(Interviu) Giulia Dragomir – despre Avantajele învăţării unei limbi străine

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
limbi straine, Giulia Dragomir
Giulia Dragomir
Giulia Dragomir știe deja ce o să se facă când o să fie mare, sau mai exact în ce domeniu o să activeze. Studentă în cadrul Universității din București, la Facultatea de Limbi și Literaturi străine, specializarea Filologie, Limba Italiană – Limba Engleză, Giulia este în permanență în căutare de noi provocări, care să o ajute să învețe cât mai multe limbi străine și să se dezvolte atât pe plan profesional cât și personal.

 

Dorința de a cunoaște și de a experimenta lucruri noi, au adus-o pe tărâmul limbilor străine, de aici nefiind decât un singur pas în a-și pune în valoare cunoștințele și pasiunea prin intermediul cursurilor pe care le predă la Centrul Holistic.

Mai jos vă prezentăm curriculele parcurse în cadrul activităților de limbi străine pe care Giulia le predă la Centrul Holistic:

Ora interactivă de limba engleză – intermediari

 • Reactualizarea cunoștințelor în vederea susținerii unui discurs bine structurat în limba engleză
 • Capacitatea de exprimare și susținere a unei opinii în privința susținerii unui discurs, pe o temă aleasă
 • Familiarizarea cu termenul de debate, precum și cu ce presupune acest act complex al dezbaterii
 • Formarea organizată a echipelor pentru dezbatere, pentru ca aceasta să fie realizată corespunzător
 • Desfășurarea dirijată a dezbaterii propriu-zise asupra temei la alegere, pentru ca aceasta să fie în concordanță cu cerințele curriculare

Limba italiană pentru începători

Aprofundare cunoștințelor de Limba italiană (nivel intermediar)

Grammatica:
 • Approfondimento dell’aggettivo
 • I pronomi
 • Le particelle pronominali ne/ci
 • I modi dell’incertezza e desiderio
Lessico:
 • Leggere per imparare (LetturaFest)
Cultura:
 • Arte
 • Letteratura
 • Turismo
 • I dialetti italiani

Structura cursului de limbi străine este pe parcursul a 3 luni, câte 1 curs pe săptămână și se adresează tuturor vârstelor în funcție de nivelul de limbă. Cu toate astea, predomină învățarea prin joc.

Înscriere cursuri 👉 aici.

Încă din perioada gimnaziului, Giulia s-a simțit atrasă de limbile străine, prin urmare a decis să studieze la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, profilul filologie. În clasa a XII-a a obținut MENȚIUNE la Olimpiada NAȚIONALĂ de limba italiană, dar mai bine haideți să facem cunoștință cu Giulia, prin intermediul acestui interviu, pentru a afla cât mai multe chiar de la ea. 

Bună, Giulia! Spune-ne te rugăm câteva cuvinte despre tine!

Giulia Dragomir: Bună tuturor, mă numesc Giulia Dragomir, am 19 ani, sunt studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, în cadrul Universității din București, în anul II, iar limbile străine și literatura reprezintă pasiunea mea. Sunt o persoana ambițioasă, având în permanență dorința de a cunoaște și a experimenta lucruri noi, deoarece îmi doresc să evoluez atât pe plan profesional cât și personal.

Ce te-a determinat să urmezi cursurile facultății de Limbi și Literaturi Străine? 

Giulia Dragomir: De când a trebuit să aleg liceul am știut că am o pasiune foarte mare pentru limbile străine, prin urmare am urmat acest drum. Alegerea facultății reprezintă o decizie foarte importantă pentru fiecare elev aflat la final de liceu, deoarece este prima alegere care conturează viitorul profesional al fiecăruia. Această decizie trebuie luată după propriile pasiuni, astfel încât acest drum să fie unul plăcut și plin de reușite. Pentru mine, această alegere a fost una simplă. Știam că vreau să învăț limbi străine și că acestea mă vor ajuta să-mi construiesc un viitor.

Ai ales specializarea Limba Italiană – Limba Engleză. Care te atrage mai mult și de ce?

Giulia Dragomir: Din punctul meu de vedere, nu există grad de comparație între cele două limbi ale specializărilor alese, ambele mă atrag deoarece sunt diferite, fiecare are melodia și farmecul ei propriu. Italiana este ca o a doua limbă maternă datorită faptului că m-am născut și am crescut în Italia, iar limba engleză, pe lângă faptul că este o limbă de circulație internațională, are ceva al ei care mă face să-mi doresc să o stăpânesc la un nivel cât mai înalt și fluent.

