„Call me by your name” – filmul care prezintă frumoasele zone din Lombardia

Deși Call me by your name nu este un film cunoscut de foarte multă lume, mi se pare o minune a cinematografiei prin naturalețea cu care joacă Timothée Chalamet și Armie Hammer, reușind să te transpună în povestea lor și facându-te să empatizezi cu ei. Totuși, un rol important în magia filmului îl au și zonele rurale din Italia, unde are loc acțiunea. În continuare, vei găsi câteva informații despre locurile din Italia prezentate în filmul Call me by your name.


Regizorul italian, Luca Guadagnino, este cunoscut pentru afinitatea pe care o are pentru plasarea filmelor în zona Italiei, probabil și pentru că este originar din Sicilia. Pentru opera de artă pe care a scris-o, Call me by your name, Guadagnino a fost extrem de criticat, însă a avut și câteva nominalizări importante.

La începutul poveștii, nu avem prea multe detalii despre locație, se menționează doar că se află undeva în nordul Italiei, însă spre final se specifică cu exactitate. Romanul lui André Aciman, din care este inspirat filmul, situează acțiunea pe coastă, însă regizorul mută acțiunea în Crema, Lombardia.

Prima, și cea mai des întâlnită locație este casa din secolul XVI cu numele Villa Albergoni, situată în Moscazzano, unde locuiește Elio. Din păcate, aceasta nu este deschisă vizitatorilor. Vila este situată pe două hectare și are câteva anexe.

În perioada 1877-1958 a fost proprietatea familiei Stramezzi. Ulterior, în 1961, Pierro Albergoni și soția sa, Corina Emanueli, au cumpărat-o. Vila a fost pusă la vânzare în 2018 la prețul de 1.7 milioane de euro. Probabil datorită filmului Call me by your name își va găsi un nou proprietar mai rapid.

Crema este o locație care trebuie vizitată, având un aer clasic. Este o regiune din nordul Italiei construită de-a lungul râului Serio. Aceasta este cunoscută și pentru Catedrala Catolică construită în stil gotic.

Una dintre primele conversații între Elio și Oliver are loc la Pizzeria del Duomo. Locul în care Elio începe să își declare sentimentele pentru Oliver este în Piazza Vittorio Emanuele II. Aici citează și o vorbă spusă de mai mulți filozofi, printre care și Socrate:

Ceea ce știu este că nu știu nimic.

Mi se pare un moment extrem de important și de maximă intensitate deoarece acesta este adevăratul început al celui mai minunat basm pe care l-am văzut vreodată.

Cei doi îndrăgostiți merg la o plimbare cu bicicletele către Fontanile Quarantina, un parc lângă Capralba. Acesta este un loc de poveste care fascinează prin unicitatea sa. Dacă doriți să reluați pașii din acest film cu exactitate, vă recomand să vă îndreptați către Ricengo – Laghetto dei Riflessi, unde merg Elio și Marzia după o petrecere.

Și, cum prefer să las cireașa de pe tort mai spre final, ați putea să vă rezervați o întreagă zi pentru a zăbovi la una dintre cele mai superbe locații, adică Lacul Garda, unde Elio, tatăl său și Oliver îl vizitează pe Sirmione pentru ca acesta să le prezinte statuile găsite sub apă.

În ultimele și cele mai frumoase zile împreună, cei doi îndrăgostiți merg la Cascate del Serio, o cascadă stupefiantă, a doua cea mai înaltă din Europa. Aceasta este situată în Bergamo. În acest loc îi trimite tatăl lui Elio, care își dă seama de dragostea specială dintre cei doi, astfel încât să aibă privilegiul de a-și lua la revedere cum se cuvine.

Call me by your name reușește să surprindă destul de bine greutățile acceptării oamenilor în societate pentru propriile personalități. Din păcate, multe persoane încă trec prin această problemă extrem de des și le afectează enorm psihicul.

 

Dacă ești un pasionat al filmelor, aici poți vedea Top 10 filme care te vor captiva.

Loading

2 thoughts on “„Call me by your name” – filmul care prezintă frumoasele zone din Lombardia”

  1. Once again, Catrinel proves a maturity beyond her age by understanding one of the most disputed „themes”of humanity which is also the „subject”of the novel and movie CALL ME BY YOUR NAME.
    Astonishingly, Catrinel doesn’t stumble, with an obtuse mind, at her very young age, and she sees beyond the prejudices, the beauty of this movie, in every sense of the word.
    CONGRATULATIONS, my very wise friend! If only more people could think like you, humanity wouldn’t be so overrated.

  2. Thank you, Catrinel for linking my website https://somewhereinnorthernitaly.com/ to your article. I had the great luck and opportunity to visit the CMBYN locations of André Aciman’s book, on the Italian Riviera, and also Luca Guadagnino’s film in Lombardy. I spent wonderful time in the places where Elio and Oliver first met, in Liguria, also in the filming locations in Cremona. Both, the book’s locations and the filming locations are wonderful places, unforgettable places and people. Talking about B, André Aciman once told me, and I also agree that ‘If I had the means I would buy a house and live out the remainder of my days there.’
    You did a nice research for this article, but I beg to differ in one aspect 😉 … Both, Aciman’s book and Guadagnino’s film are widely known and highly appreciated. Oh, and the location for the confessions is really the Piazza di Amicis in B just over the Mediterranean (according to the book) and the film scene was shot in Piazza Vittorio Emanuele III in Pandino by the Visconti Castle at the World War I. Memorial, across the Tabaccheria and the Il Cantuccio coffee shop.
    Keep up the good work. And don’t forget about the sequel of the story: Find Me.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.