Crăciunul , chansons, cadeaux de Noël, Crăciun , Tradiții, colinde de Crăciun, cadouri, Anul Nou, cadou

Crăciunul – 5 dintre cele mai bune locuri din lume pentru a-l sărbători

Autor: Giulia Lovin

Crăciunul este sărbătoarea deserturilor făcute în casă, a parfumului copilăriei, a amintirilor și a brazilor plini de cadouri şi decorațiuni. Mai mult decât o sărbătoare, este o stare de spirit  care abia așteptăm să înceapă. 

În preajma Crăciunul se observă și o creștere a călătoriilor, fiecare dintre noi având posibilitatea de a vedea locuri extraordinare, iar această perioadă devine momentul perfect pentru a planifica o excursie frumoasă de câteva zile alături de oamenii pe care îi iubim.

Crăciunul este dragostea în acţiune. De fiecare dată când iubim, de fiecare dată când dăruim, este Crăciun. -Dale Evans Rogers –

Iată, deci, cele mai bune locuri din lume pentru a sărbători Crăciunul.

1.VIENA – AUSTRIA 

Târgul vienez de Crăciun din fața Primăriei din Viena este o atracție de neratat pentru cei care vor să pătrundă în spiritul sărbătorilor de iarnă. Scenariul unic conferă târgului un farmec aparte, iar aromele delicioase îi atrag pe toți vizitatorii într-o atmosferă de sărbătoare. În incinta primăriei, la parter, există un spațiu destinat celor  mici, unde aceștia pot învăța să facă fursecuri sau lumânări.

La Viena, întregul Rathauspark devine o lume inconfundabilă cu atracții fermecătoare, contemplative și romantice, unde te poți distra cu jocuri de aventură. Activitățile distractive pentru oaspeții mai tineri includ o roată panoramică și un carusel.

Piața Marie-Theresien este situată între Muzeul de Istorie a Artei din secolul al XIX-lea și Muzeul de Istorie Naturală, ceea ce înseamnă  că poți savura un ștrudel și niște cârnați, să vezi Sărbătoarea lui Venus de Rubens, iar apoi să descoperi cum s-au descurcat strămoșii noștri când animalele uriașe din preistorie s-au opus transformării în produse din carne.

Pe lângă cele două muzee, apare Inelul, dincolo de care se află uriașele Porți Heldentor și Palatul Hofburg. Și dacă asta nu este suficient, tarabele din piață așezate din jur imprejurul fântânilor frumos luminate și al monumentului din 1888 al împărătesei Maria Theresa te vor face să guști din fructele acoperite în ciocolată sub privirea alertă a doamnei care a spus celebrul citat:

În timp ce alte națiuni se luptă, norocoasă Austria, te-ai căsătorit. – Maria Theresa

Lăsaţi-vă surprinşi de obiceiurile și tradițiile Crăciunului de pe strada „Nașterea Domnului”, unde puteți admira douăsprezece scene ale Nașterii lui Hristos realizate manual. Și, desigur, Herzlbaum, Arborele inimilor strălucește deasupra pieței, și oferă o imagine populară pe care o poţi fotografia.

În niciun caz nu trebuie să ratați o urcare  cu roata panoramică deoarece de la o anumită înălțime puteți admira lumea strălucitoare creată de spiritul Crăciunului.

2.AMSTERDAM- OLANDA 

Festivalul Luminilor de la Amsterdam este un eveniment anual, organizat pe durata sărbătorilor de iarnă. În fiecare an artiștii olandezi și internaționali transformă orașul într-un spectacol de lumini. Interesant este că întotdeauna avem parte de noi expoziții de artă, făcând din festival unul dintre cele mai interesante spectacole din Amsterdam în perioada Crăciunului.

Expozițiile de artă atrag atenția tuturor deoarece oferă o notă contemporană peisajului tradițional al capitalei olandeze. Festivalul Luminilor începe la sfârșitul lunii noiembrie și durează până la mijlocul lunii ianuarie al fiecărui an. Sărbătorile nu pot fi realizate fără mâncarea gustoasă. Dat fiind că Amsterdam este plin de pieţe în zilele de Crăciun, neapărat trebuie să gustaţi înghețată olandeză.

În perioada 15-26 decembrie Christmas Market Amsterdam Ice Village aduce spiritul Crăciunului în Museumplein. Piața prezintă un amestec de bunătăți de casă surprinzătoare, decorațiuni originale de Crăciun, îmbrăcăminte de iarnă şi accesorii, toate într-o atmosferă scandinavă, iar intrarea este liberă. Ice Village prezintă combinația dintre patinaj și cumpărăturile de iarnă într-un peisaj inedit. Aici puteți patina in Museumplein, în centrul Amsterdamului cu 12,50 euro timp de 2 ore. Iar pentru cei care nu sunt doritori să patineze, se pot bucura de atmosfera de iarnă la restaurantul “Bistro Ijsclub” de lângă patinoar, un loc grozav pentru a face fotografii şi a savura o băutură sau o gustare delicioasă.

