Alexandru Tănasă – profesorul de succes din mediul rural

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Alexandru Tănasă
Alexandru Tănasă, captură ecran YouTube, canalul Atlas TV

Alexandru Tănasă este un tânăr profesor din Focșani, care predă matematică la Școala Gimnazială din Urecheşti, Vrancea. Zilele trecute a fost invitat la televiziunea Atlas TV, pentru a povesti telespectatorilor despre viața de profesor în mediul rural și efectele pandemiei asupra învățământului, precum și pentru a dezvălui câteva amintiri din vremea liceului.

 

Încă de mic a fost pasionat de științele reale, urmând astfel, Colegiul Național Al. Ioan Cuza, profilul biologie-chimie. Pe lângă locul pe care îl ocupă la catedra de matematică, Alexandru este și profesor în cadrul Holistic – Centrul Interdisciplinar de Educație Nonformală, unde predă copiilor matematica într-un mod cât se poate de distractiv și plăcut.

Pentru înscrieri în cadrul Centrului Holistic, dați click .

Îndrumător în timpul liceului, la matematică i-a fost chiar doamna Mirela Pîrvu, contributor și dumneaei în cadrul Centrului Holistic, unde susține cursul de Educație Financiară.

Renunțând la ideea lui din clasa a 11-a de a urma Facultatea de Medicină, Alexandru Tănasă a studiat, începând cu anul 2011, la Facultatea de Matematică din Iași, unde recent a încheiat cu succes masterul. Anul acesta, Alexandru, pe lângă postul de profesor pe care îl ocupă la Școala Gimnazială din Urechești, se află și în primul an de doctorat.

Dorind să interacționeze mai mult cu copiii și adolescenții, a ales cariera de profesor. El a comunicat faptul că îi surâde să dezbată cu elevii de gimnaziu și liceu deoarece aceștia sunt încă în perioada de formare, iar ca profesor universitar nu se vede deoarece „studenții sunt deja formați și prea individualiști”.

Matematica, ca materie e stufoasă, dar fiecare profesor poate să facă astfel încât să realizeze o oră care cu siguranță va avea impact asupra elevilor.

Abordând ideea de școală online, Alexandru Tănasă este de părere că trebuie să analizăm atât avantajele cât și dezavantajele acestui sistem de predare.

Mai jos, întreg interviul cu Alexandru Tănasă, un profesor de succes din mediul rural, realizat de postul de televiziune Atlas TV.

Citește și interviul realizat de revista noastră, cu Manuela Hornea, contributor în cadrul Holistic – Centrul Interdisciplinar de Educație Nonformală.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.