Valentine’s Day vs. Dragobete: garanția unei iubiri de succes pentru o zi cu final fericit?

Valentine’s Day și Dragobete, sunt zilele în care îi poți demonstra partenerei / partenerului cât de mult o / îl iubești. Este ziua în care îi pregătești sau ieșiți la o cină romantică, vă cumpărați cadouri și vă amintiți cât de mult vă iubiți. WOW!

Așa cum Valentine’s Day prinde amploare de la an la an și este sărbătorit în aproape orice colț al lumii, și ziua de Dragobete începe să fie din ce în ce mai prezentă pe teritoriul României. Pentru majoritatea tinerilor, Valentine’s Day și Dragobete reprezintă sărbătorirea iubirii prin cumpărarea de daruri materiale. În ochii celor ce prețuiesc aceste zile, sărutul și îmbrățișarea sunt lipsite de valoare.

Se uită însă că nu sărbătoarea provoacă iubirea, iar dragostea trebuie trăită. Nu o putem reduce la o singură zi. Nu avem nevoie de o zi anume, precum ziua de Dragobete, să ne arătăm sentimentele persoanei iubite, iar darurile nu trebuie să reprezinte singura modalitate prin care îți poți demonstra iubirea. 

De pe urma acestor zile, Ziua Îndrăgostiților și Dragobete, cel mai mult au de câștigat comercianții. Newsletter-ele cu ,,idei de cadouri pentru el/ea” primite cu mult timp înainte sau sloganurile cu ,,arată-i dragostea de ziua îndrăgostiților”, demonstrează că aceste zile au devenit mult prea comerciale. Plușurile în formă de inimioară și florile au un preț exagerat, iar aceste sărbători pun presiune pe multe relații. 

Nu există niciun dubiu asupra faptului că bărbații și femeile gândesc diferit, lucru destul de evident de Ziua Îndrăgostiților. Majoritatea bărbaților urăsc cumpărăturile, urăsc să piardă vremea prin magazine în căutarea unui cadou pe care habar nu au să îl aleagă. 

Dacă îți arată în fiecare zi cât te iubește, nu este de condamnat că nu simte nevoia să facă ceva special de Ziua Îndrăgostiților. În caz contrar, este evident că se simte constrâns de această zi pentru „a-ți demonstra cât de mult ține la tine”. Se simte constrâns de împrejurări să îți facă anumite cadouri sau să te scoată la o cină.

Iubirea ia naștere doar de sărbători precum Valentine’s Day sau Dragobete?

Mă întreb: „Voi, cei care nici măcar nu știți unul de altul pe parcursul anului, cum de vă amintiți de partener/ă de Valentine’s Day sau Dragobete? Sau de unde vă vine ideea de a face ceva cu ea, de a-i cumpăra cadouri, de a-i spune cât de mult o iubiți?” 

Interesant este faptul că de-a lungul anului nu sunteți mai mult decât un sprijin financiar și moral, colegi de apartament, și brusc, cum ați auzit „Dragobete sau Valentine’s Day” vi se aprinde o luminiță și vă aduceți aminte că parcă zilnic vă încurca ceva prin casă. „WOW! Ziua Îndrăgostiților! Hai să îi iau ceva ca să îi demonstrez cât de mult o / îl iubesc”. 

Oare mai știți ce îi place persoanei „iubite”? Sau apelați la diverse ajutoare pentru a alege ceva? Despre restaurantul preferat, nici nu vorbesc. Nici nu știu dacă ați știut vreodată. 

Cei care vă aduceți aminte de persoana iubită doar de Dragobete sau Valentine’s Day, pe parcursul anului, dormiți împreună? Sau doar cu ocazia acestei sărbători?

Dragostea nu are nevoie de o dată marcată în calendar, precum Valentine’s Day pe 14 februarie sau Dragobete pe 24 februarie. Dragostea nu are nevoie de cadouri și flori primite la comandă. Dragostea se sărbătorește în fiecare zi și vine din gesturile mărunte făcute în orice zi din an, nu doar în cea ,,oficială”. 

Doar domnii sunt de vină?

Surprinzător este că nu doar domnii au probleme când vine vorba de Ziua Îndrăgostiților. Trăim într-o societate care se bazează pe lucruri materiale și ne lovim de întrebarea: ce ai primit de Ziua Îndrăgostiților? Multe femei poate se simt frustrate că prietena cea mai bună a primit un cadou valoros. Și, de aici, începe comparația: ce face ,,X” pentru ,,Y” și ce puține face partenerul pentru mine.

Doamnelor, dar voi ce faceți pentru ei? 

De multe ori aparențele înșală. În spatele unui obiect de valoare într-o zi specifică, se poate afla o relație toxică, cu certuri și injurii. În graba noastră după beneficiile materiale, am pierdut lucrurile simple care, de fapt, ne fac fericiți:

  • Când ai savurat ultima oară o cafea cu persoana dragă? Când ai gătit felul lui preferat de mâncare?
  • Când ați văzut ultima oară un film împreună? 
  • Când ai profitat ultima oară de o plimbare în parc?
  • Când i-ai spus ultima oară că e frumoasă? 

Acestea sunt doar câteva dintre bucuriile simple care nu costă nimic, dar valorează mult. Relații trainice sunt cele ale oamenilor atenți la detalii. Iubirea se naște și crește din ,,nimicurile zilnice”. Iubirea stă în gesturi, în priviri și cuvinte.  Dacă o/îl iubești nu ai nevoie de sfaturi sau idei de cadouri. Ar trebui să știi deja cum să o/îl răsfeți.

Spor la cadouri, la alegerea restaurantului și la declarații! Deși, oricum nu contează. O dată pe an, se mulțumește cu orice! 

Pentru cei care au nevoie de sfaturi pentru a-și petrece timpul cu persoana iubită, vă sărim în ajutor cu 5 idei originale de a sărbători alături de el/ea.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.