3.DUBLIN- IRLANDA

În perioada Crăciunului, orașul Dublin emană o atmosferă unică. Străzile centrului sunt luminate cu lampioane strălucitoare, magazinele îmbracă vitrinile cu decoraţiuni tematice, iar oamenii se opresc pentru a le admira. Dublin oferă numeroase evenimente precum concerte, scenete ale Naşterii Domnului, coruri bisericești, dar şi alte oportunităţi de a experimenta Crăciunul, şi în acelaşi timp, de a vizita orașul în perioada  magică a sărbătorilor de iarnă!

Pentru a experimenta, în continuare, magia Crăciunului puteţi organiza o seara la teatru pentru a viziona un spectacol sau un muzical precum Cenuşăreasa, Peter Pan sau Frumoasa Adormită. Dacă, în schimb, iubiţi mâncarea şi delicatesele gastronomice, nu trebuie să rataţi Taste of Christmas, o expoziție anuală despre excelența mâncărurilor de sărbători care are loc de obicei la sfârșitul lunii noiembrie.

Curtea istorică a Castelului Dublin este plină cu peste 30 de tarabe tradiționale ce fac parte din regiunea alpină, cu o gamă largă de meșteșuguri decorative și idei de cadouri inovatoare. Puteți să vă răsfățați cu preparatele tradiționale vândute de producătorii artizanali și să vă bucurați de atmosfera festivă.

Castelul Dublin este încântat să găzduiască şi o serie de talente muzicale locale cu spectacole de la diferite grupuri în fiecare seară, incluzând Dublin Gospel Choir, New Dublin Voices, Playlist, Crux Vocal Ensemble și multe altele. Aranjamentele corale pline de bucurie sezonieră și muzică rock festivă vă vor ajuta să intrați în Spiritul Crăciunului! Şi să vă bucurați de sunetele Crăciunului pe măsură ce se lasă noaptea și luminile încep să sclipească în curtea istorică superioară.

4.ROMA – ITALIA 

Roma găzduiește un splendid patinoar amplasat în Castelul Sfântului Angelo, unde vă puteți petrece câteva ore de distracție într-o atmosferă minunată cu vedere spre Tevere. Cel mai faimos brad de Crăciun se află în Piaţa Venezia, situat în centru și pare să întâmpine turiștii care se plimbă pe Via del Corso și pe Forumurile Imperiale.

Mersul la piețe este un ritual esențial pentru localnici, dar și pentru turiști. Simbolul Crăciunului roman este piața organizată în Piazza Navona, dar este adevărat și faptul că pentru aceasta ocazie tot orașul este plin de căsuțe din lemn unde se vând decorațiuni și delicatese locale. Tot aici veți găsi un loc deosebit foarte îndrăgit de copii: dacă ești în oraș cu familia, trebuie să vizitezi Castelul lui Moș Crăciun de pe strada Tenuta del Cavaliere, unde poți degusta deliciile spiridușilor și poți face o fotografie  pe legendara sanie trasă de reni.

Dacă vă plac piețele de vechituri, faceți o vizită la Piazza Mazzini din Prati, care este specializată în antichități, articole de epocă și mobilier. De Crăciun, oferă și dulciuri italiene și decorațiuni de sărbători de înaltă calitate. Funcționează de la 08:00 la 20:00 în perioada  1-24 decembrie.

5.BERNA – ELVEȚIA

Piața Sternen (Piata Stelelor) din Berna oferă o combinație unică de culori datorită obiectelor de artizanat, articolelor de stil de viață și design-ului modern. De asemenea, permite micilor expozanți și designerilor locali să-și prezinte creațiile pentru Crăciun.

Plimbându-vă printre tarabele designerilor, veți găsi și o diversitate de delicatese din întreaga lume, de luat acasă sau pur și simplu de savurat la fața locului. La poalele catedralei din Berna, biserica cu cea mai înaltă clopotniță din Elveția, artizanii locali oferă piesele lor unice: artefacte create cu pasiune, obiecte artistice, specialități culinare gustoase, bijuterii, jocuri și multe altele pentru a încânta ochii și inimile vizitatorilor.

Piața de Crăciun din Bern Minster combină măiestria și tradiția: în mijlocul clădirilor orașului vechi datând din secolele XV-XVII, standuri decorate cu dragoste oferă produse artizanale. Majoritatea artiștilor sunt acolo în persoană și sunt bucuroși să spună povestea pieselor lor unice. Piața de Crăciun este situată pe Münsterplatz, chiar în fața Catedralei din Berna, se poate ajunge pe jos în 10 – 15 minute din gara Berna. Cei care preferă să ia tramvaiul sau autobuzul ar trebui să coboare la stația Zytglogge și să meargă prin Münstergasse până la Münsterplatz.

  • Aici puteți găsi și alte articole cu locuri de vizitat pe tot parcursul anului, nu doar pentru a sărbători Crăciunul!
  • Poți citi acest articol și în italiană, aici.

SURSE

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.