Eurovision 2021 – care sunt câștigătorii acestei ediții

Italia este marea câștigătoare Eurovision 2021. Måneskin a convins juriul și publicul prin interpretarea melodiei ZITTI E BUONI, aducând țării sale atât bucurie, cât și motive de mândrie. 

Următorii în clasament sunt:

Încă din 1956, când a avut loc prima ediție a Festivalului de muzică Eurovision, există o seară care ne ține cu sufletul la gură. Asta pentru că suntem cu toții mari susținători ai celor care ne reprezintă țara. Dacă acest lucru nu este posibil, ne alegem totuși un artist drag sau o țară preferată spre care să trimitem votul nostru sau măcar câteva încurajări.

Cea de-a 65-a ediție a Festivalului a fost găzduită de Olanda. Duncan Laurence a câștigat cu melodia Arcade, în 2019. Din motive de pandemie, evenimentul din 2020 a fost anulat. Acest lucru a dus la muncă dublă pentru toți participanții, deoarece au fost nevoiți să pregătească ceva nou pentru ediția din 2021.

 

Marii finaliști 

Țări precum Germania, Italia, Franța, Spania și Regatul Unit au intrat direct în marea finală, dar și Olanda – țara gazdă. 

Cu pași încrezători a pășit spre marea finală și Anxhela Peristeri care a reprezentat Albania. Rusia și-a arătat susținerea pentru frumoasa Manizha, iar aerul cald din Cipru a fost adus de Elena Tsagrinou. 

Eden Alene a cântat piesa Set me free pentru Israel, iar Malta a susținut-o pe Destiny cu melodia Je me casse. Belgia a trecut granița spre Țara de Jos cu piesa The wrong place, cântată de Hooverphonic. Din Portugalia a venit The Black Mamba, din Serbia a ajuns Hurricane cu melodia Loco Loco, iar din Grecia am ascultat-o pe Stefania.

Sâmbătă seara am cunoscut emoțiile celor din Suedia, Islanda, Spania, Moldova, Germania, Finlanda, Bulgaria, Lituania. Nu s-au lăsat mai prejos nici concurenții din Ucraina, Franța, Azerbaidjan, Norvegia, Olanda, Italia și San Marino.

Prezentatorii de la Eurovision 2021

Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley și Nikkie de Jager au fost prezentatorii ediției Eurovision 2021. Aceștia au transmis din Rotterdam atât conferințele de presă în direct, cât și actualizările de știri pentru centrul de presă online.

Tema Eurovision 2021

Tema ediție 2021, Open Up, a fost aceeași ca cea care trebuia prezentată și în 2020. Sâmbătă seara cu toții am fost cu ochii pe evenimentul transmis din Olanda. 

Felicităm Italia și așteptăm finala Eurovision 2022 în casă nouă.

Surse:

Mai multe știri despre Eurovision 2021 aici.

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.