Dacă nu ai vizitat Capri măcar o dată în viață, nu mai aștepta!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Capri
Pexels.com

Traducere: Sabina Pencu

Trebuie să vizitați Capri cel puțin o dată în viață. E nevoie doar de câteva fotografii pentru a întelege de ce mertită să faceți o plimbare cu barca și să gustați un pahar de limoncello pe această insulă pitorească. Frumusețea, atât naturală, cât și arhitecturală nu lipsește, fie că îi aparține mării, fie continentului. Să vedem pe scurt de ce Capri, chiar dacă Italia este plină de destinații turistice perfecte, ar trebui să fie pe primul loc… sau cel puțin în primele trei!

Mai degrabă o pictură care înfățișează paradisul decât o insulă, Capri este situată în Golful Napoli. Orice anotimp este potrivit pentru a o vizita, deoarece iarna este blândă, în timp ce vara este caldă. Printre celelalte insule ale Italiei, se află pe locul 21 în ordinea mărimii, dat fiind că Muntele Solaro are o înălțime de 589 m. Peșterile, marea mai albastră decât cerul, stânci uimitoare și falnice, istorie și superstiții, mâncare, soare – tot ce ți-ai putea dori se află aici!

Din cauza topografiei, este greu de ajuns în unele zone ale insulei. Totuși, stâncile, versanții abrupți, dar și relieful său a dus la supraviețuirea și  evoluția speciilor de animale și plante care pot fi găsite numai aici.

Știați originea numelui Capri? 

Asemănarea dintre cuvintele „Capri” și „caprănu este o coincidență. Era cu adevărat cunoscută sub denumirea de „insula caprelor”. Locuitorii insulei au numit-o astfel pentru că în trecut aici existau mulți iezi. Chiar și acum, explorând continentul, îi putem vedea cum pasc pe versanții Muntelui Solaro.

Dacă nu ați făcut-o încă, știți ce se poate vizita?

Personal, cele trei obiective ale insulei pe care nu reușesc să le uit și, prin umare, le recomand cu căldură, sunt: Grota Albastră, Fraglioni (Stâncile) și Piața mică, sau centrul insulei. 

Există vreun loc mai frumos decât Capri? Poate doar Roma! Iată un articol perfect care te va convinge să vizitezi capitala Italiei!

Cert este că o insulă precum Capri cu siguranță nu poate să nu fie învăluită de diverse povești și mituri. Hai să ne amintim de câteva! Se spune că cele trei stânci reprezintă cele trei sirene pe care Ulise le-a ignorat în timpul trecerii sale sau că albastrul unei grote numită „Oscura” (întuneric) a primit acest nume pentru că o alunecare de teren a ucis trei tineri în 1808 și de atunci nimeni nu a mai reușit să intre. Dincolo de povești, astăzi putem obsrva diverse vedete care se bucură de plajele și marea acestei insule și, în calitate de pasionată de turism și călătorii, vă garantez că locul oferă o atmosferă de neegalat! 

I. Grota Albastră 

Grota Albastră are această denumire datorită culorii incredibil de albastre care se dezvăluie în interioul ei. Accesul este posibil doar cu barca, traversând un tunel îngust, dar albastrul pe care îl vedeți vă va răsplăti. Mai ales când este soare, culoarea dobândește o nuanță unică, incomparabilă cu alte culori. Atracția principală a insulei, această grotă, are 25 m lățime și 60 m lungime, în timp ce intrarea de un metru înălțime permite accesul vizitatorilor doar dacă sunt întinși în barcă. Merită să optați pentru această modalitate, dar puteți alege, de asemnea, să mergeți la Anacapri și să urmați drumul care duce la această peșteră.

Capri
Grotta Azzurra, Foto: ©Alexa Nica

II. Faraglioni (Stâncile) 

Simbolul insulei Capri sunt cele trei stânci, situtate în mijlocul mării. Numele de „Faraglioni” vine de la grecescul „Phares” (far), și sunt numite astfel deoarece aici se aprindeau focuri mari pentru a semnaliza ruta navigatorilor. Fiecare stâncă are un nume: Saetta (fulger) , Stella (stea) și Socopolo, care găzduiește un mic locuitor, mândria insulelor, sopârla albastră, care parcă e pictată în culorile mării.

Capri
Faraglioni, Foto: ©Alexa Nica

III. Piața mică 

Frecventat de celebrități, dar și de turiști și intelectuali, acest centru este plin de magazine și restaurante scumpe, dar foarte cochete. Numele este de fapt „Piazza Umberto I”. Puteți bea o cafea, vă puteți bucura de „la dolce vita”, admirând la priveliștea de pe terasa cu vedere la mare. Acum începe explorarea insulei Capri în adevăratul sens al cuvântului. Oprește-te un pic, sigur, dar nu poți uita asta, chiar dacă insula este suficient de mică, trebuie să vedeți totul, de la răsărit până la apus, pentru a înțelege totul despre Capri.

Înainte de a pleca, nu uitați să sărutați persoana alături de care călătoriți când treceți pe sub una dintre cele trei stânci pentru a avea noroc și, cine știe, pentru a reveni la Capri!

Capri
Porta del Bacio, Foto: ©Alexa Nica

Poți citi acest articol în italiană dacă dai click aici!

Surse:

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.