Starea de spirit – cum să o îmbunătățim prin 10 pași simpli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Viața poate deveni dificilă uneori, chiar stresantă dată fiind și situația actuală în care trăim. Din fericire, sunt multe metode rapide prin care îți poți îmbunătăți starea de spirit, chiar şi atunci când simți că nimic nu mai are rezolvare și ți-ai pierdut orice speranță. 

Pentru a-ți veni în ajutor în momentele în care simți că te afli într-o situație din care nu mai poți ieși, îți prezentăm câteva metode rapide și eficiente prin care îți vei putea îmbunătăți starea de spirit și care îți vor alunga orice sentiment negativ din sufletul și mintea ta.

1. Ascultă muzică

De cele mai multe ori, tot ce ai nevoie ca să-ți îmbunătățești starea de spirit, este să simți ritmul muzicii. Fă-ți un playlist cu melodiile care îți transmit cea mai bună stare și care te fac fericit. Gusturile nu se discută, dar acestea sunt câteva melodii care te-ar putea ajuta:

  • Don’t Stop Me Now – Queen
  • Fireworks – Katy Perry
  • Eye of the Tiger – Survivor
  • Happy – Pharell Williams
  • The Pussycat Dolls – When I Grow Up

Viața fără muzică ar fi o greșeală! – Friedrich Nietzsche

2. Îmbracă-te cu ceea ce-ți place

Nu avem nevoie de experți pentru a ne spune că ceea ce purtăm ne afectează starea de spirit. Când ne îmbrăcăm cu ceea ce ne place ne simțim încrezători, confortabili și puternici. E ca atunci când îți faci o nouă tunsoare. Data viitoare când vei simți că ceva nu este în regulă, ia din șifonier hainele tale preferate și arată-le tuturor ce outfit cool ai. Acest lucru îți va ridica garantat starea de spirit. 

3. Zâmbește

Zâmbetul este medicamentul cel mai bun pentru a vindeca o stare de spirit deplorabilă. Are chiar și multe beneficii medicinale: relaxarea mușchilor, eliberarea stresului, îmbunătățirea imunității. Să zâmbești e ceva atât de banal, dar totuși de efect.

Uită-te la un filmuleț amuzant, la un show de Stand-up comedy sau sună un prieten care știi că mereu îți aduce zâmbetul pe chip. Indiferent dacă ai un motiv sau nu, dacă ai un zâmbet pe chip, este inevitabil să nu te simți de două ori mai bine. 

4. Petrece timp cu oamenii pe care îi iubești

Când spun să petreci timp cu cei pe care îi iubești, nu mă refer la o convorbire pe Facebook sau la un apel FaceTime pe WhatsApp. Pentru a-ți crește rapid starea de spirit e suficient să te duci la un prieten apropiat sau la un membru al familiei tale. Cu o simplă îmbrățișare le poți arăta aprecierea și dragostea ta față de ei. Nimic nu se compară cu această conexiune. În cazul în care nu ai o persoană lângă tine și ești un singuratic, niciodată nu e târziu să cunoști persoane noi!

5. Încântă-ți privirea

Creierul tău și, în general, starea ta de spirit sunt influențate de ceea ce văd ochii. Poți să urmărești filme care te inspiră, o operă de artă frumoasă sau orice alt lucru care declanșează în tine un sentiment nemaipomenit. Cel mai simplu, poate și cel mai eficient, este să te uiți pe fereastră. Uneori tot ceea ce ai nevoie pentru a te simți mai bine este să lași natura să-și facă magia. Du-te la fereastra cu cea mai frumoasă priveliște din casă și doar observă. Vei afla că o simplă privire îți va reîncărca bateriile. 

6. Relaxează-te 

Să stai ghemuit sub o pătură călduroasă este mereu binevenit, mai ales atunci când starea de spirit scade treptat, pentru că îți oferă un anumit sentiment de protecție. Poate fi comparat cu propriul cuib confortabil în care să evadezi de gândurile sau energiile negative. Un masaj rapid este perfect pentru a te relaxa, mai ales în zona umerilor și a gâtului, pentru că alungă tensiunea. 

7. Răsfață-ți gusturile

Este un adevăr faptul că unui om nu îi trebuie multe lucruri ca să fie fericit. Putem găsi bucuria şi în lucrurile mici, dar trebuie să căutăm cu atenție. E bine cunoscut faptul că mulți oameni își găsesc fericirea în mâncare.

Astfel, atunci când simți că starea ta de spirit nu mai este la același nivel, mănâncă ceea ce îți place cel mai tare. Pentru unii oameni, procesul de pregătire e mult mai relaxant decât rezultatul. Dacă nu ești un bucătar iscusit și restaurantele sunt închise, poți savura o ceașcă bună de cafea. O altă opțiune greu de refuzat este ciocolata, atât de îndrăgită de toată lumea, chiar dacă poate nu e și cea mai sănătoasă. Totuși, uneori se pot accepta excepții.

8. Muncește 

Chiar ai citit bine, muncește! Uneori cea mai bună metodă de a-ți îmbunătăți starea de spirit este să muncești și să-ți îndeplinești atribuțiile. Începe prin a-ți organiza programul și apoi încearcă să duci la capăt fiecare atribuție de pe lista ta cu lucruri de făcut. Te vei simți mult mai bine cu fiecare lucru pe care îl îndeplinești, indiferent de cât de mic și neînsemnat pare, valorează mult. 

9. Dăruiește

Acesta e un lucru evident. Du-te și ajută un om al străzii sau un copil care nu are posibilitățile pe care tu le ai sau le-ai avut. Există mii de exemple prin care poți să fii mai bun dăruind. Un asemenea gest, făcut cu pasiune, îți va vindeca sufletul și cel mai important, te va face să te simți mai bine ca om. Până la urmă este în ADN-ul nostru să ne ajutăm între noi, fiind generoși. 

10. Meditează

Nu ai nevoie de o mantră, trebuie doar să găsești un loc în care să ai parte de liniște. Totul constă în focusarea ta asupra respirației, inspirând şi expirând adânc. În același timp, imaginează-ți că te afli într-un loc în care ți-ai fi dorit să ajungi, făcând ceea ce îți place. Poți să te gândești la cea mai bună versiune a ta sau la progresul pe care l-ai făcut până în acel punct, în viață. Cu siguranță acest exercițiu al minții îți va îmbunătăți starea de spirit.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru despre Starea de spirit, te invităm să citești aici și despre influența animalelor asupra sistemului nostru emoțional.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.