Dacă ar fi să o iei de la capăt, ai parcurge același drum?

Giulia Dragomir: Da, aș parcurge exact același drum, deoarece cuprinde cele mai mari  pasiuni ale mele, literatura și limbile străine.

De cât timp predai la Holistic – Centru Interdisciplinar de Educație Nonformală?

Giulia Dragomir: La centrul Holistic nu predau de foarte mult timp, abia de curând am intrat în această echipă minunată. Pe această cale, vreau să le mulțumesc din tot sufletul pentru oportunitatea și încrederea acordată.

Știm că ești și redactor șef adjunct la Holistic Multilingual Magazine. Cum îți împarți timpul între activitatea editorială și cea pedagogică?

Giulia Dragomir: Trebuie recunoscut faptul că pentru mine realizarea acestor activități în paralel a reprezentat o provocare pe care am acceptat-o fără să stau pe gânduri, deoarece ambele activități sunt importante pentru mine, și, de asemenea, încerc să-mi gestionez timpul în așa fel încât să fie realizate la un nivel corespunzător.

Ce te-a determinat să faci parte din această echipă? Ce ai învățat în această perioadă?

Giulia Dragomir: Dorința de a-mi face experiență în acest domeniu și plăcerea de a scrie m-au determinat să fac parte din această minunată echipă. În această perioadă am învățat că munca de redactor nu este una ușoară, dar este foarte frumoasă și plină de satisfacții și, de asemenea, am învățat să lucrez în echipă și să-mi gestionez mult mai bine timpul.

În cadrul Centrului Holistic predai limba engleză și italiană. Cum se desfășoară efectiv un curs? Cum ai luat decizia de a preda?

Giulia Dragomir: În cadrul activităților de predare încerc de fiecare dată să creez o atmosferă plăcută, relaxată, care sa atragă cursanții și să le ofere acestora o stare de siguranță; o atmosferă în care să nu existe teama de a răspunde, o atmosferă în care să încurajez exprimarea opiniilor și argumentarea acestora.

Am luat decizia de a preda deoarece mi-am dorit să încerc ceva nou și pentru faptul că îmi place ca noțiunile pe care le stăpânesc, în ceea ce privește limba engleză și italiană, să le împărtășesc cu ceilalți, pentru a transmite mai departe pasiunea pentru limbile străine.

Unde te vezi în viitor?

Giulia Dragomir: Nu doresc să-mi creez așteptări de la viitor. Tot ce îmi doresc este să mă concentrez pe prezent, să acționez concret acum pentru a-mi țese pașii către viitorul profesional mult dorit. Pun mai mult accent pe acțiunile concrete decât pe planificarea viitorului, deoarece, uneori, lucrurile pot fi imprevizibile.

Ce le transmiți părinților pentru a-i convinge să-și înscrie copii la cursul de Limba portugheză și implicit să devină cursanți ai Centrului Holistic?

Giulia Dragomir: Prin participarea la cât mai multe activități în cadrul centrului, copiii au șansa să-și descopere vocația și totodată să descopere ce le-ar place să facă pe viitor. În ceea ce privește limba italiană, o să fac tot posibilul astfel încât să-i „duc” pe copii în Italia și să le arăt tradițiile, cultura, dar mai ales limba. Dacă se vor îndrăgosti de această țară, misiunea mea este îndeplinită.

Dorești să ne mai transmiteți ceva în încheiere?

Giulia Dragomir: Vreau să-i mulțumesc echipei Holistic pentru încrederea acordată, pentru oportunitatea oferită, deoarece am prilejul să pun în aplicare la un nivel profesionist pasiunea mea. Am învățat atât noțiuni tehnice, cât și noțiuni ce țin de lucru în echipă și vreau să vă mulțumesc din nou că ați făcut posibilă această experiență pentru mine! Sper ca munca mea să fie una la nivelul așteptărilor, deoarece vreau să profit de șansă acordată și să evoluez!

Vezi AICI oferta completă a cursurilor desfășurate de Holistic – Centrul Interdisiplinar de Educație Nonformală.

 

Loading

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.