Top 5 târguri de Crăciun, cele mai impresionante din Europa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
craciun
Foto: pixabay.com
Autor: Alexandra Cord

 

Târgurile de Crăciun reprezintă un motiv în plus pentru care fiecare dintre noi iubim sărbătorile de iarnă atât de mult. Turta dulce, cadourile deosebite și atmosfera unică sunt prezente la cele mai frumoase târguri din Europa!

 

Această sărbătoare este în topul celor mai îndrăgite sărbători din an, astfel încât fiecare dintre noi se bucură  din plin de sărbătoarea de iarnă care ne încălzește sufletele și ne reamintește că trebuie să fim mai buni și mai iubitori cu cei din jur ! Bineînțeles, fiecare dintre noi are un mod diferit de a sărbători, însă pe toți ne leagă aceeași dragoste care, în acest moment din an, crește și mai mult în sufletele noastre. Există numeroase tradiții și obiceiuri care diferă în fiecare țară, însă pe care orice persoană din lume ține să le respecte cu sfințenie.

În preajma sărbătorilor de iarnă, târgurile sunt niște aliați foarte buni atunci când vine vorba de căutarea cadourilor pentru cei dragi, pentru a savura un vin aromat sau pentru a cumpăra cele mai bune dulciuri de sezon. Pe continentul european există numeroase târguri, fiecare special în felul său, iar dacă doriți să faceți o călătorie pentru a le vizita, mai jos aveți un top al celor mai impresionante târguri de Crăciun din Europa!

1. Târgul de Crăciun din Viena

În fiecare an, Târgul de Crăciun din Viena se numără printre preferatele turiștilor și este vizitat de zeci de mii de oameni, dornici să se bucure de spiritul sărbătorilor de iarnă pe care îl inspiră Austria. Acesta este amplasat în fața primăriei orașului Viena, iar în fiecare an oferă amintiri unice și de neuitat, care vor rămâne în sufletul fiecăruia. 

Concertele în aer liber armonizate de un pahar de vin cald creează atmosfera perfectă a unui vis de iarnă, imposibil de uitat. Aici se îmbină spiritul sărbătorilor de iarnă, cultura vieneză și tradițiile oferind magie, la fel ca spiritul Crăciunului.

 

2. Piața de Crăciun din Dresda

Fiind cel mai vechi din Europa și având o istorie de peste 600 de ani, târgul de Crăciun din Dresda, denumit și ,,Striezelmark”, oferă momente unice! În fiecare an, acesta se inaugurează prin coacerea unui cozonac gigantic cu stafide numit ,,strizel”, devenit simbolul pieței.

Dacă sunteți în căutarea unor jucării deosebite, cu siguranță veți găsi aici ceea ce căutați, deoarece unele dintre vedetele acestei piețe sunt jucăriile din lemn, frumos pictate și ornate, în așa fel încât atrag atenția oricui trece porțile acestui târg!

 

3. Târgul de Crăciun din Moscova

Rusia este una dintre cele mai interesante țări, nu doar în ceea ce privește sărbătorile de iarnă. Are multe de oferit, indiferent că este vorba de tradiții și obiceiuri, gastronomie sau de atracții turistice. Rusia se remarcă printr-un târg de Crăciun care oferă una dintre cele mai frumoase povești de iarnă, iar la acest fapt contribuie poziția geografică a acestei țări. 

Astfel, dacă sunteți fani ai celebrelor păpuși Matryoshka și dacă doriți ceva nemaivăzut în Europa, Piața Roșie din Rusia vă va ajuta să conturați cadrul perfect al celei mai frumoase sărbători de iarnă. Târgul de Crăciun din Moscova oferă specialități culinare deosebite, printre care se remarcă turta dulce rusească, care vă va lăsa gura apă!

 

 

4. Târgul de Crăciun din Paris

Cu toții știm cât de multă splendoare emană orașul dragostei, Paris, pe tot parcursul anului. Totuși, această perioadă aduce un bonus de magie, făcându-l unul dintre cele mai minunate târguri de Crăciun din Europa. Orașul luminilor devine, cu adevărat, luminat, fiind o adevărată sursă de energie și fericire pentru cei din jur. Ce poate fi mai plăcut decât o plimbare în cel mai romantic oraș din lume, îmbrăcat în straie de sărbătoare, animat de culorile și decorațiunile cu tematică de sărbătoare?

Totul este la superlativ în această perioadă din an! Turnul Eiffel este mai impunător, Notre Dame du Paris oferă și mai multă binecuvântare, iar bulevardul Champs – Elysées este mult mai accesibil vizitatorilor, deoarece acesta adăpostește târgul din Franța! Dacă doriți să aveți parte de o experiență cu o puternică încărcătură emoțională, Paris vă va întrece așteptările, cu siguranță!

 

5. Târgul de Crăciun din Sibiu

Pe plan național, se remarcă târgul de Crăciun de la Sibiu, unde fiecare turist va putea vizita peste 100 de expoziții! Aici veți putea găsi cadourile mult dorite pentru cei dragi, cadouri care se vor remarca, cu siguranță, datorită unicității lor! Fiecare căsuță din târg oferă magia sărbătorilor de iarnă prin ceea ce expune. 

Printre cadourile preferate de vizitatori se numără cănile de porțelan, obiectele decorative pictate manual cu multă răbdare și talent, precum și decorațiunile de Crăciun atât de căutate de oameni pentru a-și împodobi căminele! Astfel, dacă doriți să aveți parte de o experiență inedită în fiecare sezon de iarnă, nu este necesar să călătoriți în străinătate, deoarece orașul Sibiu este tot ceea ce aveți nevoie pentru a aduce o atmosferă unică în suflet!

 

Așadar, nu ezitați să vizitați unul dintre aceste târguri de fiecare dată când aveți ocazia, deoarece veți rămâne plăcut impresionat și veți îndrăgi sărbătorile din iarnă tot mai mult, cu fiecare an care trece!

Citește și ,,Paris: 7 locuri mai puțin cunoscute din romanticul oraș”

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.