paris, arc de triomphe, arc, triomphe-101633.jpg

Paris: 7 locuri mai puțin cunoscute din romanticul oraș

Paris, locul în care arta ia naștere, moda respiră, eleganța devine obsesie, iar romantismul îți zâmbește.

Acest articol este menit să vă ghideze într-o călătorie virtuală, constituind o sursă de inspirație pentru cei ce visează la descoperirea unor locuri excepționale și obiective turistice mai puțin știute  din Paris.

1. Muzeul Armatei

Pentru a cunoaște profunzimea unui loc, este necesară documentarea cu privire la istoria și povestea sa. Muzeul Armatei cuprinde colecții așezate cronologic, din cele mai vechi timpuri până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Fiind un muzeu național, expozițiile conțin arme și armuri, artilerie și uniforme, dar și opere de artă. Muzeul Armatei a fost fondat în anul 1785, sub dominația lui Napoleon, iar în prezent ocupă locul al treilea în topul celor mai mari muzee din lume.

Anul acesta, în premieră, Muzeul Armatei pregătește o expoziție remarcabilă, cu ocazia împlinirii celor două secole de la moartea lui Napoleon. Expoziția va purta denumirea „Napoléon n’est plus și va prezenta publicului testamentul său, ce a fost păstrat de-a lungul vremii în Arhivele Naționale. Organizatorii vor pune în atenția vizitatorilor o multitudine de informații legate de moartea lui Napoleon, de la boala sa până la consecințele ei.

2. Opera Garnier

Muzica de operă exprimă niște lucruri care nu pot fi exprimate în alt gen muzical. Are ceva complet specific și acest ceva vorbește despre noblețea din noi, pe care, din păcate, în vârtejul vieții cotidiene, o mai uităm din când în când. Tiberiu Soare

Ce-ar fi să uităm pentru o clipă de banalele probleme ale vieții și să ne dedicăm artei, culturii și muzicii clasice?

Opera Garnier are o arhitectură încântătoare de tip baroc, caracterizată printr-o geometrie armonioasă, culori saturate, decoruri uriașe și extravaganță. Cum pășești în clădire, vei fi uimit de frumusețea decorațiunilor realizate din marmură și mozaic, ce conferă o atmosferă luxoasă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Opera Garnier (@opera.garnier)

Opera Garnier găzduiește cele mai prestigioase baluri mascate și spectacole de balet. În interiorul sălii principale de spectacol este plasat un imens candelabru din bronz și cristal, cântărind 8 tone. De asemenea, clădirea găzduiește un restaurant iubit de gurmanzi, meniul cuprinzând delicii franțuzești, locul perfect pentru a gusta din aroma și pasiunea Parisului.

Pentru a vizita încăperile clădirii, trebuie să plătiți o taxă de aproximativ 14 Euro. Prețul unui bilet la un spectacol, fie de balet sau de muzică clasică, este scump, însă merită fiecare bănuț.

3. Galeriile Lafayette

Galeriile Lafayette constituie un lanț de magazine franțuzești, un loc emblematic și plin de opulență, situat pe bulevardul Haussmann. Acest loc este simbolic datorită istoriei bogate a modei. Franța are cei mai renumiți creatori de modă din întreaga lume.

Printre ei se numără: Coco Chanel, Christian Dior, Nina Ricci, Yves Saint-Laurent, Simon Porte Jacquemus.

Așadar, Galeriile Lafayette reprezintă spațiul destinat pasionaților de noi tendințe în fashion.

Un alt lucru ce le face faimoase este arhitectura lor în formă de cupolă, având o panoramă încântătoare a Parisului la ultimul etaj al clădirii. Totodată, galeriile găzduiesc festivaluri de modă celebre, prezentând colecții ale designerilor francezi, dar și ale celor internaționali.

Chiar tu poți fi următorul norocos care va putea participa la unul dintre festivaluri. În fiecare vineri sunt organizate evenimente ce cuprind mici prezentări de modă gratuite pregătite amănunțit pentru turiști. Ceea ce ai de făcut este să intri pe site-ul lor și să faci o rezervare. Atât de simplu!

4. Muzeul Parfumului

Pe lângă modă, Franța domină și piața parfumurilor, pe care le produce de secole, încă de pe vremea regelui Ludovic al XIV-lea. Odată cu urcarea pe tron a lui Napoleon, parfumeria a crescut remarcabil, fiind inventate an de an noi arome. Se știe că Napoleon era un împătimit al aromelor și esențelor tari ținute în sticluțe mici.

Aici veți putea simți și prepara diverse esențe și veți avea șansa de a afla secretul aromelor ce îi cuceresc pe bărbați. Cu fiecare pas, veți trece printr-o grădină a mirosurilor, fiecare încăpere având o mică lecție de cultură și istorie.

Mobilierul muzeului este autentic, una dintre încăperi păstrând în întregime primele instrumente folosite în fabricarea și ambalarea parfumurilor.

Muzeul este situat într-un uimitor conac parizian, o adevărată bijuterie a Parisului, iar intrarea este gratuită pentru turiști. În apropierea muzeului, veți găsi zeci de buticuri în care se servesc dulciuri, ceaiuri, produse cu drag de locuitori.

 

5. Hôtel Plaza Athénée

De data aceasta vă prezint un hotel de 5 stele cu adevărat încântător, situat în inima Parisului, în zona exclusivistă Avenue Montaigne. Are vedere la Turnul Eiffel și la La Cour Jardin, dar ce îl face cu adevărat grandios este oaza sa de verdeață și de mușcate roșii. Hotelul are o grădină magnifică, plină de flori roșii, foarte admirată de turiști. Se spune că aici Christian Dior și-a găsit inspirația, deschizând primul său centru Spa la hotel.

6. La Défense 

Acest loc este cunoscut și ca New York-ul Parisului. Este primul cartier destinat afacerilor, iar arhitectura clădirilor se distanțează de stilul baroc tradițional. Construcțiile sunt moderne, înalte, cu grădini suspendate și fântâni. Dacă vrei să te simți pentru o clipă în centrul New York-ului, înconjurat de zgârie-nori și lumini multicolore, aici este locul perfect pentru tine, ironic sau nu, chiar în Paris, unde romantismul este „în floare”.

 

7. Rue Crémieux

Încheiem călătoria noastră cu o stradă pietonală ce conține căsuțe cu fațade colorate și pastelate, ce nu pot fi găsite nicăieri altundeva decât aici. Este cu adevărat o explozie de culori ce încântă ochii privitorilor. De specificat faptul că aceste căsuțe sunt locuite, iar proprietarii sunt puțin deranjați de turiștii gălăgioși, ce nu le respectă intimitatea. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Catherine (@inge_du_nord)

Finețea, eleganța, arta frumosului, toate acestea construiesc portretul capitalei pariziene, un loc cu adevărat magic, de care te îndrăgostești în fiecare zi.

Trecem granița și ajungem în Italia, mai precis în Capri. Iată câteva motivevizitezi această regiune!

  SURSE:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.