezintă povestea lui Buck, un câine furat de pe moșia proprietarului și vândut în Alaska pentru a trage săniile cu aur. După o lungă călătorie în cala unui vapor, ajunge în Yukon și se lovește cu pieptul de viața grea din nord. În cele din urmă, sătul de ipocrizia umană, răspunde chemării sălbăticiei și se alătură unei haite de lupi.

9. Colț Alb – Jack London 

O poveste emoționantă despre sentimente și răutatea umană, dar cu un final fericit. După un parcurs greu al vieții lupul Colț Alb ajunge în mâinile unui iubitor de animale ce îl vindecă de nebunia provocată de foștii proprietari.

10. Povestea lui Edgar Sawtelle – David Wroblewski

Edgar se naște mut și vorbește doar prin semne, însă asta nu îl împiedică din a trăi o viață ideală alături de părinții săi și cățelușa lui Almondine, însă lucrurile iau o întorsătură groaznică ce au ca rezultat moartea tatălui său, iar unchiul lui se ocupă de ferma familiei. Băiatul încearcă să își îndepărteze unchiul, dar eșuează lamentabil, fiind forțat să plece în sălbăticie. Eroul acestei cărți despre câini revine totuși pentru a afla cu adevărat cine se face vinovat de moartea tatălui său.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.