Astăzi, 12 februarie, începe Anul Chinezesc al Bivolului de Metal

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Anul Chinezesc al Bivolului de Metal, a început astăzi, 12 februarie. Surprinzător, dar aceasta este cea mai importantă sărbătoare a chinezilor, de peste 4000 de ani. Anul Chinezesc este întâmpinat printr-un festival care durează 15 zile, iar ultima zi este dedicată Festivalului Lampioanelor.

Anul Chinezesc al Bivolului de Metal se va încheia pe 30 ianuarie 2022. Totuși, nu se știe data exactă în care se va sărbători. Această dată se schimbă anual, ținând cont de apariția primei Luni Noi, care urmează Solstițiului de Iarnă.

Ce presupune Anul Chinezesc?

De la culori, la obiceiuri și tradiții, care se spune că aduc un an prosper, chinezii fac, întotdeauna, totul ca la carte, când vine vorba de Anul Chinezesc.

Iată, deci, care sunt culorile Anului Nou și cele specifice Bivolului de Metal.

Roșu și verde sunt culorile noului an chinezesc, reprezentând focul și natura. Doi termeni, amplu studiați pretutindeni și cu o semnificație profundă. Fiecare nativ din zodiacul chinezesc are câteva culori alocate, iar cele ale Bivolului de Metal sunt: albul, care indică puritatea, galbenul care reprezintă căldura și fericirea și nu în ultimul rând maroul, ce denotă fidelitatea, siguranța și stabilitatea.

Astrologia chinezească are la bază principiile Yin şi Yang. Yin este principiul feminin, iar Yang cel masculin; Yin este Pământul şi Yang este Soarele. Enumerarea asocierilor principiului Yin-Yang poate continua. După cum se știe, acest principiu, fundamentează dualitatea antagonică contopită într-un întreg ce stă la baza atât a micro cât și a macrocosmosului.

Anul astrologic 2021 a început pentru chinezi, pe 3 februarie – Anul Bivolului de Metal. În această zi, a început primăvara, potrivit calendarului astrologic chinezesc.

Totuși, în ce an sunt născuți oamenii care au acest acest semn zodical chinezesc?

19 februarie 1901 – 7 februarie 1902;

15 februarie 1961 – 4 februarie 1962;

12 februarie 2021 – 31 ianuarie 2022.

Personalități precum Walt Disney,  Barack Obama, George Clooney și Diana Prințesa de Wales s-au născut în Anul Chinezesc al Bivolului de Metal.

Cei care s-au născut sub această zodie, vor simți un plus de susținere în tot ceea ce întreprind. Nativii se afișează ca fiind clari, raționali și nu pot fi acuzați niciodată că sunt evazivi sau nehotărâți asupra a ceea ce își doresc. Sunt plini de elocvență și își folosesc toate capacitățile când doresc să își croiască drumul înainte. Cuvântul „eșec” este exclus din vocabularul lor, iar dacă nu-și ating țelul, pot deveni ușor confuzi și răzbunători. Sunt oameni de cuvânt, cu un puternic simț al responsabilității, determinarea lor făcându-i ușor fanatici.

Deși latura lor afectivă este aproape inexistentă, pot avea înclinații spre erudiție și pot fi iubitori ai muzicii clasice și ai artei.

Grijile vin din partea defectelor Bivolului, printre care se află și lenea, care, totuși, poate fi combătută prin diferite metode.

Vă invităm să o urmăriți, în toiul pregătirilor pentru întâmpinarea Noului An Chinezesc, pe Li Ziqi. Aceasta este o tânără ambasadoare a tradițiilor ancestrale chineze, membră a Federației pentru Tineret, influencer actual, de top, din China.

Dacă te pasionează geografia, află mai multe citind și despre termenul „capitală”.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.