Coreea de Sud – 10 destinații de vis pe care nu le poți rata

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Cum ar spune o persoană din Coreea de Sud sau un cunoscător de limbă coreeană, 안녕하세요 (bună)! Un lucru cert este faptul că această perioadă ne aduce dezavantaje din multe puncte de vedere, dar trebuie să rămânem puternici și să sperăm că totul va fi bine! După cum se poate observa și din titlu, acest articol are ca obiectiv o frumoasă excursie virtuală unde vom afla informații despre 10 atracții turistice din Coreea de Sud. Fiecare destinație are unicitatea ei.

 

1. Gyeongbokgung

Cu forțe proaspete, începem călătoria în Coreea de Sud cu un loc cu o importanță aparte în istorie și anume Gyeongbokgung. Un palat superb construit în anul 1935, este cel mai mare în comparație cu cele 5 palate ale dinastiei Joseon. Acesta este situat în nordul Seoul-lui, fiind capitala Coreei de Sud. Pentru cei interesați, în anul 2020, trupa BTS a susținut un mic concert în acest loc minunat.

aa

2. Muzeul Național din Coreea de Sud

Pe plan cultural, faimoasa țară nu ne dezamăgește, întrucât în anul 1945 a fost construit Muzeul Național. De-a lungul timpului, acesta s-a axat pe domenii precum arheologie, artă și istorie, iar în anul 2012 a fost declarat drept cel mai vizitat muzeu din Asia, respectiv unul dintre cele mai vizitate muzee din lume.

3. Grădina calmului dimineții 

Unde altundeva ar putea merge un turist pentru a avea parte de o atmosferă calmă și liniștită dacă nu în Grădina calmului dimineții? Aceasta este o grădină botanică ce cuprinde un incredibil ansamblu de elemente naturale. Ele demonstrează faptul că natura are cea mai pură grație și frumusețe. Grădina este cunoscută pentru faimoasele festivaluri organizate fiecare iarnă. Numele acesteia subliniază faptul că și Coreea de Sud este o țară foarte liniștită, întrucât i se mai spune și ,,Țara calmului dimineții’’.

4. Plaja Haeundae din Busan

Următoarea destinație în cadrul acestui tur este Plaja Haeundae. Aceasta este o plajă din Busan  și este considerată una dintre cele mai populare plaje ale țării. Aici sunt organizate deseori diverse festivaluri și ne putem bucura de ea oricând, având în vedere că este deschisă pe tot parcursul anului.

aaa

5. Muzeul de artă Gansong 

Acesta a fost construit în anul 1938 și reprezintă primul muzeu privat de actualitate al Coreei. A fost ctitorit de către Jeon Hyeongpil, iar obiectivul acestei construcții a fost împiedicarea poporului japonez de a îndepărta proprietățile culturale coreene. Colecționarul de artă Jeon Hyeongpil a fost întotdeauna un iubitor de frumos și din acest motiv a protejat și susținut cu orice preț arta în Coreea.

6. Templul Jogyesa 

Templul Jogyesa este un templu budist coreean ce aparține de Ordinul Jogye, acesta fiind principalul templu. A fost fondat în 1935 și joacă un rol extrem de important în ceea ce privește statutul budismului în Coreea. Numele liminar al acestei opere religioase a fost „Gakhwangsa”. Apoi, în timpul stăpânirii japoneze, acesta a devenit „Taegosa”, urmând ca în 1954 să primească numele curent. Templul este situat în centrul orașului Seul, pe una dintre cele mai cunoscute străzi. Acesta este plasat lângă Palatul Gyeongbokgung. Ca un mic detaliu, în incinta acestui templu este situat un incredibil stejar alb.

7. Lotte World Adventure

După ce am vizitat un palat, 2 muzee, un templu, o grădină botanică și o plajă, ce lipsește? Un parc de distracții, bineînțeles! Următoarea destinație: Lotte World Adventure. Acesta este un complex ce cuprinde mai multe centre care au ca scop un singur lucru: distracția! Acesta conține cel mai mare parc interior din lume, 2 insule artificiale, un hotel și un muzeu.

aa

8. Turnul N Seul

Mai departe, avem Turnul N Seul. Acesta este un turn de comunicații și observație ce măsoară 236 de metri, deținând titlul de-al doilea cel mai înalt punct din Seul. A fost construit în anul 1971 și este situat pe muntele Namsan. Un detaliu foarte interesant despre acest turn este faptul că la etajul al doilea, turiștii pot găsi un iaz de dorințe unde pot arunca monede. Un eveniment memorabil ce a avut loc la turn a fost deschiderea muzeului Ursului de Pluș. În cadrul acestui eveniment, organizatorii au oferit 3000 de ursuleți de pluș.

9. Piața Namdaemun 

Piața Namdaemun reprezintă cea mai mare și veche (1414) piață tradițională din Coreea. Fiind concepută acum multă vreme, mai exact în vremea în care nu fuseseră descoperite mașinile, spațiul în care este aceasta plasată permite doar mersul pe jos, cu bicicleta, motocicleta, trăsura trasă manual, etc..

10. Bukchon Hanok

Ultima destinație este Bukchon Hanok. Ce este Bukchon Hanok? Vă spun eu! Este un sat tradițional din Coreea de Sud, mai exact din Seul, ce are o vechime de peste 600 de ani, contribuind cu evenimente istorice intense pentru Coreea de Sud. Acesta este plasat între Palatul Gyeongbok, Palatul Changdeok și Altarul Regal Jongmyo, în punctul cel mai înalt a unui deal. Un studiu efectuat în anul 2011, în noiembrie, a demonstrat faptul că a patra activitate preferată de către turiștii din Seul este reprezentată de cercetarea străzilor din Bukchon.

a

Excursia noastră în Coreea de Sud, din păcate, se încheie aici. Pe lângă aceste atracții turistice minunate, Coreea de Sud mai are o mulțime de locuri de vizitat pentru toate vârstele și gusturile fiecăruia. Dacă veți avea șansa să mergeți într-o asemenea călătorie, de data asta, în realitate,  profitați din plin! 

 Pentru articole la fel de interesante, nu ezitați să accesați site-ul revistei Holistic. 곧뵙겠습니다 (pe curând)!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.